IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -
”Intuitiota kutsutaan usein sisäiseksi ääneksi, mutta on tärkeää erottaa se siitä mielen jatkuvasta sisäisestä puheesta, joka rullaa päässäsi lakkaamatta. Sisäinen puhe on kuin ajattelua, jota kuuntelemalla on myös mahdollista tulla tietoiseksi omista asenteistaan, suhtautumisestaan ja uskomuksistaan. Suurimmaksi osaksi se on kuitenkin kuin jatkuvasti pyörivä äänilevy tai kommentaattori, josta emme ole kovinkaan tietoisia vain siksi, että olemme niin tottuneita sen olemassaoloon. Vaikka et olisi siitä tietoinen, niin silti sisäinen puhe vaikuttaa tunteisiisi ja toimintaasi.

--Sisäinen puhe pyrkii peittämään intuition äänen, koska intuitio usein ohjaa sinne, mikä ei ole tuttua, ja tämä herättää alitajuisesti pelkoa. Sisäiseen egoon perustuva puhe on siis yleensä hyvin vahva. Vaikka intuitiivinen kokemus olisi hyvin selvä, vain parin sekunnin jälkeen sisäinen puhe pyrkii muuttamaan intuitiivisen tunteen toisenlaiseksi. Esimerkiksi mieleesi nousee intuitiivinen ajatus, joka kehottaa soittamaan vanhalle ystävälle. Ehdit tiedostamaan ajatuksen, mutta saman tien kuulet mielessäsi, kuinka huono tuo ajatus on. Sisäisellä puheella on monta syytä, kuten se että viime tapaamisesta on kulunut liian kauan, nyt on kiire ja hänellehän voi soittaa myöhemminkin. Sisäinen puhe on tehokas tuomitsemaan intuitiivisia tunteita tai ajatuksia, mutta juuri nämä olisivat niitä hetkiä, jolloin tulisi silti pitää kiinni ensiksi esille nousseesta intuitiivisesta ajatuksesta ja toimia sen mukaan.

Kun totut erottamaan selkeästi sisäisen puheen ja intuition äänen, voit tulla tietoiseksi niiden välisistä eroista esimerkiksi äänensävyssä, tavassa jolla puhut itsellesi, sanojen kovuudessa tai nopeudessa. Näiden ja alla lueteltujen erojen kautta opit tunnistamaan eron sisäisen puheen ja sisäisen äänen eli intuition välillä.

Intuition ääni:

* on selkeä, yksinkertainen lause tai sana
(sisäinen puhe yleistää)
* liittyy meneillään olevaan hetkeen
(sisäinen puhe spekuloi tulevaa ja mennyttä)
* on positiivisessa tai neutraalissa muodossa
(sisäinen puhe spekuloi tulevaa ja mennyttä)
* on rohkaiseva, lempeä ääni
(sisäinen puhe mitätöi)
* on rauhallinen
(sisäisellä puheella on kiire)
* ohjaa usein selkeään toimintaan
(sisäinen puhe vatvoo)
* perustuu valintaan
(sisäiselle puheelle jokin on pakko, jotain täytyy tehdä)
* on selkeä tunne
(sisäiseen puheeseen liittyy epäselvyys)
* on myös joskus hiljaa
(sisäinen puhe on jatkuva)”

lainattu Katja Frangen hyödyllisestä kirjasta Intuitiolla

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.