IRC-Galleria

Kompassi-info

Kompassi-info

Nuorisotiedotuskeskus Kompassi

Selaa blogimerkintöjä

Opiskelemaan kansanopistoon?Perjantai 02.07.2010 12:48

Haku kansanopistojen syyskauden koulutuksiin on meneillään!

Sarjakuva ja animaatio, laulusolisti, webjournalismi, vammaistyö sekä media, myynti ja markkinointi ovat syksyn uutuuksia kansanopistojen tarjonnassa. Lisäksi venäjän kielen ja kulttuurin tarjonta on pitkän notkahduksen jälkeen elpymässä. Kansanopistot ovat monipuolista koulutusta tarjoavia oppilaitoksia aikuisille, nuorille aikuisille ja nuorille.


Kansanopisto vaihtoehtona

Sisäoppilaitoksina kansanopistot ovat joustavia ja tehokkaita: kokonaisvaltainen oppiminen, yhteisöllisyys ja opintojen ohjaus muodostavat opintojen kulmakiven. Oppimis- ja muiden vaikeuksien kanssa painiskeleva nuori tarvitsee vaihtoehtoisen koulutusmallin. Kansanopistovuosi merkitseekin nuorille tuettua jatko-opintoihin valmistautumista ja tulevaisuuden vaihtoehtojen punnitsemista.

Kansanopistokoulutus toimii tänä päivänä monipuolista tukea antavana siirtymä- ja nivelvaiheena sekä nuorille että aikuisille. Peruskoulunsa tai lukionsa päättävä nuori joutuu tekemään valintoja, joihin hän toisinaan tarvitsee lisäkokemusta ja -tietoa.


Ohjausta ja elämänhallintaa

Kansanopistokympit järjestävät yli 30 opistossa henkilökohtaiseen opetussuunnitelmaan ja ohjaukseen perustuvaa koulutusta nuorille, jotka eivät ole saaneet opiskelupaikkaa tai jotka haluavat lisäaikaa tulevaisuutensa suunnitteluun.

Useimmissa kansanopistoissa voi opiskella avoimen yliopiston aineita ja näin saada arvokasta pääomaa ja valmiuksia jatko-opintojen tueksi.

Kansanopistojen syksyllä alkavat koulutukset löytyvät hakukoneelta osoitteesta: www.kansanopistot.fi Samasta osoitteesta löytyy myös opistojen monipuolinen kesäkurssitarjonta.

Kansanopistokympit löytyvät osoitteesta www.kansanopistokympit.fi

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.