IRC-Galleria

"Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejad on kertonut aikovansa neuvotella alueen arabimaiden kanssa uraanin väkevöimisestä Sveitsin kaltaisessa puolueettomassa maassa.
Ahmadinejad kertoi Iranin neuvotteluhalukkuudesta talousuutistoimisto Dow Jones Newswiresille öljynviejämaiden järjestön Opecin huippukokouksessa Riadissa.

Kuuden maan muodostama Persianlahden yhteistyöneuvosto GCC on aiemmin ehdottanut, että se toimittaisi väkevöidyn uraanin Iranin ydinvoimaloihin.

Suunnitelma antaisi Iranille mahdollisuuden kehittää ydinenergiaohjelmaansa ilman ulkomaiden pelkoa siitä, että se on kehittämässä ydinasetta. "

http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/oikea/id75295.html

Alkaa olla yhä enemmän selvää se, että yhdysvallat etsii tarkoituksellisesti syytä hyökätä Iraniin. Syy voi hyvin todennäköisesti se että Iran suunnittelee alkavansa myymään öljyä euroja vastaan, joka heikentää huomattavasti dollarin asemaa. Irak suunnitteli samaa ennen kuin Yhdysvallat hyökkasi maahan "massatuhoaseiden" käytön estämiseksi. Mitään sellaisia ei kuitenkaan löydetty.

Yhdysvaltojen on dollarin pelastamiseksi otettava haltuun lähi-idän öljyteollisuus, sillä sen kurssi on kiinteästi riippuvainen sillä käytävään öljybisnekseen.


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.