IRC-Galleria

Fiwkernes

Fiwkernes

Höpöheinäää

Opiskelu sujuu kylläSunnuntai 17.08.2008 14:56

Suomessa koulunkäynti ei ole pakko. Oppiminen on. Siinä on pieni ristiriita.
Jotta ristiriidasta ei kasva kohtuutonta pulmaa, on viisainta käydä sitä koulua, mihin on käsketty mennä.

Vaikka kouluiässä skole tuntuu aivan loputtomalta turhuudelta, voit tuonnempana elämässäsi todeta sen olleen kuin pieru jäähallissa. Niin äänekäs, niin hämmentävä ja kuitenkin niin pieni. Ota tilanteesta siis kaikki irti. Mieti, että kestät lähes mitä vaan tämän jöötin loputtua, tai että koulussa saatat solmia tulevaisuuden kannalta mahtavia bisnessuhteita. Tarkkaan ottaen, keksi ihan mikä syy vaan, kunhan sen avulla koulussakäynti tuntuu ihan ookoolta vielä seuraavat noin tuhat vuotta.

Oppiminen on pakollista, mutta sitä ei aina koulukavereista huomaa. Oppiminen on sinänsä ihan hyväksyttävää, sillä oppimalla ihminen kummallisesti viisastuu. Monikin aine vaikuttaa aivan käsittämättömältä, mutta sen pohtiminen on turhaa energianhukkaa. Kaikkea ei pidäkään hokata heti. Saattaa hyvinkin tulla vielä päivä, kun istut Haluatko miljonääriksi -ohjelman pääkallopaikalla ja kysymys liittyykin juuri mitokondrioihin tai vektoreihin. Kyllä silloin nauru maittaa, kun satuitkin silloin kerran tekemään läksyt ja sen avulla oletkin yks kaks miljonääri.

Koulu on varsin hyödyllinen sosiaalisten taitojen harjoituskenttänä. Viisaat vanhat jesuiitat sanovat, että "Suhtaudu toisiin, kuin he olisivat valaistuneita". Kokeile tätä, ja lukuisia muitakin menetelmiä, jotta opit luovimaan mitä kirjavimmissa porukassa. Sitä nimittäin tulee olemaan ympärilläsi myös koulun jälkeen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.