IRC-Galleria

Kompassi-info

Kompassi-info

Nuorisotiedotuskeskus Kompassi

Selaa blogimerkintöjä

Kesästadi 2011Maanantai 13.06.2011 14:10



Onko kesä jo pulkassa? Nuorisoasiankeskus tarjoaa paljon tekemistä kesäksi!

Kesästadi 2011

KesäStadi 2011-sivut, tarjoaa satoja vinkkejä sinulle, joka etsit tekemistä Helsingistä. Sivuilta löydät niin kesän leirit, kurssit kuin tapahtumat 7-25-vuotiaille nuorille. Sieltä pääset myös linkillä suoraan nuorisoasiankeskuksen kesätoimipaikkoihin.

Kesäpassi sisältää parisensataa erilaista kesätoimintaa 7-25-vuotiaille nuorille. Voit hakea itsellesi sopivaa toimintaa joko jollakin sanalla tai ikäsi, kuukauden tai toiminnon mukaan. Hae: http://nk.hel.fi/kesastadi/index.php?sivu=kesapassi

Vartiosaari on oma saarensa Herttoniemen ulkopuolella, jonne voi tulla viettämään rentoa kesäpäivää. Vartiosaaressa voi uida, purjehtia, ajella banaaniveneellä, kokeilla wakeboardingia, pelata rantalentistä, heittää voltteja jättitrampoliinilla, kalastaa, meloa, pelata beach volleyta tai vain chillailla rannalla.

Pihliksen nuorisopuisto. Suomen suurin nuorisopuisto on jaettu neljään alueeseen: Tyttöjen puistoon, pelailualueeseen, Freestyleparkiin ja Pihlis Cafékseen. Tyttöjen puistossa on keinut, amfiteatteri ja täydellinen piknikruohikko. Pelikentille voi tulla pelaamaa fudista, korista tai sählyä, ja siellä järjestetään myös erilaisia turnauksia ja kursseja. Freestyleparkissa on skeittiramppeja, Suomen suurin vertti ja ainutlaatuinen DIRT-rata. Tämän kesän superuutuudet puistossa ovat FunAction-kiertue ja Rockareena

Pihlis Caféssa pääset datamaan ja lukemaan uusimmat lehdet. Kahvilassa toimii myös uusittu lainauspiste. Pisteestä voit lainata esim. BMX-pyörän, frisbeen, palloja, diabloja ja devilstickejä. Lainaus tapahtuu nuorisoasiainkeskuksen maksutonta jäsenkorttia vastaan. Jäsenkortin voit hankkia täältä: http://nk.hel.fi/jassari/

KesäDösä on kaupunginkirjaston ja nuorisoasiainkeskuksen yhteinen menopeli, joka tuo vaihtelua elämään. Bussin voit bongata nuorille suunnatuista tapahtumista Helsingissä. Dösästä voit nuorten suosimien kirjojen ja lehtien lisäksi lainata kirjastokorttia vastaan vaikkapa koris- ja futispalloja ja monia muita ulkopelivälineitä, lauta- ja korttipelejä, levyjä sekä leffoja. KesäDösässä voi käyttää myös nettiä. Lisäksi KesäDösä tarjoaa tietoa nuorille suunnatusta toiminnasta ja nuorten palveluista.

Fallkullan kotieläintila Malmilla on paikka sinulle, joka rakastat eläimiä. Kotieläintilalla voit tutustua maatilan eläimiin: lampaisiin, vuohiin, nautoihin, sikoihin, ankkoihin, kanoihin ja hevosiin. Halutessasi voit auttaa eläinten hoidossa, navettatöissä tai puutarha- ja pihahommissa. Fallkullassa voi myös puuhailla kädentaitojen parissa.

Kotieläintila on auki yleisölle kesä- ja heinäkuussa tiistaista sunnuntaihin klo 10–15. Kotieläintila on suljettu maanantaisin sekä viikot 21 ja 31 navetanpesun vuoksi. Kotieläintilan kesäaukiolaajat ovat voimassa 13.8. asti. Kesäkuussa järjestetään nuorille musiikkitoimintaa Latorock Summerin muodossa. Latorock pidetään arkisin, soittimen voit lainata talolta.

Nuorten toimintakeskus Happi pitää ovensa auki myös kesällä. Hapen nettikahvilaan voit kesällä tulla surffailemaan, lukemaan lehtiä tai kahvittelemaan. Peli-intoiset eivät pety kesälläkään, sillä Pelitalossa järjestetään avoimen toiminnan lisäksi ryhmiä, jotka kokoontuvat CS, FPS ja RTS pc-pelejä sekä lautapelejä pelailemaan. Hapen ympäristö tarjoaa myös hienot mahdollisuudet harrastaa ulkona. Esimerkiksi Kalasataman alue on myös kuin luotu graffitityöpajoja varten ja lähellä voi pelata myös vaikka korista. Hapen alakerta soveltuu puolestaan eri tapahtumien järjestämiseen – ideasi kesätoiminnasta ovat tervetulleita.

Hapen fillaripajassa voit korjata pelisi uuteen uskoon tai tuunata siitä stadin makeimman menopelin. Fillaripaja on avoinna ti, ke ja to klo 13–19. Hapessa järjestetään myös ympäristötaideleirejä ja ylläpidetään kesätoimitusta. Toimituksessa pääset tekemään juttuja kesäisestä Helsingistä. Hapen sivut: http://happi.nettiareena.fi/


Monella kesäleirillä on vielä runsaasti tilaa!

KesäStadissa käy kuumana leirien, kurssien ja päiväleirien ilmoittautuminen. Monella nuorisoasiainkeskuksen järjestämällä kesäleirillä on vielä tilaa! Esimerkiksi Etelä-Helsingissä tilaa on vielä lähes kaikilla leireillä.

9–13-vuotiaat voivat suunnata esimerkiksi KivaParas tai Best Benkku Ever-leirille. Leirit järjestetään Bengtsårin leirisaarella Hangossa. Leireillä pääsee uimaan, saunomaan kalastamaan, melomaan ja tutustumaan samanikäisiin kavereihin.

Jos leirillä ei halua yöpyä, järjestetään Ruoholahden nuorisotalolla myös kaksi päiväleiriä, joiden aikana tehdään retkiä lähiympäristöön ja askarellaan ja pelataan.

13–15-vuotiaille tarjolla on esimerkiksi draamakurssia ja 13–18-vuotialle graffitityöpajaa. Draamakurssilla pidetään hauskaa teatterin merkeissä ja graffitityöpajassa tehdään omat graffitit sekä tutustutaan grafiittikulttuuriin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.