IRC-Galleria

Kompassi-info

Kompassi-info

Nuorisotiedotuskeskus Kompassi

Selaa blogimerkintöjä

Kevät alkaa vappu tulee!!Perjantai 29.04.2011 12:59

Ensimmäiset kevään merkit näkyvät ja vappu on tulossa!

Jos, vappu ohjelma ei vielä ole lyöty lukkoon katso tästä, jos löydät kivaa tekemistä tai tarvittaessa apua.

Helsingin vappua vietetään perinteisin menoin

Työväen ja ylioppilaiden juhla vappu käynnistyy Helsingissä Mantan lakituksella kello 18 vapunaattona. Ydinkeskusta varataan perjantaina jalankulkijoille viidestä alkaen. Kaupunki on varautunut vappuun muun muassa kaikkien aikojen jätteentorjunta-arsenaalilla.

Vappupäivänä järjestetään myös ylioppilaiden perinteinen vappujuhla Ullanlinnanmäellä klo 9.00 alkaen. Ohjelmassa on ylioppilaskuntien edustajien puheita, Ylioppilaskunnan Laulajien esityksiä ja vappuruokailua. Suomen suurin piknik varhaisesta aamusta lähtien, säästä riippumatta.

Katso: http://fi.wikipedia.org/wiki/Vappu

Nuorisoasiainkeskus järjestää yhteiskummapiensa kanssa nuorten auttamisoperaation vappuyönä. Operaation tarkoituksena on auttaa alle 18-vuotiaita nuoria muun muassa antamalla heille ensiapua kaduilla, hoitoa ensiapukeskuksessa ja ohjaamalla sairaalahoitoon tarvittaessa.

Jalkapartiot kiertävät keskustassa, autopartiot kattavat kierroksillaan koko kaupungin. Partiointia tehdään klo 17.30–03.00. Operaation nuorten selviämisasema toimii Töölön nuorisotalossa. Keskus on auki vappuaattoiltana ja -yönä klo 20.00–06.00. Kaikilla operaation työntekijöillä on näkyvässä paikassa perinteinen sininen kukkatunnus. Myös operaation autoissa on sama tunnus ja teksti Nuorison huolto- ja auttamisoperaation. Auttamisoperaatiossa on mukana yhteensä noin 100 työntekijää, joista 60 on vapaaehtoisia aikuisia.

Lue lisää: http://www.hel.fi/wps/portal/Helsinki/Artikkeli?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/Helsinki/fi/ajankohtaiset/helsingin+vappua+vietetaan+perinteisin+menoin


Vappu riehat tulossa

Nuorten toimintakeskus Happi,

Sörnäisten rantatie 31, Helsinki

Pelitalo on auki 2.krs. klo 16:00–21:00. Counter Strike, World of Warcraft, Quake 4… Pelitalossa voit pelata suosituimpia PC-pelejä ja osallistua laneihin ja peli-iltoihin. Hapen toisessa kerroksessa sijaitsevassa Pelitalossa on 30 tehokasta, nettiyhteydellä varustettua pelikonetta nuorten pelaajien ja tietokoneharrastajien käyttöön. Pelaaminen on maksutonta. Pelitalon ikäraja on 15 vuotta. Pelitalon sivuille: http://happi.nettiareena.fi/harrasta/pelitalo/


Happeen voi mennä HeSeta ry, alle 18-vuotiaille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöiden ryhmä tai klo18:00 – 21:00 voi ottaa osaa joka lauantai kokoontuva HeSeta ry:n nuorten ryhmä. Ryhmä on avoin uusille osallistujille! Konflikti, Hapen 4.krs.* Tutustu Setan toimintaan: http://www.seta.fi/

Katso nämä ja muut Hapen ohjelmat: http://happi.nettiareena.fi/tapahtumakalenteri/


GLORIA Kulttuuriareena

Pieni Roobertinkatu 12, Helsinki

LA 30.4. | klo 19- | liput: 12€, ennakkoliput Tiketistä | -S-/K18 = ei ikärajaa, mutta anniskelualue yläkerrassa.

Her Bright Skies (Swe),

Snow White's Poison Bite, The Skyline

fullsteam | facebook

http://nk.hel.fi/gloria/


Kesä-Linnanmäki avaa porttinsa jälleen vappuaattona 30.4.2011

http://www.linnanmaki.fi/


Helsingin liikuntaviraston liikuntapaikkojen aukioloajat vappuna 2010

Sisäliikuntaa voi harrastaa vappuaattonakin, kun kaupungin sisäliikuntapaikat ovat pääosin auki klo 16 saakka.

Uimahallit Itäkeskus, Jakomäki, Ruoholahti ja Yrjönkatu ovat kokonaan suljettu vappuaattona. Vappupäivänä liikuntaviraston uimahallit ja liikuntapaikat ovat suljettu


Vapunpäivän poikkeusreitit ja lisäliikenne


Helsingin liikenteessä järjestetään vapunpäivänä useita kulkueita, jotka aiheuttavat viivästyksiä keskustan linjoille. Liikenteessä on lisäratikat 3X ja 10X sekä lisäbussi 14X.


Lisäratikka 3X ajaa klo 8.30 - 17.50 reittiä Rautatieasema – Bulevardi – Eira – Kaivopuisto – Kauppatori – Rautatieasema.


Lisäratikka 10X liikennöi klo 8.00 - 17.50 reittiä Kirurgi - Ooppera - Kirurgi.


Lisäbussi 14X ajaa klo 8.30 - 11.50 reittiä Töölön tori - Kaivopuisto kymmenen minuutin välein. Bussi ajaa klo 13.00 - 18.28 reittiä Kaivopuisto - Kamppi kahdeksan minuutin välein.

Katso: http://www.hsl.fi/FI/mikaonhsl/Liikennetiedotteet/2011/Sivut/Page_20110420020817.aspx


Sairaanhoitopalvelut hoidetaan Helsingissä vappuna keskitetysti. Terveysasemat ovat auki vappuaattona 30.4. klo 8–16 ja kiinni 1.–2.5. Oman terveysaseman ollessa kiinni seuraavat terveyskeskuspäivystykset palvelevat kiireellisissä sairaustapauksissa vappuaattona klo 16–22 ja 1.–2.5. klo 8–22.

Aikuisia palvelevat Haartmanin sairaala ja Malmin sairaala. Yöllä klo 22 - 8 päivystävät Haartmanin ja Malmin päivystyspoliklinikat. Lapsia palvelevat Lastenklinikka ja yöllä klo 22–8 päivystää Lastenklinikan päivystyspoliklinikka.

Ympärivuorokautinen terveysneuvonta (puh. (09) 10023) antaa sairauksien hoito-ohjeita ja tietoa terveyspalveluista tavallisen puhelun hinnalla. Vakavissa ja kiireellisissä sairaus- ja onnettomuustapauksissa saa apua ympäri vuorokauden numerosta 112.

Katso: http://www.hel.fi/hki/Terke/fi/uutiset/sairaanhoitopalvelut+helsingiss_+vappuna+2011

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.