IRC-Galleria

Desmodontidoe

Desmodontidoe

Poikkeus vahvistaa säännön.

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Sunnuntai 04.01.2009 16:59

Ihmiset on toisinaan ihan pölöjä ja piristävät mukavasti. Varsinkin jos on kipeä ja siinä mielentilassa, että paskin huumori on ehdottomasti parasta.
On ollu tavallaan kiva, kun on voinu vaan maata sohvalla. Toisaalta sattuu niin paljon, et välillä pelkkä oleilukin on tuskallista. On ollut aikaa vaan miettiä asioita ja tukehtua tyytyväisyyteen. Samalla olen asettanut uusia tavoitteita, joita lähden tavoittelemaan täydellisyys mielessäni. Kyllä, joskus olen perfektionisti.
Kerran olin suhteessa, jossa minulle kerrottiin ettei mihinkään saa koskaan tyytyä. Ajatus alkoi kyteä päässä ja valitettavasti myös siinä määrin paljon, että silloinen suhde loppui. Ei se mitään, sillä se taisi olla alusta asti väärin. Ei siis missään nimessä virhe, vaan puhtaasti väärin.
Nyt olen alkanut pohtia, mikä on tervettä tavoittelua ja milloin ihan oikeasti olisi vaan fiksumpi "tyytyä" johonkin. Vai onko koko homman ydin siinä, että pitää tarkasti tietää kohteet, joita tavoittelee. Entä jos koko systeemi kääntyy itseään vastaan ja sen seurauksena onkin ikuisesti tyytymätön ja sen vuoksi onneton?
Tämä keskustelu jäi aikanaan kesken ja asiaa pohdittuani, olisin halunnut lisää vastauksia ja varmuuden siitä, ettei asian minulle "opettanut" ihminen itse ole ihan täysin hakusessa filosofiansa suhteen. Tai koskas kukaan meistä olisi oikeassa ollutkaan?
Jos ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa, ei ideaalista täydellisyyttä, niin miten kukaan ikinä on voinut sanella, mikä on edes normaalia? Virheethän tunnetusti on helpompi löytää ja osoittaa, ja niihin ihmiset mieluusti takertuvat, sillä ainostaan virheillä tuntuu olevan väliä ja painoa.
Täydellisyyteen pyrkivät- ja kaikkeen tyytymättömät ihmiset taitavat löytää helpoiten virheet ja jos niitä ei löydy, niin niitä kyllä luodaan vaikka sitten omallakin kustannuksella, kunhan jossain on jokin vika, ettei vain tulisi sellainen olo, että kaikki on liian hyvin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.