IRC-Galleria

A Bird Of Prey (Punch, 1892)Sunnuntai 07.06.2009 14:53

Muistin aikoja sitten löytämäni pilapiirroksen 1890-luvulta, jossa kuvattiin muotihullua harpyijaa metsästämässä pikkulintuja niiden erittäin haluttujen sulkien takia.

Piirroksen julkaissut brittiläinen Punch-lehti oli tunnettu satiirisista arvosteluistaan. Vuosikausien ajan sen sivuilla otettiin kritisoinnin aiheeksi sekä tyylitietoisten naisten tuoreimmat että pinttyneimmät hullutukset.

Viktoriaanisen ajan naisten pukeutumiseen kuuluivat näyttävät sulka- sekä turkiskoristeet. Kysyttyä tavaraa olivat niin kotimaiset harmaalinnut kuin eksoottiset kolibrit tai värikkäät kaukaisten maiden vesilinnut. Kuvan artikkelin mukaan eräs lontoolainen kauppias oli kuulemma saanut yhdellä toimituksella
32 000 kuollutta kolibria, 80 000 vesilintua sekä 800 000 siipiparia. Aika hyvin 1800-luvun liiketoiminnalta.

Teollisen vallankumouksen jälkeen kulutus oli alkanut kiihtyä ja sen seurauksena myös muodissa alkoi tapahtua nopeita harppauksia. Muoti oli yhtä vaihtelevaa kuin tänäkin päivänä ja muutokset näkyivät niin siluetissa, kaula-aukossa, hihoissa, väreissä, hameen koossa ja muodossa sekä vyötärölinjassa.

- Kannattaa pitää mielessä, että viktoriaanisella pukeutumistyylillä ei ollut mitään tekemistä tavallisen työväen kanssa. Muoti oli varattu vain hyvätuloisille aina 1920-luvulle asti.

...


- Pakko kyllä myöntää, että minusta on tuntunut juuri tuollaiselta saalistajaeukolta viimeisen puolentoista vuoden aikana.

Olen häpeilemättä vahdannut ulkona kävellessäni lintujen pudottamia sulkia kuin mikäkin sekä katsellut vieressä jököttäviä harakoita pitkään ja kaihoisasti. Voih, miten olenkaan viihdyttänyt itseäni koulumatkoilla!

"Voi kuinka kauniita niiden sulat ovatkaan!"
Ja "Voi kuinka kauniita asusteita ja koristeita niistä saisikaan!"

Enkä minä näköjään ole ainoa. Viimeisen parin vuoden aikana muotinäytöksissä ja -lehdissä on alkanut näkyä sulkia niin asuissa kuin asusteissa. Niiden määrä ja näkyvyys vain kasvaa kasvamistaan sekä niiden suosio näköjään paisuu sesonkien myötä. Voi vain kuvitella, miten linnut saavat tuosta kärsiä Kiinan halpatuotannossa. *_*

Pikkulinnut varokaa! Fashionistat juoksevat kohtapuoliin kintereillänne! Toivottavasti saitte tarpeeksi harjoitusta minusta! ;DDDD



- Herrankiitos nykypäivän ihmisten yleisestä avuttomuudesta nikkaroinnin taholla!


http://www.darwincountry.org/explore/001867.html

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.