IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

uskon ihan 100% :DKeskiviikko 01.04.2009 17:19

Tietoturvavaliokunnan säännöt IRC-Gallerian turvallista käyttöä varten:

Lue säännöt huolella! Ne on tehty kasvatuksellisessa hengessä, tarkoituksena turvata Suomen nuorten ja nuorten aikuisten moraali ja oikeanlainen internetkäyttäytyminen. Koska internet on vaikea ja osin pelottavakin ympäristö ja verkkopalvelujen käyttö huomattavan haasteellista, on valiokunnassa säädetty ettei alle 30-vuotiaille henkilöiden voida sallia käyttävän näitä palveluja täysin itsenäisesti.

Kunnioittavan, suvaitsevaisen ja säädyllisen ilmapiirin ja yhteisön ylläpitämiseksi on otettu käyttöön seuraavat säännöt. Ota säännöt huomioon aina kun käytät IRC-Galleriaa.
IRC-Gallerian käyttöaika on rajattu viiteentoista minuuttiin päivässä kutakin käyttäjää kohden.
Oletuskuvaa koskevat säännöt:

Oletuskuvassa kasvojen tulee olla hymyilevät. Surulliset, hämmentyneet tai muuten epämiellyttävät kasvojen ilmeet ovat ehdottomasti kiellettyjä.

Oletuskuvan tulee olla otettu suoraan edestä ja kasvojen tulee sijaita kuvan keskellä. Pään tulee olla suorassa. Kuva voi olla mustavalkoisen lisäksi myös värillinen, mutta kuvan taustan tulee aina olla yksivärinen ja tasainen.
Muita kuvia koskevat säännöt:

Kuvien tulee olla tunnelmaltaan myönteisiä. Synkkien, ahdistuneiden tai tunnelmaltaan määrittelemättömien kuvien lisääminen palveluun on kiellettyä.

Jos kuvia muokataan, tulee muokkaus tehdä hyvän tavan mukaisesti ja ammattitaidolla. Muokattuja kuvia lisättäessä tulee Tietoturvavaliokunnan ylläpitojaostolle toimittaa kopio kuvanmuokkausohjelman lisenssistä sekä suoritetusta graafisen suunnittelun tutkinnosta.

Luonto- tai maisemakuvia lisätessä tulee huomioida, että kuvat toimivat osaltaan myös Suomen valtion julkista mielikuvaa luovina elementteinä. Matkailun edistämistyöryhmän pyynnöstä roskat, romut tai epämiellyttävät maisemat ovat kiellettyjä kuvissa ja Suomi tulee esittää idyllisenä ja siistinä pohjoismaana.

Pidäthän huolta että maisemakuvissa on aina selkeästi tunnistettavissa oleva vuodenaika, sekä mielellään myös joitain Suomen luontoon olennaisesti kuuluvia kasvi- tai eläinlajeja. Kuvateksteissä on hyvä mainita eläin- ja kasvilajien suomen- ja latinankieliset nimet.

Lisätessäsi kuvia lemmikeistä täytyy lemmikin turkki olla hyvin hoidettu, silmät kiiltävät ja yleinen olemus hyvinvoiva. Tätä sääntöä rikkkovien kuvien omistajista ilmoitamme eläinsuojeluvalvojalle.

Jos kuvassa on useita henkilöitä, tulee kaikkien henkilöiden näkyä kuvassa yhtä paljon. Henkilöitä ei saa rajata näkymään kuvissa vain osittain, koska se saattaa luoda kuvassa vain osittain esiintyvälle henkilölle ulkopuolisuuden kokemuksen.

Huomioithan lisätessäsi kuvia esimerkiksi ystävistäsi, että kaikilta kuvissa esiintyviltä tulee varmistaa että kuvassa oleva ilme ja henkilöstä kuvan kautta välittyvä mielikuva on henkilön oman toiveen mukainen. Mielikuva ei kuitenkaan saa olla negatiivinen tai synkkä.
Kommentteja koskevat säännöt:

Kommenttien tulee olla totuudenmukaisia. Valehtelu kommenteissa on ehdottomasti kiellettyä.

