IRC-Galleria

Brylle

Brylle

On onnellinen Rva ja Äiti

[Ei aihetta]Perjantai 03.10.2008 20:47

Siivoa ympäristösi talon ulko- ja sisätiloissa.

Huomio myös kaapit ja varastot. Se että sotku ei ole silmissäsi ei riitä, asia saattaa vaivata mieltäsi.




Vesipuhdistus on yksi tehokkaimmista energianpuhdistuksista. Kokeile esim. etikkaa tai eukalyptusta pesuveteen ja saat raikkaan tuoksun kotiisi.




Turha tavara vie tilaa ja estää uusien asioiden ja mahdollisuuksien tulon elämääsi – ne pitävät sinut kiinni menneisyydessä. Suursiivous tekee tilaa tulevaisuudelle. Pidä vain tavarat joihin sinulla on positiivinen kiintymys ja tunnearvoa.




Kierrätys antaa tavaralle uuden kodin – sinulle mitätön voi olla toisen aarre. Jos äitisi, anoppisi tai tuttavasi on tuonut sinulle tavaran josta et pidä – luovu siitä – tai nosta se esille vain silloin kun asianomainen henkilö on tulossa vierailulle. Näin et loukkaa hänen antamiseniloaan. Nyrkkisääntö lahjanostajalle. Osta saajan, älä itsesi näköistä lahjaa. Jos et tiedä mistä hän pitää, kysy sitä häneltä ennen lahjan ostamista.


Pidä talon pääsisäänkäynti aina kunnossa ja kauniina. Kodin tulee tuntua omalta turvalliselta pesältä.

Feng Shuin mukaan pääovesi on pääsisäänkäynti taloon tuleville energioille. Pääsisäänkäynti on oltava selvästi huomattava, puhdas ja hyvässä järjestyksessä. Pidä huolta siitä, että ovikello/kolkutin toimii hyvin – jotta uudet mahdollisuudet voivat ”koputtaa” oveasi.




Äitini sanoi minulle pikkutyttönä, että tuvan porstuasta näkee millaista porukkaa talossa asuu! Eteinen on käyntikorttisi taloon tuleville, samoin kuin asia joka heille jää viimeksi mieleen kodistanne tai yrityksestänne poistuessaan. Vettä, viledaa ja tavarat kaappiin ja kauniiseen järjestykseen.




Oveen tervetuloa toivotus tai kaunis kranssi, koriste ja/tai vuodenaikaan sopivia kukkasia. Luonto tarjoaa paljon kauniita raaka-aineita.




Tarkastele kriittisesti mitä näet kun astut kotiisi sisään. Sinulle pitäisi ensimmäiseksi tulla ajatus, ihanaa kotona jälleen! Kodin tulee rauhoittaa, hoivata, ilahduttaa, antaa voimia ja energisoida sinua, ei latistaa ja uuvuttaa. Sen tulee antaa sinulle paikka, johon tunnet kuuluvasi.




Mieti miltä kotisi näyttää, kuulostaa, tuntuu ja tuoksuu. Jos vielä voisit haukata siitä palasen, mille se maistuisi. Parhaiten voit arvioida sitä tultuasi kotiin onnistuneelta lomamatkalta. Parhaiten voit arvioida sitä tultuasi kotiin onnistuneelta lomamatkalta. Silloin useinkin näkee kotinsa uusin levännein silmin.




Listaa kaikki epämukavalta tuntuvat asiat ja aloita niiden muutostyö pikkuhiljaa. Kuten jo sanoin viihtyisä koti voi olla joko linna tai ihan muutaman neliön kokoinen peräkammari.




Sisustuksen ei tarvitse olla kallis tai trendikäs, sinun ei tarvitse noudattaa toisten antamia sääntöjä tai ihanteita. Pääasia on, että kotisi on sinun ja siellä asuvien perheenjäseniesi näköinen ja tuntuinen. Paikka johon tunnet kiintymystä ja joka hemmottelee sinua.




