IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

haluan 20v lahjaksi tänne!!!!Torstai 03.04.2008 00:17

Harry Potter -teemapuisto, Florida
Warner Bros. -elokuvayhtiö ilmoitti toukokuussa 2007 yhdessä Universal Studiosin kanssa rakentavansa Harry Potter -teemapuiston Orlandon huvipuistokeskukseen Floridaan. Potter-aiheisen puiston on arvioitu aukeavan joulukuussa 2009 tai keväällä 2010.


Floridassa sijaitsevan Universal Studios Orlando Resort -huvipuistokeskuksen yhdeksi alueeksi rakennetaan suuri Harry Potter -maailma, jossa Potter-faneilla on mahdollisuus seikkailla mm. Tylyahossa, Tylypahkassa ja Kielletyssä metsässä. Teemapuiston suunnittelu on ollut käynnissä vuodesta 2005 asti ja kirjailija J.K. Rowling on ollut alusta saakka mukana projektissa.

Teemapuisto sisällyttää koko Potter-tarinan ensimmäisestä kirjasta aina viimeiseen, Kuoleman varjeluksiin. Puiston suunnittelusta vastaa kolminkertainen Oscar-voittaja, taiteellinen suunnittelija Stuart Craig, joka on ollut mukana kaikissa ensi-iltansa nähneissä Potter-elokuvissa ja hän myös lavastaa loputkin jäljellä olevat Potter-elokuvat.

Siitä, mitä kaikkea Potter-teemapuistossa voi tehdä, ei ole kovinkaan paljoa vielä paljastettu, sillä koko puisto on vasta aikaisessa rakennusvaiheessa. Kaikenlaisia epävirallisia tietoja mahdollisista laitteista liikkuu netissä. Kuuleman mukaan puistossa pääsee lentämään Ford Anglialla tai hurjastelemaan Irvetan sisään rakennetussa vuoristoradassa. Universal aikoo palkata puistoonsa henkilöitä esittämään Potter-tarinan tärkeitä päähahmoja, jotka seikkailevat ympäri aluetta opastamassa jästejä taikasauvan oikeaoppiseen käyttöön tai kaksintaistelemassa keskenään ihmisjoukon keskellä.

Pääsisiköhän puistossa vaikka herkuttelemaan Hunajaherttuan valtavalla makeisvalikoimalla, ostamaan velhomaisia pilailutarvikkeita Sekon pilapuodista, lähettämään pöllöpostia Postitoimistosta, hörppimään kermakaljaa Kolmeen luudanvarteen, ostamaan kaapuja Hepene-velhovaatehtimosta tai ilmiskooppeja Dervissi & Paukusta?

Miksi puisto rakennetaan Yhdysvaltoihin, vaikka Potter on brittiläinen? Stuart Craigin mukaan teemapuistolle on paremmat puitteet Floridassa kuin esimerkiksi Skotlannissa. Iso-Britanniassa ei ole kokemusta huikeista teemapuistoista, kun taas Yhdysvalloissa niitä on pilvin pimein, ja Floridan Orlando on tunnettu juuri mahtavista huvittelupuistoistaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Potter-puistosta tulee täysin amerikkalainen, vaan mukaan ujutetaan hyvin paljon brittiläisiä piirteitä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.