IRC-Galleria

Mistä Bobot tulevat?Tiistai 29.12.2009 21:28

Kohtasin viimein vastineeni sarjakuvamaailmassa sekä ruotsalaisen luojani!

"Bobo oli lapsille suunnattu sarjakuvalehti, jota julkaistiin Suomessa vuosina 1978-1985. Sarjan luoja oli Lars Mortimer.

Bobo oli jonkinlainen peikko, jonka ainoa vaatekappale oli sulkahattu. Hän asui luolassa joka sijaitsi suuressa metsässä. Bobolla oli myös Flax-kiikari, joka mahdollisti salamannopean siirtymisen paikasta toiseen. Siirto tapahtui siten, että ensin kiikarin läpi katsottiin kohdetta mihin haluttiin päätyä ja sanottiin "kierrän kehät yx ja kax, saan esiin sanan FLAX!". Liikuttaessa kohteeseen mikä sijaitsi näkyvyysalueen ulkopuolella tarvittiin välisiirtoja.

Muita sarjan hahmoja olivat Nyppy, pieni, valkoinen ja kokonaan karvainen olento, joka kuului nyppyjen lajiin. Bobon tyttöystävä oli Klaara, aikoinaan metsään hylätty mollamaija."
(
(Olenkin mies tai lepso mikä selittäisikin niin paljon)

Lähde: Wikipedia.

Pitelen juuri käsissäni Bobo:n helmikuun julkaisua vuodelta 1982. Kannessa komeilee suhteellisen irstas pikkukaveri ketarat levällään ilmeestään päätellen jonkinlaisissa sienihuuruissa. Päälaella komeilee tuo surullisen kuuluisa lätsäntapainen, eikä valitettavasti mikään muu peitä hänen karvaista olemustaan. Mukana on myös tuo ah niin kätevä Flax-kiikari, joka poistanee kaikki normaalin matkustelun luomat taloudelliset esteet.

Itse lehdessä onkin kaikkea mukavaa puuhaa pikkuväelle; Bobon onnenpyörä pyörähtää "kaikille niille, jotka eivät ennen ole päässeet onneaan kokeilemaan" ja Bobolle voi lähettää postia varta vasten suunniteltuun "Boboilua"- nurkkaukseen sekä värittää kuvan Bobosta, Klaarasta ja Nypystä "oikein hienoksi tauluksi", kunhan on ensin etsinyt ketun- tuon kiusanhengen- piilottaman naulapaketin! Bobo näyttää myös tykkäävän etenkin pienistä pojista (ei liene yllättävän ketään), sillä hän keräilee näiden kuvia ja julkaisee sitten näiden kuvia omia kieroja tarkoitusperiä palvelevassa lehdessään.

Voisin sanoa tämän olevan ratkaiseva askel kohti oman identiteetin löytymistä, nyt kun olen selvillä taustoista ja tiedän, miksi tunnen vetoa niin eriskummallisiin asioihin tässä maailmassa. Mitä muuta voisi olettaa tapaukselta, jonka ystäväpiirin kuuluu karvattomia nyppyjä ja joka ilmeisestikin olosuhteiden pakosta (huonosta taloudellisesta tilanteesta?) kekkuloi pitkin katuja vain sulka hatussaan hulmuten mukanaan vuoden 1980 viimeisintä tekniikkaa edustava eräänlainen teleportaation mahdollistava vempele (ja jonka piirtäjä on kaiken lisäksi ruotsalainen)?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.