IRC-Galleria

syrkkee testi :(Tiistai 18.11.2008 16:17

Minäkö kamala? Moni uskoo olevansa maailman ihanin ja kiltein ihminen, mutta Mixin kamaluus-testi katsookin pintaa syvemmälle ja kaivaa jyvät akanoista. Ansaitsetko ruusun vaiko pelkkää piikikästä vartta?
1. Ystäväsi soittaa ja kertoo olevansa niin kipeä, ettei pääse apteekkiin. Hän pyytää sinua avuksesi, vaikka olet toisella puolella kaupunkia. Mitä teet?
Periaatteessa olen valmis siihen, mutta soitan kuitenkin muut yhteiset tuttumme läpi, jos vaikka joku muu olisi lähempänä.
On inhottavaa olla kipeä, mutta vielä inhottavampaa on juosta muiden asioilla koko päivä. Jos on niin kipeä, ettei taksilla apteekkiin pääse, kannattaisiko mennä sairaalaan tai terveyskeskukseen?
----> Jos ystäväni on todella niin kipeä, tottakai menen apteekkiin hänen puolestaan. Käyn myös kaupassa ja teen hänelle jotain purtavaa.

2. Ystäväsi piti tulla hakemaan sinua ulos puolelta päivin, mutta yhden aikoihin hänestä ei kuulu mitään, eikä hän vastaa puhelimeen. Mitä teet?
Saan hirveän raivokohtauksen enkä avaa hänelle ovea, kun hän viimein saapuu. Seuraavana päivänä lähestyn häntä muutama tarkoin hiottu kommentti takataskussa. Saa olla viimeinen kerta.
Huolestun ja ryhdyn soittamaan kaikki tuttavat läpi, jos ystävälle vaikka olisi sattunut jotain.
-->>Odottelen rauhassa ja uskon, että hänellä on hyvä selitys myöhästymiselleen. Mikäli ei ole, annan kultaisen käytöksen oppitunnin.

3. Luokkakaverisi, josta et niin kovasti välitä, kävelee liikuntatunnin jälkeen olkapäät leukaluissa kiinni. Selviää, että hänen hartiansa ovat pahasti jumissa. Mitä tehdä?
Luultavasti hänen hartiansa tarvitsevat kunnon hierontaa, joten kokeilen, jos saan ne avatuksi taikakäsilläni.
-->>Lähden viemään kaveria terveydenhoitajalle. Eiköhän sieltä apua löydy.
Mitä minun pitäisi tehdä? Kysyköön neuvoa omilta kavereiltansa ja ottakoon vähän relammin, niin eivät hartiatkaan enää jumitu.

4. Naapurin poika, jota et tunne kovin hyvin, ryhtyy yllättäen purkamaan huoliaan sinulle. Sinulla on kiire kotiin katsomaan suosikkisarjaasi, joten mitä teet?
--->>Sanon suoraan, että on kiire ja että hänen kannattaisi jutella jonkun tuttunsa kanssa.
Kuuntelen häntä, sillä hänellä selvästikään ei ole läheisiä, joille puhua. Sarjan olemassaolo unohtuu saman tien.
Pitääpä oikein miettiä… Luultavasti soittaisin kotiin, että ottaisivat ohjelman videoille ja jäisin kuuntelemaan naapurin pojan huolia.

5. Näet kadulla vanhan mummon, joka vaivalloisesti kantaa kahta raskasta kauppakassia. Sinulla on kiire tapaamaan kavereitasi, mutta hän selvästi tarvitsee apua. Autatko?
--->>Kyllä noin vanhan ihmisen tulisi oppia, ettei lähde kauppaan ilman apua. Eikös kunnallinen kotipalvelu ole tällaisia ongelmia varten?
Kysyn mummolta, jos hän tarvitsee taksikyytiä ja tarjoudun soittamaan sellaisen hänelle.
Kysyn, voinko auttaa kassien kannossa ja kannan ne hänelle kotiin. Tuskinpa hän kovin kaukana asuu. Soitan kavereilleni ja sanon tulevani myöhässä.

