IRC-Galleria

Garo

Garo

tänään geokätköilee. jei
Länsisataman lopetettua toimintansa Helsingin rautatieaseman kupeeltä ruoholahteen menevää rautatietä ei enää tarvittu, joten se purettiin pois viime syksynä. Lähdettiin Nellan kanssa tsekkaamaan miltä paikka nyt näyttää. Rautatien osuus näkyy oheisessa reittikartassa vihreällä ja sillä on pituutta noin kilometri.


Suuntasimme aluksi ruoholahteen, missä autoteiden liittymäremontit aiheuttivat hieman ihmetystä ja meillä meni pieni tovi löytää sisäänpääsy reitille.


Reitin alku löytyy TDC-Songin talon takana, porkkalankadun alapuolella. Kuvassa näkyvät portaat johtavat ylös porkkalankadulle.


Heti portaiden takana näkyy selkeä tallattu polku, mikä oli päivän pelastus, sillä lunta oli kertynyt ainakin puoli metriä. Vaikka päälle päin ei uskoisi, polulta poikkeaminen johtaa välittömästi polven syvyydelle uppoamiseen.Emme olleet ainoat kävelijät. Reitti on selkeästi tunnettu muidenkin koiranulkoiluttajien keskuudessa. Annoimme tälle kaksikolle hyvän etumatkan ja he poistuivatkin jossain puolivälin paikkeilla pois, sillä emme nähneet heitä enää loppumatkalla.Matkan varrelta löytyi kaikenlaista roskaa. Valtaosa yllätyksistä paljastunee vasta myöhemmin keväällä lumien sulaessa. Toisaalta ei olla ajattelematta miten kauniilta paikan pitää näyttää keskikesällä kun kallioseiniä peittää vihreät köynökset ja koivujen lehdet pilkkovat auringonvaloa säteiksi kohti vanhaa ratapohjaa.


Seuraa alikulkutunneli palautti kauniit unelmat takaisin maanpinnalle. En jäänyt ottamaan selvää oliko kukaan kotona, mutta paikassa on selkeästi ollut usein kodittomia. Matkan varrelta löytyi myös mm. mäkin käärepapereita, kebabin jäänteita ja tupakantumppeja.

Tässä vaiheessa matka muuttui huomattavasti hankalammaksi. Selkeästi valtaosa kävelyttäjistä oli poistunut aiemmin ja vain harvat olivat kävelleet tätä osuutta. Keskimäärin joka kolmannen askeleen kohdalla hauras pintalumi petti ja jalka upposi syvälle hankeen. Nella jaksoi ihmetellä miksi etenemiseni muistutti lähinnä raajarikkoa elefanttia.

Loppumastkasta kävely helpottui ja saimme kävellä mukavasti pohjoisen ja eteläisen rautatiekadun välistä satunnaisten yläpuolella olleiden ohikulkijoiden katsellessa.

Matkaa kierroksessa meni hieman vajaa tunti ja matkaa kertyi Nokia Sports Trackerin mukaan 4.5 km.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.