IRC-Galleria

Skinivalkoinen suomiSunnuntai 08.06.2008 10:31

Katsoin tuossa valvotun yön aikana dokumentin, Skinivalkoinen suomi, päässäni heräsi sarja kysymyksiä:

1. Miksi skinit tavoittelevat mitä tavoittelevat?
2. Miksi skinit tavoittelevat asioitaan juuri tällä väkivaltaisella ja sortavalla tekniikalla?
3. Miten skinhead kulttuuri on voinut muuttua noin ääripäiseksi siitä mitä se oli?
4. Onko skinhead enää skinhead vai neo-nazi?
5. Kuka on saanut nämä ajatukset näiden nuorten päähän

Näitä kysymyksiä aloin pohtimaan, tulin seuraavanlaiseen lopputulokseen:

Skinit tavoittelevat sitä mitä tavoittelevat koska eivät pysty sopeutumaan ympäristöönsä, vaan heidän täytyy yrittää muokata ympäristönsä haluamansa näköiseksi, ja koska heillä ei ole mitään muuta keinoa, he päättävät käyttää väkivaltaa, koska ovat kokeneet sen toimivaksi.
kulttuurin muuttumiseen en ole vieläkään keksinyt syytä, koska kuitenkin järjestöt kuten SHARP (skinheads against racial prejudice) tai redskins ovat vieläkin olemassa ja dominoivat esim. kalifornian punkkiskeneä. Skinhead ei ole enää skinhead muuta kuin ulkonäöltänsä, skinhead on aatteiltaan neo-nazi ainakin täällä suomenmaassa, media ja uutisointi ovat isona vaikuttajana, mietitään että miten nuoret lapset jo ovat rasistisia, johtuu siitä että media uutisoi asioista yleensä hyvinkin luokittelevasti, esim: Maahanmuuttajajoukko raiskasi tytön, tai ulkomaalaissyntyinen raiskasi tytön yms. mutta sitten ei ole koskaan otsikoissa että suomalaissyntyinen mies raiskasi tytön, vaan pelkästään että sen ja sen ikäinen mies raiskasi tytön. tottakai skinheadit/äärioikeistolaiset vaikuttavat nykypäivänä muitakin kautta kuin sen mitä televisiossa ja lehdessä on, esim. internetissä, internet on täynnä hitleriä ihannoivaa materiaalia joka haluaa antaa kuvan nuorille että kaikenlainen rotu/ulkonäkösyrjintä on oikein ja täysin luonnollista. Skinivalkoinen suomi oli oikeastaan ihan katsomisen arvoinen ja skineiltä löytyi jotain todella kunnioitettavaa, periaate yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta. Toivoisin että tätä ajattelua varjeltaisiin ja sitä näkisi muissakin kuin ääripiireissä, meinaan sillä sitä että kansakunnat yhdistyisivät ja toimisivat veljinä ja siskoina myös merten yli, jokainen ihminen on samanarvoinen, sama mihin mennään. Näin ollen pitäisi olla avoimempi ja ymmärtää se että sulkemalla silmämme siltä kaikelta rikkaudelta ja peittämällä se vain saastan taakse, saadaan kasaan vain joukko negatiivisia kuvia, joista kukaan ei hyödy mitään. Tottakai jokaisella on ennakkoluuloja, mutta itse ajattelisin näin että parempi tutustua kulttuuriin tarkemmin, puhua siitä kulttuurin edustajien kanssa ja pohtia yhdessä ja näin saada jotain itselleen, kuin että tarttua puukkoon/pesismailaan ja ajaa se rikkaus pois. Ihmisiä on mätiä, niin valkoisia kuin mustia ja keltaisia, mutta se ei tee kaikista mätiä, paistaa se aurinko risukasaankin. kiitos jos jaksoit lukea tämän.

Kirjoitettu 07:31 aamulla, en saanut unta joten aloin kirjoittamaan. älkää siis ihmetelkö kirjoitusvirheitä/asianyhteyksien sattumanvaraisuutta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.