IRC-Galleria

Daealis

Daealis

In nomine Anton Lavey, et Nietsche et Lucifer. Ramen

Selaa blogimerkintöjä

Nihilismiä(kö)Torstai 29.01.2009 03:22

Nihilismi: Filosofinen kanta, jonka mukaan olemassaololla ei ole objektiivista merkitystä tai itseisarvoa. Objektiivista moraalia ei ole olemassa, kaikki "lopullisen tarkoituksen" kuvitelmat ovat pelkkiä illuusioita.

Nihilismiä sanotaan usein kylmäksi, ehkä jopa konemaiseksi ajattelutavaksi. Ateismia kutsutaan nihilistiseksi, koska ilman jumalaa maailmalla ei ole mitään objektiivista tarkoitusta olemassaoloonsa. Saattaa joistain tuntua lohduttomalta, mutta ajatus palvelee ihmiskuntaa pidemmän päälle paljon paremmin. Ilman yliluonnollista selitystä, voidaan maailman toiminta ymmärtää paremmin, kun teorioiden kehityksen umpikujassa ei turhautuessa lätkäistä ratkaisuksi jumalaa.

Samalla tavalla voisi ajatella sosiaalidarwinismia(ei mitään tekemistä darwinin itsensä kanssa), verrattuna moderniin eliniän kestävään avioliitto-ideaaliin. Suomessakin sisäsiittoisuus on tuonut geneettisiä sairauksia melkoiselle osalle kansaa, jonkinasteisesta sosiaalidarwinismilla, ihmisten rekisteröimisellä ja kontrolloidulla lisääntymisellä saataisiin yleinen kansanterveys mahdollisesti jopa nousemaan. Tietenkin sosiaalidarwinismin vieminen äärimmäisyyksiin tuo samanlaisen vaikutuksen kuin natsisaksassa eräs Aatupoika aikoinaan tuotti, mutta itse lähinnä viittaisin "terveeseen kontrolliin". Sukulinjojen sekoittaminen tapahtuisi valitsemalla geneettisesti mahdollisimman etäinen kandidaatti, jolla perimään saataisiin mahdollisimman suuri varianssi. Muutaman sukupolven väleinkin jos tällainen pakotettu sekoittaminen tapahtuisi, olisi geeniperimän laatu varmistettu. Pariskuntien lisääntyminen hoituisi esim. spermapankkien läpi hedelmöittämällä.

Nihilismiä sekin, romanttisen kotikutoisen "oman lapsen" poistaminen yhtälöstä, geneettisen rappeutumisen estämiseksi. Kylmä ja laskelmoidun kuuloinen vaihtoehto, loogisesti huomattavasti järkevämpi.

Tulipas sekava teksti.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.