IRC-Galleria

Ilta-Inkeri

Ilta-Inkeri

On Verkkoterkkari Tea

Syksyn terveisetPerjantai 20.09.2013 18:43

Kesä on ohi ja kaunis syksy on alkanut. On helppoa keksiä lukuisia syitä, miksi olen viime aikana laiminlyönyt hyvään oloon liittyviä juttuja. Esimerkiksi syksyn pimenevät illat, jotka saattavat aiheuttaa väsymyksen tunnetta, pikaruokaravintolat, kotisohva, televisio, pelit, tietokone ja vaikka mitä muuta asiaa.

Hyvinvointi koostuu joka päivä monista pikkuteoista. Mitä nämä arjen pikkuteot sitten voisivat olla? Minulle esimerkiksi se on liikkuminen, urheileminen, terveellinen ruokailu, säännöllinen vuorokausirytmi, riittävä lepo ja uni sekä hyvät ystävät. Nämä pikkutekijät voidaan pitää siltana kivempaan arkeen, joista minä ainakin saan valtavan paljon hyvää mieltä ja oloa.

Liikkuminen, urheileminen tai harrastaminen antaa voimaa jaksaa paremmin. Minä ainakin huomaan sen heti, jos jätän esimerkiksi liikkumisen viikoksi. Aikaa pitäisi myös jättää olemiseen, jossa saan tavata upeita kavereitani ja jakaa heidän kanssa kivoja asioita.

Syksyn kaunis väriloiste tuo mieleeni terveellisen ruokavalion. On vihreää ja punaista, jotka muistuttavat minua tomaateista, kurkuista ja salaateista. On ruskeaa, joka muistuttaa ruisleivästä ja lihasta. On keltaista, joka muistuttaa hedelmistä. On valkoisia pilviä taivaalla, joka muistuttaa maitotuotteista. On sadetta, joka muistuttaa minua vedestä ja hyvistä kalaruuista.

Syksyllä päivät lyhenevät ja pimeä saapuu aikaisemmin. Usein iltaisin minua alkaakin haukotuttaa normaalia enemmän. Haukotus taas muistuttaa minua riittävästä levosta ja unista. On kiva saada nukkua tarpeeksi. Vuorokauden vaihtuminen muistuttaa minua elämän säännöllisestä rytmistä, jota on hyvä itsekin noudattaa.

Kivempaan ja parempaan arkeen siis pääsee hyvin pienillä muutoksilla. Tsemppiä syksylle!

Terveydenhoitajaopiskelija Caio

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.