IRC-Galleria

Hemppa-juttuja :)Keskiviikko 07.11.2007 13:06

Oon nyt Ruotsissa taas ja pääsin eilen ratsastamaan piiiiiitkästä aikaa, jee jee! :)

Hemppa oli eilen oikein vireä. Ihmettelin sitä heti, kun istuin selkään. Kesällä se oli melkoisen laiska koko kesän ja ei oikein kouluväännöt olisi sitä kiinnostanut. Nyt alkukäynneistä lähtien se oli kuin mikäkin wnb ori. ;D

Mutsi piti meille tunnin. Tein alkuun kevyessä ravissa paljon ympyröitä ja voltteja. Peruutukset tein lyhyiden sivujen keskelle, kun oli vähä jarrujen kanssa ongelmia... Laukassa mentiin ympyräkahdeksikkoa, keskipisteessä laukanvaihto onnistuessaan suoraan ja muutoin ravin kautta. Sillä ei ole niitä hirveästi tehty, joten raviaskeleen kautta ne onnistui paljon nätimmin. Silloin illalla oli lähes pilkkopimeää ja herra ei tykännyt yhtään siitä pimeimmästä kulmasta. Joka kerta kun pääsin sinne ympyrän osaan, se ampaisi täysillä pois sieltä ihan holtittomasti. Mun oli pakko vetää joku 20 pääty-ympyrää siihen päätyyn, että se hiukan rauhoittui.

Ekana harjoituksea tehtiin nelikaarista kiemurauraa, ja jokaiseen kaarteeseen voltti. Se taipui niissä aika hyvään muotoon ja pikkuhiljaa oppi käyttäytymään siellä pimeän kulman päädyssäkin. Toiseen suuntaan meni paremmin. Laukassa tehtiin laukkavolttiharjoituksia. C:stä käynnistä laukka, pitkän sivun alkuun laukkavoltti, R:stä käynti, L:stä ravi, S:stä käynti ja uudelleen C:stä laukka. Harjoitettiin vähän pidätteiden läpimenemistä samalla. Nostot ja laukkavoltit menivät ihan nappiin molempiin suuntiin. Mutsi sanoi, että niillä voitaisiin mennä vaikka Ypäjälle ensi vuonna ;D. Pidätteiden läpiviemisessä oli sitten pienoisia ongelmia, mutta pikkuhiljaa kaikki muuttui paremmaksi ja paremmaksi.

Lopuksi tein ravissa pääty-ympyrää ja volttia vuorotellen samaan päätyyn. Poika asettui ja taipui aivan uskomattomasti alkutuntiin verrattuna! Häntäkin oli kuulemma jo hienosti.

Hempalla mennään valitettavan vähän kunnolla koulua, kun sillä normaalisti ratsastavat tykkäävät viedä se ennemmin maastoon. Pitäisi kyllä enemmän, onneks mä sentään tykkään ennemmin tosta kouluratsastuksesta silloin harvoin kun täällä käyn , niin pysyy silläkin jutut edes vähän mielessä. Kivaa oli kaikin puolin ja annoin sille porkkanaa palkinnoksi hyvästä yrityksestä. :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.