IRC-Galleria

Desmodontidoe

Desmodontidoe

Poikkeus vahvistaa säännön.

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Maanantai 29.12.2008 12:35

Virheiden tekeminen on kamalaa. Erityisen kamalaa se on silloin kun asian joutuu myöntämään.
Toisaalta ihmiset ottavat asiat nykyään niin kovin henk.koht. ja maailma kaatuu pienimmästäkin vastoinkäymisestä. Itse ainakin harrastan.
Ihmiset ovat nykyään aivan liikaa itsensä kanssa ja keskittyvät itseensä. Okei, eipä siinä mitään pahaa ole, mutta entä jos tuleekin sokeaksi kaikelle muulle?
Virheistä oppii, vaikka joskus oppimisen hinta voi olla melkoisen kova. Jouskus sitä saattaa menettää läheisen ihmisen asian vuoksi.
Toisinaan asioilla on tapana paisua valtaviksi ja kärpäsestä tulee härkänen. Moiseen spektaakkeliin tarvitaan molemmilta draama-kuningattaren vikaa ja saatanan herkkä hipiäistä luonnetta. Soppa sekoittuu hurmaavasti kun huomataan ettei toinen osapuoli milloinkaan edes tuntenut toista kunnolla.
Kaiken edellä mainuttujen seikkojen höystämänä varsin viatonkin asia saattaa muuttua valtaisaksi petokseksi ja syntyy verinen loukkaus, jota ei sit muuten ihan varmana KOSKAAN anneta anteeksi.
Voin kuvitella, että kirjoituksistanikin saa monia eri käsityksiä, sillä tätä lukee niin monen monta ihmistä, joista suurin osa on vain etäisesti tuttuja tai täysin tuntemattomia. Jokainen poimii tekstistä ne asiat, jotka itseään sattuu koskettamaan. Sama pätee ihmisten puheisiinkin.
Jos toinen ihminen heittää ilmoille riittävän terävän sutkautuksen, josta kuulija viellä löytää jonkin piikin on jälleen loukkaus ja uusi virhe valmis. Tällaisissa tilanteissa todella mitataan, miten hyvin ihmiset tuntevat toisensa ja osaako kuulija suhtautua asiaan.
Joskus sitä toivoisi, että vastuu olisi kuulijalla, mutta valitettavasti vastuu ujutetaan puhujan harteille. Tämä aiheuttaa sen, että ihmiset alkavat miettiä sanomisiaan ja syntyy salaisuuksia, jotka tunnetusti rajoittaa luottamusta. Kumpi on pahempi: raaka totuus, vai puolittain kerrotut kaunnisti paketoidut asiat? Ne puoliksi kerrotut versiot jäävät aina hiertämään niiden kertojaa ja tunteilla on tapana kasvaa ja paisua, mikäli niitä ei päästä ulos.
Kun kertomattomia asioita riittävästi paisutellaan syntyy pulla, joka maistuu molemmista paskalta eikä tilanne miellytä enää ketään. Toisinaan riittävään pisteeseen käyneet asiat räjähtää kasvoille ja siitä sitten valuvat reisien kautta lattialle ja tuloksena on iso sotku, jota kumpikaan ei tasan aio siivota ja homma jää levälleen kuin ilotytön ketarat.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.