6. Kuulet mahtavan juorun kahdesta vähemmän mukavasta tyypistä teidän koulussanne. Juoru tulee hyvin epäluotettavalta taholta, joten et voi olla varma, pitääkö se paikkansa. Kerrotko juorun eteenpäin?
Juorut ovat elämän suola! Totta hemmetissä kerron ja saatanpa maustaa sitä vielä vähän lisää. Mitäs ovat niin inhottavia!
-->>En kerro, sillä juoruaminen ei kuulu tapoihini.
Kerron juorun eteenpäin, mutta muistan kuitenkin mainita, että lähde ei ole kovin luotettava ja että itsekin epäilen juorun paikkansapitävyyttä.

7. Kaverisi synttärijuhlat ovat tulossa ja hän on sattumalta ostanut samanlaisen asun juhliin kuin sinä. Päivää ennen juhlia kaverisi puku repeytyy ja itku vaanii silmäkulmassa. Mitä nyt?
Kokeilemme ensin, sopiiko minun asuni hänelle ja sitten yritämme korjata pukua. Käytämme kaiken energiamme ongelman ratkaisuun. Kyseessä on hänen juhlansa.
Tuntuu, että näistä tulikin yhtäkkiä minun juhlani ja hypähdän riemusta kattoon. Kaverini löytää aivan varmasti jotain muuta päälle pantavaa ja jos ei löydä, niin shit happens.
--->>Tunnen myötätuntoa, mutta tietenkin tällaisen sattuman tapahduttua yritän saada kaveriani hankkimaan toisenlaisen puvun ja autan häntä sen etsimisessä.

8. Törmäät vanhaan kaveriisi bussissa. Hänen juttunsa ovat TODELLA omituisia ja tajuat pian, että hänellä on mielenterveysongelmia. Mitä teet?
-->>Kuuntelen ystävällisenä hänen juttujansa kotipysäkilleni ja toivotan hänelle hyvää jatkoa, kun poistun bussista.
Poistun bussista hänen kanssaan ja kahden kesken yritän tiedustella hänen vointiaan. Ehkäpä hän itse ei ole vielä tajunnut avuntarvettaan ja tarvitsee jonkun saattamaan häntä hoitoon.
Ei millään pahalla, mutta… todellakin poistun bussista välittömästi! Jokuhan saattaa luulla, että hän on hyväkin ystäväni.

9. Olet bileissä, jossa joku kertoo samaa vitsiä jo kolmatta kertaa. Palaako hihasi kiinni?
Kyllä todellakin palaa! Pyydän tyyppiä lopettamaan ihmisten piinaamisen. Hänen käytöksensä osoittaa vain moukkamaisuutta ja tylsyyttä ihmisenä.
--->>Miksi minä siitä hermostuisin? Luultavasti tätä tyyppiä jännittää uudet ihmiset ja vitsien kertomisen sijaan hän haluaisi tutustua ihmisiin. Ryhdyn siis keskusteluun hänen kanssaan.
Kuuntelen vitsin uudelleen ja yritän näyttää siltä, että kuulisin sen ensimmäistä kertaa. Hekoheko.

10. Ystäväsi on muuttamassa ensimmäiseen omaan kotiin lauantaina eikä hänellä ole tarpeeksi muuttajia auttamassa. Itse olit ajatellut mennä päiväksi laskettelemaan. Kumpi vie voiton?
Menen muuttamaan, vaikkakin vähän pakon edessä. Sitä paitsi jos en nyt mene auttamaan, tuskin saan ketään auttamaan minua, kun itse tarvitsen muuttoapua.
Laskettelu. Kauniit talvipäivät ovat vähissä, mutta muuttaa voi koska tahansa. Jos on varaa muuttaa pois vanhempien luota, niin luulisi olevan varaa myös muuttopalveluun.
--->>Totta kai menen muuttamaan, sillä ystäväni tarvitsee apua ja kuka sitä antaa, jollei ystävä?


Pyrit tietoisesti hyviin tekoihin ja kun tarpeeksi kauan yrittää olla hyvä ihminen ja lähimmäinen, tulee pyrkimyksestä vähitellen tapa. Sinusta löytyy kuitenkin myös ripaus itsekkyyttä – joka on välillä oikein hyvä. Tiedät omat rajasi etkä ole helposti muiden pompoteltavissa. Aina ei voi eikä tarvitse olla täydellinen lähimmäinen, mutta on tärkeää, että tiedostat itse, milloin olet toiminut väärin.



Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.