Feng Shui konsultti kiinnittää huomiota kodeissa siihen miten siellä energiat liikkuvat ja mikä on yleisvaikutelma.




Useasti hyvin pienillä muutoksilla saa aikaiseksi suuria asioita. Uusi koti on aina syytä puhdistaa entisen asukkaan energioista. Ensimmäiseksi perinteinen peseminen vedellä. Muita apukeinoja on esim. merisuolaa lattialle (imuroidaan seuraavana päivänä). Jos kotona on pieniä lapsia tai kotieläimiä suoramenetelmää ei voi ehkä käyttää (lapset/eläimet voivat syödä sitä liikaa).


Anna energialle tilaa liikkua kotonasi. Energia liikkuu loivasti mutkitellen. Huomioi ovet ja ikkunat sekä pimeät tyhjät nurkkaukset.

Energia liikkuu ympäri kotiasi tuoden sinne hyvää terveyttä ja harmoniaa. Älä estä sitä keräämällä turhaa tavaraa ja roskaa.




Myös ahtaasti ja epämukavasti sijoitetut huonekalut estävät positiivisen energian liikkumisen kotonasi. Kuinka monta kertaa muistat lyöneesi jonkin ruumiinosasi epäsopivasti sijoitettuun esineeseen, huonekaluun, ovenkulmaan jne? Pidä portaikot ehdottomasti siistinä kaikesta tavarasta.




Pöly ja pysähtynyt energia jää nurkkiin ”lojumaan”. Energisoi nurkat esim. valolla, huonekaluilla tai kasveilla.




Lasten iloiset äänet, valot, käsien taputukset, musiikki, kristallit, tuulikellot, hyvä ilmastointi, suitsukkeet, aromaattiset aineet ja kynttilät saavat pysähtyneen energian liikkeelle.




Äänikin on energiaa, huomioi, että kodin äänet ovat miellyttäviä. Jos äänitaso käy korviisi, tekee se olosi epämukavaksi. Mieti miten ääntä voisi rajoittaa esim. kankain, pehmein huonekaluin, akustisin levyin jne.


Pidä hyvä energia talossasi. Huomioi ovien ja ikkunoiden sijainnit.

Energian pitää saada liikkua rauhallisesti mutkitellen ympäri kotiasi.




Yritä välttää tilanteita ja asetelmia jotka aiheuttavat energian nopean poistumisen kodistasi. Esim. takaovi sijoitettuna suoraan pääovea vasten. Kerran ollessani Paraguaissa näin talon, jonka etuovi oli auki ja kohtisuoraan siitä oli talon takaovi auki. Talossa oli noin kymmenkunta kanaa, jotka juoksivat taukoamatta etuovesta sisään ja takaovesta ulos. Osa kiersi talon vasemmalta ja osa oikealta. Silloin näkymä oli erittäin hauskaa katseltavaa, mutta nyt mietin talon asukkaita. Voi hyvinkin olla, että heidän kotinsa oli erittäin levoton ja elämä stressaavaa.




Energia liikkuu kuin esimerkkini kanat, jollet ohjaa sitä oikeille raiteilleen. Tällaisessa tapauksessa voit laitta esim. tuulikellon hajottamaan energian eri suuntiin.




Verhojen tai sälekaihtimien ripustaminen ikkunaan on myös toimiva keino pitää energia talossa sisällä. Jos et pidä verhoja, voit sijoittaa esim. kristallin ikkunaan, jotta energia heijastuu siitä takaisin talon sisälle.




Keinoja on monta, täytyy vain käyttää mielikuvitusta apuna ja ajatella olevansa tuulenhenkäys. Jopa kauniit ikkunan raamit saavat energian palaamaan takaisin kotiisi.


Katso, että kaikki toimii. Rikkinäiset tavarat ja laitteet luovat negatiivista energiaa.

Sitä mukaan kun tavarat tai laitteet rikkoutuvat korjaa ne. Kaikki keskenjäänyt heijastaa jotain elämänaluettasi, joka tarvitsee huomiotasi. Kuuntele sisäistä ääntäsi.


