IRC-Galleria

Blogimerkintä

- Vanhempi »
Mikä juttu siinä on, että nykyään status, raha, brändit ja tyyli määrävät sen oletko 'oikea' ja 'elitisti' fani, vai oletko 'wannabe'?

Otetaan vaikka esimerkiksi henkilö A. Henkilö A omistaa "brändi" vaatteita, kuuntelee kaikkia "katu-uskottavia", ei niin major, mutta kuitenkin jonkinlaista nimeä omaavia bändejä. Henkilö A menee bändin XYZ konserttiin bändin tyyliin kuuluviin brändeihin pukeutuneena, hiukset laitettuna ja kaikki nippelitieto bändin jäsenistä päähän iskostettuna. Keikalla henkilö A käyttäytyy imagonsa mukaan ja tappelee henkihieveriin lavalta lentävistä vaatekappaleista ja esineistä. Keikan jälkeen henkilö A jää hakemana bändiltä nimamrit jotta voi kertoa puhuneensa cokalisti Q:n kanssa. Tämän jälkeen henkilö A lähtee ulos keikkapaikalta ja kavereidensa kesken haukkuu kaikki 'wannabe' fanit lyttyyn jotka pilasivat henkilö A:n keikka elämyksen.

Sitten otetaan henkilö X. henkilö X:llä on kaikki bädin XYZ kappaleet iPodissaan joita hän kuuntelee päivittäin. Henkilö X oikeasti nauttii bändin XYZ musiikista ja kyseinen musiikki saa hänet tuntemaan itsensä hyväksi. Henkilö X ei kuitenkaan tiedä bändin jäsenten nimiä, sillä häntä ei ole koskaan hirveämmin kiinnostanut kuka musiikin takana on, sillä musiikki on hänelle tärkeintä. Hän ei myöskään pukeudu brändi vaatteisiin, tai muutenkaan sceneen sopivasti. Keikalla hän tanssii ja laulaa mukana ja lähtee kiltisti konsertin jälkeen kotiin, hikisenä ja onnellisena siitä että sai kuunnella rakastamaansa musiikkia livenä.

Yleisesti ottaen henkilö A luokitellaan 'elitisti' fanisti, jolla on oikeudet kaikkeen. Henkilö B on taas nobody, häntä ei huomioida ja hän on luuseri.

Ja tässä kohdassa minä mietin, että onko minussa vikaa, vai miksi en ymmärrä? Miksi kaikella muulla paitsi sillä, että oikeasti nauttii musiikista on väliä?




******NEWSFLASH******: Bändejä ei kiinnosta pukeudutko oikeaan brändiin ja tiedätkö rumpalin vasemman varpaan nimen. Se, että ostat levyt ja keikkaliput ja samalla pullistat bändin XYZ lompakon on luultavasti noin 70 kertaa enemmän merkitystä. Ja eiköhän myös se, että heidän musiikista oikeasti nautitaan tule kivana kakkosena. :)



Brändithän OVAT kivoja, mutta ei niiden pitäisi määrätä sitä millainen "fani" kyseinen henkilö on.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.