IRC-Galleria

Kompassi-info

Kompassi-info

Nuorisotiedotuskeskus Kompassi

Selaa blogimerkintöjä

ELOKUVAROOLIEN KOEKUVAUSTILAISUUSTiistai 13.04.2010 16:17

Kompassiin tuli seuraavanlainen ilmoitus:

ELOKUVAROOLIEN KOEKUVAUSTILAISUUS
Etsimme pää- ja sivurooleja suunnitteilla olevaan kokoillan nuorten elokuvaan MISS FARKKU-SUOMI. Elokuva kuvataan Helsingissä. Etsimme 14-19-vuotiaita nuoria, aiempaa kokemusta et tarvitse.

Koekuvauksia järjestetään seuraavina päivinä:

LAUANTAINA 24.4. KLO 12.00-16.00
SUNNUNTAINA 25.4. KLO 12.00-16.00


Osoitteessa 3. LINJA 5, SISÄPIHA, 2 kerros, HELSINKI
Ovessa lukee KOEKUVAUS MISS FARKKU-SUOMI


MISS FARKKU-SUOMI
Välde on 16-vuotias isätön poika, joka asuu äitinsä kanssa pienessä yksiössä 1970-luvun Oulussa. Hän saa päivittäin kokea minkälaista on poiketa joukosta perämeren rannalla sijaitsevan karun, ahdasmielisen pikkukaupungin tasapäistävässä ja uskonnollisessa ilmapiirissä. Maailmalla tekee tuloaan punk ja uusi aalto, joiden kapinallisuus puhuttelee Väldeä. Välde ei halua olla äidin ostamissa vaatteissa kulkeva pilkan kohde, joka pakotetaan vaikenemaan ja jonka nenän edestä ovi aina suljetaan. Välden itsekunnioituksen ja menestyksen mittariksi tulee Pike, luokan kaunein tyttö, jota Välde salaa rakastaa. Kun Pike voittaa Suosikin Miss Farkkusuomi-kilpailun ja valitsee poikaystäväkseen paremmasta perheen pojan Henri Hakalan, Välde laittaa kaiken yhden kortin varaan. Hän hylkää entisen itsensä ja alkaa määrätietoisesti rakentaa itselleen uutta persoonaa. Saadakseen Piken hän haluaa tulla röyhkeäksi, kovaksi, kaikkien kunnioittamaksi rokkariksi, joka ei pelkää puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Siitä alkaa Välden etukäteen mahdottomaksi tuomittu, kipeänhauska matka kohti itsensä ja äänensä löytämistä ja käänteentekevää keikkaa Oulun Kuusrockissa, missä hän pääsee monituhatpäisen ihmisjoukon edessä esittämään Pikelle omistamansa laulut. Mutta kaikki ei lopulta mene niin kuin Välde haluaisi…

Miss Farkku-Suomi on vakava komedia nuoruuden kipeydestä. Se on nostalgiaa kumartamaton paluu aikaan kun punk rantautui Suomeen ja ankeaan pohjolaan, ja kaduille alkoi ilmestyä toinen toistaan oudomman näköisiä nuoria, joilla oli sanoma.


Tuotantoyhtiö Periferia Productions Oy

Lisätiedot: suvisoitinaho@hotmail.com

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.