Tarkista negatiiviset energiavirtaukset.

Esim. radon, ilmastointi tai ilmankosteus.




Tuuleta usein ja jos on ongelmia hanki asiantuntija tarkistamaan kotisi energiavirtaukset. Liian kostea ilma on liian jing.




Jos omistat takan tai uunin, polta sitä pari kertaa myös kesällä, se kierrättää kotisi tunkkaisen energian nopeasi ulos.


Tarkista kotisi symbolit ja kuuntele muita perheenjäseniä.

Sillä mitä symboleja olet kotiisi hankkinut on useinkin tiedostamaton merkitys elämässäsi.




Katsele ympärillesi ja katso mitä näet? Näetkö sen mihin haluat olla menossa vai pelkästään sen mistä olet tulossa.




Muuta kotisi ja taiteesi sekä tavarasi sellaiseksi minkälaiseksi itse haluat tulla. Ole rehellinen omalle sisäiselle äänellesi.

Ennen kuin hankit kotiisi tai pihapiiriisi esineitä, pidä niistä leikekirjaa. Näin voit tehdä myös väreillä ja materiaaleilla. Sommittele (tai piirrä) kotisi lehdestä leikkaamillasi kuvilla ja materiaaleilla – näin saat hyvän käsityksen millainen lopputulos on. Paperilla on helpompi tehdä muutoksia kuin siirtää ja maalata seiniä ym. raskaita kalusteita.




Kumppanisi ei ehkä energisoidu samoista asioista kuin sinä. Älä tietämättäsi siivoa rakkaimpiasi elämästäsi, ellet sen tahdo oikeasti tapahtuvan;




Kun sisustat lastenhuonetta yli kaksivuotiaalle ota hänen oma mielipiteensä huomioon. Lapset tuntevat itse intuitiivisesti minkälaisessa ympäristössä he viihtyvät.




Usein pienet lapset keräävät kaiken mahdollisen roinan: kivet, kuivuneet kukkaset, tyhjät purkit, rikkinäiset lelut ym. mikä ei ehkä miellytä sinua, mutta annan hänen toteuttaa itseään. Voit pikkuhiljaa opettaa häntä valitsemaan vain tavaroita, joista hän itse saa positiivista energiaa elämäänsä. Näin he myös oppivat itse siivoamaan oman elinympäristönsä.


Tee makuuhuoneestasi rauhan ja levon tyyssija.

Makuuhuoneesi on tarkoitettu levolle ja rauhoittumiselle, jotta saat nukuttua hyvin.




Yritä välttää makuuhuoneessa esim. työhön liittyviä askareita.




Sisusta makuuhuone tavalla, joka saa sinut levolliseksi.




Jos käytät makuuhuonetta rakasteluun, sijoita sinne himmeää valoa, esim. kynttilöitä. Voit tarpeen tullen sytyttää ne viestiksi kumppanillesi.




Lapsilla voisi olla leikkitila selvästi erillään nukkumatilasta. Jos tilaa on vähän voi sängyn ympärille sijoittaa vaikka verhon. Kysy lapseltasi mikä hänet saa rauhoittumaan, saat sisustuksellisen ohjeen yllättävän läheltä.


Tee keittiöstäsi rauhallinen ja turvallinen.

Keittiö on usein kodin sydän. Varmista, että sieltä löytyy turvalliset ja hyvässä kunnossa olevat työkalut sekä rauhallinen alue valmistaa ruokaa, tämä rauhallinen energia siirtyy ruokaasi. Ethän halua viedä stressiä ruoan mukana elimistöösi. Kainuussa esim. verrataan tulista kahvia äkäiseen kahvinkeittäjään.


Rakasta kotiasi ja se rakastaa sinua

Ajattele kotiasi elävänä kokonaisuutena, pidä siitä huolta ja se huolehtii sinusta. Muuttamalla kotiasi voit muuttaa elämääsi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.