IRC-Galleria

[Ei aihetta]Torstai 16.11.2006 20:48

Tutkijat paljastivat kansainvälisen turkisteollisuuden likaisen salaisuuden – laajalle levinneen lemmikkieläinten, koirien ja kissojen, teurastamisen vaatteiden, asusteiden ja rihkaman valmistamiseksi. Tutkijat todistivat henkilökohtaisesti lemmikkikoirien ja -kissojen julmaa teurastusta Kiinassa ja muissa Aasian maissa. Löydöt olivat järkyttäviä. Suuri osa teurastettavista eläimistä kasvatetaan kylmissä ja epähygieenisissä tiloissa. Osa eläimistä on kulkukoiria ja -kissoja ja osa taas lemmikkejä, jotka on todennäköisesti varastettu. Surmaamistavat ovat hirveitä. Koirat – saksanpaimenkoirat, kiinanpystykorvat ja sekarotuiset – nuijitaan hengiltä tai niiden annetaan vuotaa kuiviin. Kissat taas usein kuristetaan hengiltä.

Miljoonia koiria ja kissoja tapetaan vuosittain turkin takia. Tutkijat löysivät Aasian tehtaista varastoja, joissa oli 50 000 – 100 000 nahkaa. Yhden takin valmistamiseksi tapetaan yleensä 10 – 12 aikuista koiraa. Jos käytetään koiranpentuja, niitä joudutaan tappamaan vielä enemmän. Yhden kissaturkiksista tehdyn takin valmistukseen tarvitaan jopa 24 kissaa. Turkiksilla päällystetty esine voi sisältää useiden eläinten nahkaa tai se voi olla tehty vain yhden epäonnisen uhrin nahasta. Näiden eläinten teurastus on väkivaltaista ja säälimätöntä. Kissat kuristetaan häkkeihinsä samalla kun muut kissat seuraavat vierestä. Koirien kaulan ympäri sidotaan rautalanka ja niiden nivuset viilletään auki. Rautalanka uppoaa koiran kaulaan kun se pyristelee kivussa ennen kuin menettää tajuntansa.

Kiinan Harbinissa HSUS:in tutkijat todistivat, kuinka saksanpaimenkoira oli vielä tajuissaan ja räpytteli silmiään, kun sitä nyljettiin. Koiratilalla muutaman tunnin matkan päässä Harbinista tutkijat näkivät kuolleita koiria koukuista riippumassa, kun vielä elossa olevat koirat odottivat kuolemaansa samassa kylmässä tilassa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.