IRC-Galleria

Kompassi-info

Kompassi-info

Nuorisotiedotuskeskus Kompassi

Selaa blogimerkintöjä

* AURINKOA OTTAEN - PAKKAA EVÄÄT MUKAAN!

Helsingin uimarannat houkuttelevat viettämään aikaa koko kesäkauden. Uikkarit siis laukkuun ja menoksi! Vesipedot pääsevät radalle myös Uimastadionilla tai Kumpulan maauimalassa (molemmat 1,70/3,40€ kerta). Uimarantojen lisäksi auringosta voi nauttia puistoissa ja lähisaaristossa. Milloin olet viimeksi ottanut aurinkoa Suomenlinnassa (lauttamatka Helsingin sisäisen julkisen liikenteen hinnoilla)? Ovatko Pihlajasaaren upeat hiekkarannat jo tutut (lautta 3/5€)?

Nuorisoasiainkeskus tarjoaa toimintaa Hietaniemen uimarannalla mm. pelien, aurinkovarjojen ja nettiyhteyden muodossa ja ihan ilmaiseksi. Playa del Hietsu on auki arkisin klo 12–18, 1.–26.6. ja 27.7–14.8.2009.

--

* AKTIIVISESTI LOMAILLEN

Hyppää skeittilaudalle ja näytä parhaat temppusi Eläintarhan skeittipuistossa (Nordenskiöldinkatu, Taka-Töölö). Jos trikit eivät itseltä luonnistu, voit myös jäädä lähistölle piknikille seuraamaan osaajia. Minigolf on hyvä vaihtoehto myös pienemmälle kaveriporukalle, ratoja on ympäri Helsinkiä Pukinmäestä Kaivopuistoon (hinta n. 5€ radasta riippuen).

Urheilukenttiä on joka puolella Helsinkiä, ja niiden ollessa vapaana voitte laittaa porukalla pelit pystyyn. Uusiakin lajeja kannattaa kokeilla leikkimielellä! Oletko koskaan pelannut pesäpalloa muualla kuin koulussa? Onnistuuko mölkky? Monet lajit ja pelit eivät vaadi mitään erikoisvarusteita. Vieraile myös Pihlajamäen nuorisopuistossa, jossa on tarjolla monenlaisia mahdollisuuksia liikkua tanssin ja urheilun merkeissä. Puistossa on myös freestylepark.

Nuorisoasiainkeskus järjestää urheilua monessa muodossa. Toimintakeskus Vartiosaaressa voit mm. meloa ja pelata rantalentistä (11-17-vuotiaille). Töölönlahdella on kesäkuun torstaisin ja perjantaisin tarjolla vapaata purjehdusta klo 11-17 (9-13-vuotiaille). Tattarisuon mikroautoradalla pääsee kokeilemaan kartingautoilua joka maanantai kesäkauden aikana (10-17-vuotiaat, ennakkoilmoittautuminen).

--

* ELÄMYKSIÄ JA KOKEMUKSIA HANKKIEN

Helsingissä ja lähiseudulla on paljon paikkoja, joihin pääsee pääsylipun hinnalla tai jopa ilman sitä. Ilmaisia musiikkielämyksiä tarjoaa Espan lava, jolla raikuu silloin tällöin myös rock. Musiikkia ja kulttuuria tarjotaan myös nuorisoasiainkeskuksen kulttuuriareena Gloriassa, jossa tapahtumasta riippuen saattaa olla pieni pääsymaksu tai ikäraja.

Esittele eksoottisia eläimiä kavereillesi Korkeasaaressa (maitse 4/5/7€). Linnanmäen huvipuiston alueelle pääsee nauttimaan tunnelmasta ja ohjelmalavan esityksistä veloituksetta. Kieputustakin saat huokeammin, kun käyt vain lempilaitteessasi (laitelippu 6€).

--

* LUONNON KESKELLÄ

Jos kaikki kaupungissa on jo nähty, voit lähteä luontoretkelle pariksi tunniksi tai vähän pidemmäksikin aikaa. Keskuspuistossa pääsee vähällä vaivalla vihreään ympäristöön vaikka lenkille. Uutelan luontopolku Vuosaaressa tai Seurasaaren ulkoilmamuseo ovat myös helposti lähestyttäviä virkistyskohteita. Eläimiä pääset kohtaamaan esimerkiksi Haltialan tilalla tai nuorisoasiainkeskuksen toimipisteessä Fallkullan kotieläintilalla (ohjattua eläintenhoitoa 9-17-vuotiaille).

Enemmän extremeä tarjoaa vaikkapa telttaretki Nuuksion kansallispuistoon. Puistoon pääsee Espoon busseilla (Helsingistä seutulipun hinnalla), ja teltan ja muita varusteita voi lainata nuorisoasiainkeskuksen Wempaimistosta Nuorten luontotalolta. Muista pakata mukaan myös evästä ja miettiä reitti etukäteen telttapaikkoineen kaikkineen!

--

* SISÄLLÄ SATEEN SATTUESSA

Sadepäivän sattuessa voit vaikkapa vuokrata elokuvan (n. 3-5€). Ruoanlaitosta tai leipomisesta hyötyvät myös kotiväki tai kaverit, kun pidät maistajaiset. Reseptejä löydät keittokirjojen lisäksi netistä. Voit myös käydä vaatekaappisi läpi ja etsiä vaatteet, joita et enää käytä. Niistä voi tuunata niistä jotakin uutta, vaikkapa laukku syntyy helposti.

Sateella voit myös tehdä vierailun kirjastoon ja lainata lomalukemista tai elokuvia maksutta (varatessasi aikuisten aineistoa etukäteen maksat pienen varausmaksun). Voit myös lähteä kahville johonkin Helsingin lukuisista kuppiloista (kahvi noin 2-3€). Ota kaveri mukaan tai varaa aikaa päivän lehtien lukemiseen! Myös nuorisoasiainkeskuksella on avoinna useita kesäkahviloita.

--

* AUKIOLOAIKOJA JA YHTEYSTIETOJA löytyy tarkemmin Internetistä:

- Lisätietoja nuorisoasiainkeskuksen järjestämästä toiminnasta osoitteessa http://nuoriso.hel.fi/kesastadi
- Helsingin kaupungin palvelut (uimakohteet Suomenlinnaa lukuun ottamatta, Eläintarhan skeittipuisto, urheilukentät, Helsingin ulkoilukohteet, kirjastot): http://www.hel.fi/
- Suomenlinna: http://www.suomenlinna.fi/
- Espan lavan ohjelmatiedot: http://www.espanlava.fi
- Kulttuuriareena Glorian ohjelmisto: http://www.nk.hel.fi/gloria
- Korkeasaari: http://www.korkeasaari.fi/
- Linnanmäki: http://www.linnanmaki.fi/
- Nuuksion kansallispuisto: http://www.luontoon.fi/ > Retkikohteet > Kansallispuistot > Nuuksio
- Pirkan reseptisivusto: www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku
- Lista Helsingin minigolfradoista: http://omakaupunki.hs.fi/haku/Minigolf+Helsinki

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.