IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

« Uudempi -

Sekaisin tuntemuksin...Torstai 26.11.2009 04:42

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1783638

Avasin tuossa hetki sitten iltasanomien nettisivut ja luin jutun, jonka otsikko oli "Nainen sepitti hurjan vale-elämän netissä - pani keksittyjä kuolinilmoituksia lehteen". Ensiajatukseni oli, että voi kun on ihmiset hyväuskoisia. Itse pyrin olemaan mahdollisimman skeptinen kaikkeen internetissä liikkuvaan. Jutussa mainittiin kuollut vauva, joka liittyi jotenkin juttuun. Niskavillat nousi pystyyn ja oli pakko tulla tarkistamaan tilanne täältä, kun on tullut ystävystyttyä moneen kohtalotoveriin tiettyjen yhteisöjen kautta. Seuraavat minuutit etenivätkin hurjaa vauhtia...

Monessa yhteisössä puhuttiin -annahoj -nimimerkillä kirjoittaneesta tytöstä, Johanna Salosesta, jonka "elämää" olin seurannut jo tiiviisti tämän päiväkirjamerkintöjen kautta. Itku silmässä luin juttuja Nellasta ja Johannan sairastumisesta ja lähettelin monta tsemppausviestiä. Sairasta on, että oikeasti tunsin Johannan surun. Olin todella myötätuntoinen ja oikeasti tunsin pahaa oloa Nellan kuoleman johdosta!! Kyseistä henkilöä (ja Nellaa) ei koskaan ollutkaan.

Juulia (-hatred, kaiketi Johannan sisko) oli todella kypsä ikäisekseen ja hänen kanssaan tulikin vaihdettua usein kuulumisia. Seurasin myös Felician kehitystä sydämellä, sillä jotenkin se koski sydäntäni. Iita oli kamppaillut pitkään ja sai vihdoin elämän narusta kiinni. Olin myös onnellinen siitä, että Juulia sai miesjuttunsa (yhdessä vaiheessa) kuntoon. Kyseistä henkilöä (ja Iitaa) ei koskaan ollutkaan.

Sitten tämä itselleni tuntemattomampi tapaus. Johanna joskus kirjoittelikin ystävästään Santusta, jonka hän oli saattanut yhteen toisen ystävänsä, Jonnan kanssa. Santtu alkoi kuitenkin sairastella pian, ja selvisikin, että tämä oli vakavasti sairas. Pitkään sairasteltuaan, Santtu kuoli. Tunsin hirveää myötätuntoa Jonnaa kohtaan, sillä en tosiaan tiedä mitä itse tekisin, jos mieheni kuolisi.

Olen edelleen todella sekaisin, enkä vieläkään ymmärrä koko sotkua. Olivatko Juulia ja Johanna molemmat keksittyjä? Entä Jonna ja Santtu? Alinan kanssa ei koskaan tullut kirjoiteltua, vaikka kyseisen tapauksen tiesinkin... Oliko tunnuksia vielä lisää? Miten ihmeessä kyseinen henkilö on saanut kuvat profiileihinsa? Viimeinen kysymys hämää minua eniten. En olisi ikinä uskonut, että Juulian profiili on jonkun muun, kuin kyseisen henkilön itse. Kuvia oli paljon.

Mitkä nyt siis ovat viimeiset tunnelmat? Itkettää, oikeasti itkettää. Miksi kukaan haluaisi kokea leikisti lapsen kuoleman? Miksi kukaan haluaisi sellaisen varjolla huomiota? Itkunsekaisten tunteiden takaa paljastuu viha. Miten kukaan voi tehdä jotain tällaista? Olen monesti tuntenut aitoa surua kyseisten ihmisten puolesta, joita ei oikeasti ole olemassakaan. Olen turhaan kierinyt sängyssä levottomana huolesta ja rukoillut Nellan ja Iitan puolesta. Tämän takana on oikeasti sairas ihminen, joka tarvitsee hoitoa. Normaali ihminen ei moiseen yksinkertaisesti pysty! Kun tajusin, että kyseinen henkilö on julkaissut kuolinilmoituksia, viha vain syveni... Sanat ei todellakaan riitä kuvailemaan tuntemuksiani...

Luottamus nettituttuihin on saanut suuren kolauksen, mikä on todella sääli, sillä olen saanut monilta ihmisiltä tukea juuri gallerian välityksellä. En oikein tiedä, miten tulisi toimia vastaisuudessa... Tyhjensin gallerian ystävälistan, mutta vain siksi, että poistun pikkuhiljaa täältä. Facebookissa olen alusta asti hyväksynyt kaveripyynnöt vain niiltä, jotka oikeasti tunnen.

Haluan nyt joka tapauksessa kiittää teitä kaikkia, jotka olette meitä auttaneet surumme keskellä. Kun olen lukenut muiden lapsensa menettäneiden tarinoita, olen saanut voimaa ajattelemalla, etten ainakaan ole yksin. Eniten minua on kuitenkin auttanut ajatus, etteivät Alina ja Helena ole yksin taivaassa, vaan heillä on seuranaan monta muutakin enkelivauvaa. Myös tieto siitä, että tapaamme vielä joskus, on auttanut eteenpäin. Halirutistukset siis TEILLE KAIKILLE kommenttien, ajatusten ja halien lähettäjille! Teistä on ollut suuri apu! <3 <3 <3

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.