IRC-Galleria

{Mandu}

{Mandu}

ääni viittaa kivesten olemassaoloon ja valkomummukin on jo köllöttämässä patjalla paitsi ei semmossia

NosferatuLauantai 25.07.2009 00:12

Vaikuttava elokuva Nosferatu lyö kyllä silmille. Kalju ja rottamainen kreivi Dracula on paljon vaikuttavampi persoona, kuin frakkiin kietoutunut nautiskelija. Lisäksi lukuisat rotat tuovat jännittävää ahdistusta soppaan. Elokuva on vanha, eikä liioilla tehosteilla pilattu. Erityisesti varjojen käyttö on kiehtovaa sekä Nosferatun elekieli ja varsinkin kädet hyytävät.

Nosferatu eli Nosferatu, eine Symphonie des Grauens on F. W. Murnaun ohjaama saksalainen kauhuelokuva, joka alkuperäisversio mykkäelokuva ilmestyi vuonna 1922. Nosferatu on elokuvataiteen klassikko, jolla on ollut huomattava vaikutus kauhuelokuviin.

Werner Herzog filmasi vuonna 1979 uusintaversion nimellä Nosferatu – yön valtias
(Nosferatu: Phantom der Nacht). Pääosassa elokuvassa oli Klaus Kinski. Nosferatu – yön valtias oli arvostelumenestys ja sitä pidetäänkin esikuvalleen uskollisena kunnianosoituksena.

Tuottaja Albin Graun vaikutuksesta Nosferatu muodosti toisen merkittävistä vampyyrikuvauksen tyypeistä.
"Nosferatu-tyyppi" on elävä kuollut jyrsijämaisilla piirteillä ja se yhdistetään usein rottiin ja ruttoon. Nosferatu ei ole hurmaava eikä eroottinen vaan suorastaan vastenmielinen. Uhrit yleensä kuolevat eivätkä muutu vampyyreiksi.
Toinen vampyyrikuvaus on "Dracula-tyypin" viehättävä aristokraatti ja taitava viettelijä, jonka uhrit yleensä muuttuvat vampyyreiksi.

(lähde: wikipedia-nosferatu)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.