« Uudemmat - Vanhemmat »

lälläslieruTiistai 06.01.2009 22:54

Mowo! Nasu täällä.

Final Four 08`Maanantai 18.08.2008 18:20

Finaali käynnistyi tasaisesti. Peliaikana oli 4 x 8 minuutin peliaika, välierät pelattiin suoralla 2 x 30 minuutin ajanotolla. Joukkueet kuljettelivat soikean muotoista pelivälinettä keskikentällä luovuttaen neljännellä pallon toiselle. Porvoon pitkänhuiskea Santeri Pischow otti mallikkaan pitkän kopin Seppäsen heitosta ja siirsi kotiyleisön hurratessa Butchersin 0-6 johtoon. Mikko Seppänen potkaisi pallon elävien maalipuiden välistä kahden lisäpisteen arvoisesti. Hyvätasoinen finaali sai lisävauhtia, kun Devilsin pelinrakentaja Heinonen irtosi heittotilanteissa itse juoksuihin, joista ensimmäinen tasoitti ottelun Penttisen lisäpistepotkun jälkeen tilanteeksi 8-8. Mikko Seppänen on yleensä päässyt ottelussa kuin ottelussa pitkille karkumatkoille, mutta tällä kertaa Espoon päävalmentajan Markus Viljakaisen aktiinen joukkuepuolustus piti porvoolaiskipittäjän kurissa. Kovatasoista linjatyöskentelyä molemmissa suunnissa teki Henri Taussi, joka teki useita isoja pelejä ottelussa. Porvoon hyvin pelannut hyökkäyslinja Tuukka Virolaisen johdolla oli ajoittain helteessä kun karatesta jenkkifutikseen siirtynyut Miro Salmia vyörytti itseään takakentälle tekemään tuhojaan. Ottelun ratkaisuksi tasaisessa väännössä tuli Pelinrakentaja Akatemian nuorten lupausten välinen pallonkanto-ottelu. Nimittäin Otso Heinonen lopulta onnistui tekemään kaksi lisämaalia juosten ja siirsi joukkueensa 24-8 johtoon. Penttinen potki lisäpisteet. Porvoon Mikko Seppänen kavensi ensimmäisen jakson lopuksi pitkällä heitolla Santeri Pischoville tilanteeksi 24-16.

Kolmannen neljänneksen alkuun nähtiin huima nfl-tyylinen syöksy maalialueella pallon perään. Syöksyjänä oli Devilsin fullback Joel Mäkelä, joka sai kuin saikin kämmenensä pallon alle ja siirsi Devilsin turvallisemmille voittovesille 32-16. Penttinen säesti onnistuneella potkulla. Devils corneri Emil Hannuksela pelasi hyvän ottelun ja sai muutaman maahanlyönnin lisäksi kriittisessä vaiheessa myös syötönkatkon ottelun kolmannella jaksolla. Ottelun hahmo Otso Heinonen juoksi raivoisan 45 jaardia pitkän maalin vieden Espoon turvalliseen johtoon 40-16. Devils heitti lisää maalilöylyä Joel Mäkelän maaliin päättyneellä juoksulla. Jussi Penttinen oli erehtymätön ja heilautti 48-16 numerot lisäpistepotkullaan. Porvoon laitahyökkäjä Pischov tekaisi vielä post-kuvion päätteeksi Final Four 2008 viimeisen maalin 48-22 loppunumeroiksi.