IRC-Galleria

Dzii

Dzii

Kuolaava HC Hullu-Olga :)
Harhakuva.orgin vahvuuksia ovat ainakin sen selkeys ja helppokäyttöisyys. Käyttäjä voi helposti rekisteröityä sivuston käyttäjäksi ilman minkäänlaisia maksuja tai vaatimuksia. Sivusto on tarkoitettu kaikenlaisille taiteilijoille, ja onkin saavuttanut hyvin suosiota Suomessa, lähes 12 000 jäsenen voimin.
Etusivu on mielestäni järjestetty teknisesti hyvin, eikä ole ongelmia löytää sivulta toiselle. Töiden kategoriat ja keskustelujen aiheet on jäsennelty fiksusti etusivulle niin, että ei tarvitse pomppia keskustelusta keskusteluun löytääkseen haluamansa. Propsit harhakuvalle myös siitä, ettei sivulta siirtyessä naaman eteen pomppaile häiritseviä mainoksia, ei edes sivujen reunoilla.
Sivuston etusivun yläreunasta löytää pienet kuvakelinkit uusimpiin lisättyihin töihin, se on mielestäni hyvä; Töihin pääsee tutustumaan helposti ja vaivatta. Samalla taiteilijalle voi laittaa palautetta työstään, joka taas kehittää taiteilijaa. Kuvien lisäämistä on Harhakuvassa rajoitettu yhteen kuvaan/viikko, joka ei ole mielestäni ollenkaan hassumpi idea. Se estää monien hätäköidysti otettujen/tehtyjen teoksien lisäämisen, ja pitää sivuston laadun tasapainossa.
Sivusto on sisällöllisesti painottunut taiteisiin, mutta keskustelufoorumilta löytää keskusteluja myös kaikesta aivan muustakin. Harhakuvaa voisi jollain tapaa kuvailla myös keskustelufoorumiksikin, juuri tuon laajan skaalan vuoksi.
Vaikka harhakuva on suosittu kotimaassamme, ja sinne saa rekisteröityä kuka vain, on rekisteröityneistä suuri osa suht ammattilaisia tai kyseistä alaa opiskelleita. Siksi en menisikään siis suosittelemaan kyseistä sivustoa vasta-alkaneille taiteilijan aluille, ettei täysin lannistu. Kritiikkiä saa töistä laidasta laitaan, ja sen vuoksi kannattaakin ensin oppia vastaanottamaan moista.
Multimediaan sivustolla törmää vain jonkin taiteilijan kappaletta kuunnellessa, mutta äänentoista pelaa kyllä hyvin.


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.