IRC-Galleria

Daealis

Daealis

In nomine Anton Lavey, et Nietsche et Lucifer. Ramen

Selaa blogimerkintöjä

Vanha testamentti on täynnä kohtia, joissa ihmisiä uhrataan jumalille pienimmästäkin tekosyystä tai palveluksesta. Mutta kuulemma tämä Jeesus-hahmo muutti kaiken olemalla suurin uhrilahja, messias, joka teki pysyvän uhrauksen koko ihmiskunnan puolesta. Jesse täytti kourallisen ennustuksiakin jopa!

Ongelmana vain se, että Jeesus missasi ne oleellisimmat. Jesajan kirjan 7. luku, jakeet 1-4 kertovat messiaan nousevan Daavidin suvusta, Salomonin pojan sukulinjasta. Noh, Jeesusta kun vain ei voida laskea kuuluneeksi tähän sukuun. Juutalaisten sukulinjat periytyvät miesten mukaan. Jeesuksen väitetään syntyneen neitsyestä, jolloin hänen isänsä olisi jumala. Tällöin Joosefilla ei ollut Jeesuksen suvun kanssa mitään tekemistä, ja Jeesusta ei voida laskea kuuluneeksi Salomonin sukulinjaan. Tämä patriarkaalinen sukulinja tulee esille Mooseksen neljännessä kirjassa luvussa 36, missä miehet murehtivat heimon ulkopuoliseen avioon menevää naista, jolloin naisen perintönä saadut sukumaat siirtyvät toiselle suvulle, koska tämän ei katsota enään kuuluvan heidän sukuunsa.

Eli Marian ja jumalan välinen lapsi ei kuulunut Daavidin sukuun, sillä Jeesuksen isä ei ole Salomonin sukulinjan jälkeläinen. Tämä tietenkin voidaan kiertää sanomalla, että Joosef oli lapsen biologinen isä, mutta silloin neitsyt-syntymä ei toteudu.

Muitakin epäonnistuneita ennusteita Jeesuksesta löytyy. Ensinnäkin profeetta Elian olisi pitänyt palata taivaasta ennen messiaan saapumista(Mal 3:23). Tämä olisi onnistunut siksi, koska 2. Kun. 11 -kohdassa kerrotaan, kuinka profeetta Elia napattiin palavien hevoskärryjen toimesta taivaaseen, joten tämä ei varsinaisesti ole koskaan raamatussa kuollut. Toki hänen oppilaansa Elisa oli saanut "kaksikertaisesti Elian voimat", mutta ongelma säilyy koska Elisa ei siirtänyt voimiaan eteenpäin kenellekään, joten yhä Elian olisi pitänyt palata taivaasta ennen Jeesuksen tuloa. Hän ei tuonut mukanaan maailmanrauhaa (Jes 2:1-4). Olisi kuvitellut kristittyjen huomaavan tällaisenkin pikkudetailin, mutta ei. Kun Jeesus saapui Jerusalemiin, kuten profetia ennusti kuninkaan saapuvan, koko maailman piti tunnustaa sinä hetkenä samaa jumalaa(Sak 14:9, Jes 11:9). Jeesus ei myöskään koonnut kaikkia Israelin heimoja luokseen(Jes 11:10-12), eivätkä heidän kuninkaansa tulleet kysymään häneltä neuvoa(Jes 2:4). Jeesuksen kohtalo taas kertoi hyvinkin pitkälti, että hänen tulonsa ei tuonut maailmaan rauhaa(Jes 52:7, Jes 11:9). Roomalaistenkin Colosseumillakin olisi ollut huomattavasti tylsempää myöhemmin, mikäli profetia koko maailman muuttumisesta kasvissyöjiksi olisi toteutunut(Jes 11:6-7)

Olisiko mahdollista, että kenties Jeesus toteuttaa loput ennustukset palatessaan maahan? Kenties, mutta ongelmana on itse jumalan antamat neuvot väärien profeettojen erottelemisesta. 5. Moos 18:20-22 kertoo melko yksiselitteisesti, että jokaisen ihmisen täytyisi pystyä varmistamaan, onko kyseessä väärä profeetta vai ei. Tämä tarkoittaisi, että kaikkien messiasprofetioiden olisi pitänyt toteutua yhden sukupolven aikana, että ihmiset olisivat voineet varmistua oikeasta messiaasta. Näin ei kuitenkaan Jeesuksen kohdalla käynyt.

Palatakseni siis alkuperäiseen lähtökohtaan, tekikö Jeesus tämä uhrausten uhrauksen ja vapautti meidät vanhoista uhrilaeista? Siitä voidaan olla montaa mieltä. Varsinkin kun vanhat veriuhrilait on kierretty jo 3. Mooseksen kirjassa, luvussa 5. "Jos hänellä ei ole varaa kahteen metsäkyyhkyyn tai kahteen muuhun kyyhkyseen, hän tuokoon uhrilahjanaan rikkomuksensa sovitukseksi kymmenesosan eefa-mittaa parhaita vehnäjauhoja..." Eli jumala on jo 3. Mooseksen kirjassa kertonut, ettei hänelle tarvitse tarjota veriuhria. Silti vielä halki VTn tämä oli käytäntönä. Eipä jumala itsekään ajatellut kertoneensa moista lakia kun heitti itsensä ristiin kiikkumaan. On se sekopäinen veijari.

Toki jos jotain tulkitsin väärin, mikä on melko todennäköistä tähän aikaan päivästä, niin kertokaa ihmeessä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.