IRC-Galleria

Child_Of_Night

Child_Of_Night

even in the night there can be light <3

SYRJINTÄ!Torstai 15.10.2009 17:48

Oli PAKKO kirjoitta, kun oon nyt niin turhautunut tän maailman menoon ja ihmisten käyttäytymiseen.

Jos ei jonkun ammatti, sukupuoli, seksuaalinen suuntatuminen, uskonto, ikä, rotu tai joku muu asia toisessa ihmisessä ei miellytä niin voi välillä pitää mölyt mahassaan ja lopettaa toisten syrjiminen vain sen takia mitä ketäkin edustaa.

Olen itse yrittänyt toitottaa rasismia harrastaville totuuden lauseita jo monet vuodet, mutta tuskin mikään niistä on mennyt oikeasti perille. Ihmettelenkin miksette jo herää ja huomaa, että samaveri meissä kaikissa virtaa.

Vielä yllättyneepi olen kun joudun itsekkin väheksynnän kohteeksi ja minkä takia? Ammatin jonka olen valinnut itselleni eli Lähihoitaja. Välillä jopa oma ammattikuntakin väheksyy meitä ja jotkut jopa lähihotajat. Se on vsta parasta kun kanssa kumppaneilta ei saa arvostusta. Imettelenkin miksi?

Tekeekö se että olen valinnut ammatillisen koulun lukion sijaan minusta jotenkin tyhmemmän, kuin muut? EI! Tekeekö se minusta huonomman kun en haluannut valmistumisen jälkeen R:n kassalle puurtamaan vaan oiken ammatin? EI! Olenko käynyt 3 vuotta koulua turhaan ja hankkinut itselleni hyvät paperit? EN!

Ja jos ette tienneet niin lähihoitajaksi päästäkseen täytyy suorittaa pääsykokeet jossa psykologi haastattelee kaikki, ja pääsykokeisiin päästäkseen täytyy olla tietty keskiarvo. Joten lakatkaa väittämästä, että sellaiset jotka eivät pääse muualle menevät lähihoitajiksi, koska se ei pidä paikkaansa. Minäkin olisin pääsyyt lukioon ja moneen muuhunkin paikkaan, mutta VALITSIN ammatin turhan lukemisen sijasta.

Eikä se myöskään vähennä tietoani mihinkään, koska meidänkin luokalla oli luokiolaisia. OI KYLLÄ!! Ja minulla oli parempi keskiarvo kun monella niistä. Sitä paitsi olen syntynyt perheeseen jossa äiti on opiskellut sairaan hoitajaksi jo silloin kun itse on ollut vaipoissa ja sen jälkeen vielä terveydenhoitajaksi. Joten olen joutunut kuuntelemaan kaiken näköistä hoitotyöhön liittyvää jo pienestä pitäen. Itseanakin silloin koen, että ammattini on tuonut vain tietoa lisää. Joudumme opiskelemaan kaiken näköistä psykologiasta-anatomiaan, matikasta-ruotsiin, lääkehoidosta-käytännö harjotteluihin.

Minusta on ainakin inhottavaa kun aliarvioidaan, vain ammatti valinnan takia, älkää siis tehkö sitä. Varsinkin kun minä ainakin tiedän jostan jotain. Enkä väitä turhaan tietäväni. Älkää syrjikö toisia, se saattaa osua omaan nilkaan jossain vaiheessa. Ja päästätte käsystänne tietoa mitä kukaan muu ei voi välttämättä teille antaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.