IRC-Galleria

Gootti-Apina

Gootti-Apina

https://www.youtube.com/watch?v=rt4CQc1MSso
James Alan Hetfield (s. 3. elokuuta 1963 Downey, Kalifornia) on thrash metal -yhtye Metallican laulaja ja kitaristi. Hän perusti Metallican rumpali Lars Ulrichin kanssa vuonna 1981.Lapsuutensa Hetfield vietti Los Angelesissa, Yhdysvalloissa perheessä, jossa kristillinen kasvatus oli tärkeä osa jokapäiväistä elämää. Tämän voi yhä huomata muun muassa Hetfieldin kirjoittamissa Metallican sanoituksissa, jotka hyvin useasti sivuavat uskontoa ja oikeutta.

9-vuotiaana Hetfield aloitti musiikin harrastamisen. Aluksi hän soitti pianoa, mutta pian piano vaihtui isoveljen rumpuihin ja sitten kitaraan. Tyylivaikutteita Hetfield ammensi sen aikaisilta idoleiltaan kuten Van Halenilta, AC/DCltä, Aerosmithiltä, Black Sabbathilta, Led Zeppeliniltä ja Thin Lizzylta. Ei mennyt kauankaan, kun Hetfield perusti ensimmäisen yhtyeensä nimeltä Obsession.

Muutettuaan Breaan Kaliforniaan James Hetfield perusti toisen yhtyeensä nimeltä Hugh tapaamansa rumpalin Jim Mulliganin kanssa. Hughissa ollessaan Hetfield teki muiden yhtyeen jäsenten kanssa Metallican esikoisalbumille Kill 'Em All päätyneen kappaleen "Phantom Lord". Hetfieldin vanhemmat erosivat hänen ollessa 12-vuotias. Vastoinkäymiset jatkuivat, kun Hetfieldin äiti kuoli Hetfieldin ollessa 16-vuotias. Tämän jälkeen Hetfield muutti Metallican silloisen basistin Ron McGovneyn kanssa yhteen. Talon omisti McGovneyn äiti ja se oli vain yksi hänen omistamistaan taloista lähistöllä. Hetfield ja McGovney saivat asua talossa ilmaiseksi, koska se oli saanut purkutuomion. Talon lävitse rakennettiin myöhemmin tie.

Käytyään läpi useita yhtyeitä James Hetfield tapasi vuonna 1981 Lars Ulrichin. Hieman tämän tapaamisen jälkeen Metallica syntyi ja vain kaksi vuotta Metallican perustamisesta julkaistiin esikoisalbumi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.