IRC-Galleria

Episteme

Episteme

Sulle annan kaiken, kaiken; maallisen ja maanalaisen

Uusimmat blogimerkinnät

[Ei aihetta]Tiistai 23.06.2009 01:02

Mitä oikeastaan on onnellisuus elämässä?

On niitä ihmisiä, jotka valittavat aina kuinka heidän elämänsä on paskaa. He reagoivat kohtalaisenkin pieniin epäonnistumisiin hyvin voimakkaasti, ja kun joskus tapahtuu jotain oikeasti mukavaa, he toteavat vain "No tää nyt oli vaihteluu!". Pessimistit eivät ainakaan pety, kuten sitä sanotaan, mutta iloitsevatko he oikeasti mitään? Vai onko pessimismi jonkinlainen suojakilpi kovaa maailmaa vastaan? Ovatko pessimistit sittenkin vain pelkureita?

Sitten on niitä ihmisiä, joille monet meistä naureskelevat. Niitä, jotka jaksavat ilahtua kun valot vaihtuvat vihreäksi saman tien kun kävelee suojatien eteen. Ja jotka jaksavat nähdä hyviä puolia ilmeisissä epäonnistumisissa "onneksi murtui vaan vasen käsi!". Mutta onko siinä jotain vikiaa että iloitsee asioista, joista kukaan muu ei jaksa välittää? Sitäpaitsi optimistit tutkimusten mukaan, elävät pidempään kuin pessimistit!

Helposti kuvitellaan että onnellisuus tulee yhtäkkiä isona ryöpsähdyksenä, kenties lottovoittona tai jotain. Harvoin se kuitenkaan niin menee. Olen vahvasti vakuuttunut, että onnellisuus kerääntyy pienistä asioista. Läheisistä ympärillä, kauniista kesäpäivästä, onnistumisesta, ystävällisyydestä, hymyistä... Toki onnellisuutta tulee joskus isoina tapahtumina, kuten rakkauden löytämisenä, mutta uskon, että sekin tapahtuu pikkuhiljaa, kunnes joku päivä tajuaa, kuinka ihanaa onkaan kun on vieressä rakas ihminen joka välittää ja rakastaa ehdotta.

Onnellista kesää kaikille <3:llä -CherryPop- galtusta!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.