IRC-Galleria

Divinesia

Divinesia

but he`s always everywhere

Blogimerkintä

« Uudempi -

KiinassaSunnuntai 07.03.2010 18:39

Toinen päivä Shanghaissa toi paljon enemmän vakuutusta siitä että tämä on mieletön kaupunki. Ensimmäinen päivä oli täyttä paskaa siitä hetkestä asti kun tuli pois väsyneenä koneesta. Sato vettä, oli kylmää ja ruokaa oli yllättävän vaikea siinä mielentilassa löytää. Jopa huone oli kylmä ku jäinen iglu. Lämmittäjänä joku ikiaikainen tuuletin, joka ei häävisti toimi vieläkään.

Kuitenkin yöunien jälkeen alkoi löytyä sävel ja päästiin asiaan. Ruokapaikkoja alkoi löytymään ja metro- sekä taxipalvelut luonnistumaan (nämä saatanat ei osaa puhua englantia ollenkaan, joten näytetään sitten lapusta).

Sää lämpeni ja sade hälveni. Kiinan netti sulkee FB:n kokonaan, joten bloggaan täällä ja suprin sivuilla siihen asti miten ehtii. Katsoa sitä sitten.

Paikallinen liikenne on yhtä kaaosta. Tööttäily tarkoittaa samaa kuin "terve" tai "hei näen sinut" ja säännöt on tehty rikottavaksi. Miten reagoit kun 8 autoa tahtoo vierekkäin kääntyä eri suuntiin?

Hinnoista jonkin verran kuvaa antaa seuraava:

0.6 litran kalja (3.6%) alimmillaan 0.3 euroa JESSS
Big Mac alle 2 euroa (päätettiin alkaa välttelemään kuitenkin ja keskittyä terveellisimpiin ruokiin)
Ravintola-ateria (peruskallis ruoka plus juoma) 3-4 euroa

Toki on poikkeuksiakin ja länsimaiset liikkeet maksaa hitosti. Keskustassa vaikutti kaikki maksavan vähän enemmän, noin 80 % suomen hinnoista, jotkut tasavertaisesti. Hintavertailu jatkunee huomenna, kun koulupäivästä selviää.

Ja tämähän blogitus palvelee niin omaa kuin muittenkin tarkoitusta, on kiva lukea näitä sitten jälkeenpäin ja ihmetellä tätä aikaa Suomen rauhaisassa levossa. :)

Virallisesta Shanghaissa on 13.5 miljoona ihmistä, mutta kaikki laskettuna niitä on 18. Mistä tuo ero johtuu, en tajua.

Mutta, palatkaamme astialle huomenissa. :) Kello on täällä siis puoli yksitoista, suomessa tähän aikaan vissiin puoli viisi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.