Kommentit tulee kirjoittaa kirjakielellä, suomeksi tai ruotsiksi. Lyhenteiden, slangisanojen ja tekstihymiöiden käyttö on kiellettyä. Palvelua valvovien tietoturvavaliokunnan edustajien tulee aina voida ymmärtää kaikki palveluun kirjoitettu teksti. Tästä syystä myös kaikenlaisten nuorison käyttämien ilmaisujen käyttäminen on kiellettyä, ellei ilmaisun kirjakielistä selitystä ole toimitettu palvelun ylläpidolle etukäteen.

Kommenttien tulee olla myönteisiä. Jos kommentti sisältää kritiikkiä, tulee siitä aina ilmetä ettei tarkoituksena ole kritisoida kuvan, päiväkirjamerkinnän tai yhteisön jäsenen persoonaa, olemusta tai tekoja.

Käytäthän yksityiskommentteja vain poikkeustapauksissa. Kommenttien tulee pääsääntöisesti olla sellaisia, etteivät ne sisällä mitään salaista tai peiteltävää.

Koska näiden sääntöjen noudattaminen voi kuitenkin olla huomattavan vaikeaa, on palvelussa otettu käyttöön Tietoturvavaliokunnan laatimat standardikommentit eri tilanteita varten.
Muita IRC-Galleriaan liittyviä sääntöjä:

Otathan muiden käyttäjien tunteet aina huomioon palvelua käyttäessäsi. Ei ole sallittua ilmaista olevansa esimerkiksi niin kutsuttu "koiraihminen", koska se saattaa pahoittaa enemmän kissoista pitävän käyttäjän mielen.

Liitythän vain sellaisiin yhteisöihin jotka eivät loukkaa ketään. Koska emme halua edistää kiistoja mielipideasioista tulemme käymään yhteisöt läpi ja poistamaan kaikki yhteisöt jotka sisältävät mielipiteen.

Samoin myös muut mielipiteenilmaisut tulisi pitää minimissä ja keskittyä ystävyyden, harmonian ja kunnioituksen kommunikoimiseen.

Pidäthän palvelua käyttäessäsi tietokoneen ympäristön siistinä ruoka- tai juoma-astioista sekä radion ja tv:n suljettuna. Tämä varmistaa sen, että palvelun käyttöön sekä sääntöjen noudattamiseen keskittyminen on häiriötöntä kaikissa tilanteissa. Kirosanojen käyttö palvelussa on ehdottomasti kiellettyä. Tietoturvavaliokunnan kirosanatyöryhmä tulee myöhemmin käymään kaiken palvelussa olevan sisällön läpi ja rankaisemaan kiroilevia käyttäjiä polettisakolla.

Tulemme myös toteuttamaan mietinnän siitä, tulisiko VIP-ominaisuudet ottaa kokonaan pois käytöstä, koska ne saattavat luoda eriarvoisuutta palveluun.

Kulutuksen lisäämiseksi ja taantuman etenemisen pysäyttämiseksi tulemme piakkoin kaksinkertaistamaan kaikki hinnat ja nelinkertaistamaan sivustolla sijaisevien mainosten määrän. Suosittelemme kaikkia käyttäjiä tekemään mahdollisimman paljon ostoksia Galtsun Kaupassa työttömyyden lisääntymisen estämiseksi.

Tunnuksen tiedoissa tulee aina olla tunnuksen käyttäjän oikea ikä ja voimassa oleva sähköpostiosoite. Jos Tietoturvavaliokunnan ylläpitojaosto lähettää käyttäjälle sähköpostin, tulee siihen vastata kolmen arkipäivän kuluessa.

Asiakaspalautteeseen vastataan valiokunnasta arkipäivisin, kello kahdeksan ja kuudentoista välisenä aikana.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.