IRC-Galleria

Kompassi-info

Kompassi-info

Nuorisotiedotuskeskus Kompassi

Selaa blogimerkintöjä

Kiinnostaako elokuvaus?Maanantai 17.05.2010 14:46

MINUN ELOKUVANI
ELOKUVA- JA KOULUTUSTAPAHTUMA


25. – 26.9.2010, Vernissa, Vantaa

Lähetä oma tai oppilaittesi elokuva 15.6.2010 mennessä Minun elokuvani -tapahtumaan, joka on suunnattu sekä aloitteleville harrastajille että jo lähes ammattilaistasoisille elokuvantekijöille. Tässä vuosittain järjestettävässä valtakunnallisessa, maksuttomassa tapahtumassa on keskeisintä elokuva-alan ammattilaisten antama suullinen ja kirjallinen palaute sekä heidän vetämänsä jatkokoulutus. Osallistujat voivat saada joko sekä suullista että kirjallista palautetta tai halutessaan vain pelkän kirjallisen palautteen.

Elokuvien pituutta, aihetta tai genreä ei ole rajattu. Myös oppilastyöt ovat tervetulleita. Osallistujien yläikäraja on 28 vuotta. Tapahtuma on hyvä jatke esimerkiksi koulujen ja oppilaitosten elokuvakasvatustyölle.

Palautteenantajat:
Ohjaajat AJ Annila, Saara Cantell, Petri Kotwica, Miia Tervo, Selma
Vilhunen, näyttelijä-ohjaajat Marjut Komulainen, Lauri Nurkse,
animaatio-ohjaaja Kari Juusonen ja animaationtekijä Maria Björklund.

Tapahtuma sisältää:
1. kirjallisen palautteen 250 ensimmäiselle elokuvalle,
2. suullisen palautteenantotilaisuuden ja katselmuksen 25.-26.9.2010,
3. jatkokoulutuskurssin osalle tapahtumaan osallistuneista, elokuva-alan ammattilaisten antaman koulutuksen teema vaihtelee vuosittain,
4. pyrimme saamaan esille nuorten tekemiä elokuvia, niitä on esitetty mm. Ylen kanavilla.

Tapahtuman järjestäjä:

Mediakasvatuskeskus Metka

Lisätiedot:
www.mediametka.fi

Elina Ruddock
040–189 5577
elina.ruddock@mediametka.fi
Kohti itsenäistä elämää - nuorten kurssi 15-25 -vuotiaille joilla on oppimisvaikeuksia
Seuraava kurssi järjestetään 1.9.2010 - 9.12.2010.
Kurssiin kuuluu 8 tapaamisen seurantajakso.

Kurssi koostuu 30 lähiopetuspäivästä ja ne pidetään HERO:n toimitiloissa Kaisaniemessä kahtena päivänä viikossa. Keväällä 2011 kurssi jatkuu kahdeksalla seurantapäivällä kahden viikon välein. Nuorten on myös mahdollista saada kurssipäivien ulkopuolella yksilöohjausta tarpeen mukaan.

Kurssin tavoitteena on tukea nuorta arjen hallinnassa sekä tulevaisuuden selkeyttämisessä. Kurssilla harjoitellaan omien vahvuuksien tunnistamista ja oman parhaan oppimistavan löytämistä. Kurssiin liittyy kiinteästi koulutuspaikkojen etsiminen sekä tutustumiskäynnit eri koulutusyksiköihin. Pyrimme tutustumaan myös työelämään ja työnhakuun.

Kurssi on Kansaneläkelaitoksen (KELA) rahoittama kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssi. Kurssi on osallistujille maksuton ja nuoret saavat osallistumispäiviltä kuntoutuspäivärahaa.

Kurssille otetaan 10 nuorta.

Hakuaika on nyt - Ota yhteyttä!
Hakuaika päättyy 29.5.2010.

Helsingin seudun erilaiset oppijat ry. HERO
Vilhonkatu 4 B 13, 00100 Helsinki
Ville Viljakainen 040 5474 687,
ville.viljakainen(at)lukihero.fi
Leena Luuri 040 7073 042,
leena.luuri(at)lukihero.fi
Katso: http://www.lukihero.fi/
HALUATKO MUKAAN DANCE ACTIONIN TAI LOKAVIIKKOJEN JÄRJESTÄMISEEN?

Tapahtumatuotantotiimi etsii 15–20-vuotiaita tapahtuman tuottamisesta kiinnostuneita nuoria mukaan toimintaansa. Tuottajana on mahdollisuus päästä tekemään nuorisofestari Lokaviikkoja tai DanceAction –tapahtumaa.

Kolmatta kerta järjestettävä Nuorisofestari Lokaviikot on värikäs ja monipuolinen kulttuuri- ja taidetapahtuma, joka tarjoaa tekemistä, kokemista ja näkemistä eri kulttuurien aloilta. Syyslomaviikon ajan nuorilla on mahdollisuus osallistua työnpajoihin, konsertteihin, näyttelyihin ja teemailtoihin – useimmiten täysin ilmaiseksi.

Nuorisofestarin aikana eri toimijat Kiasmasta kansallisteatteriin ja Q-teatterista kirjastoihin järjestävät tapahtumia 13–25-vuotiaille nuorille. Viime vuonna järjestettiin mm. Anna Puun konsertti, keramiikkapaja, Cosplay-tapahtuma ja leffailtoja. Nuorisofestareiden tapahtumatuottajana voi päästä toteuttamaan ja suunnittelemaan vaikka konserttia, sarjakuvatapahtumaa tai tuottamaan koko Lokaviikkojen ohjelmaa!

DanceAction on nuorille suunnattu tanssikatselmus ja alan harrastajien kohtaamispaikka. Tapahtuma kokoaa vuosittain yhteen tuhatpäisen yleisön ja satoja nuoria esittelemään tanssitaitojaan Kulttuuritalon lavalle. DanceAction ei kuitenkaan ole kilpailu, vaan tarkoitus on tuoda esille nuorten tanssinharrastajien laajaa kirjoa. Tapahtuma on avoin 13–20-vuotiaille tanssijoille ja tanssiryhmille. Tänä vuonna DanceAction pidetään Helsingissä lauantaina 20.11.

Tapahtumatuottajat pääsevät kurkistamaan tapahtumien tuottamisen prosessiin ja saavat oppivat tapahtumien tuottamisesta, suunnittelusta, markkinoinnista ja viestinnästä sekä ja aimo annoksen hauskoja ja hyödyllisiä kokemuksia ja uusia ystäviä. Aikaisempaa kokemusta tuottamisesta ei tarvitse olla, riittää, että on halukas oppimaan tapahtumien tuottamisesta ja innolla lähdössä mukaan!

Koulutukset alkavat kahdella perehdytyspäivällä 17.–16.6. ja jatkuvat syksyllä. Haku tapahtuu lomakkeella torstaihin 6.5. mennessä osoitteessa nuoriso.hel.fi. Molempien tuotantoryhmään otetaan 20 15–20-vuotiasta nuorta Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta.

Lokaviikoista vastaavat Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus, kulttuurikeskus ja kaupunginkirjasto. DanceActionin järjestävät Helsingin, Espoon ja Vantaan nuoriso- ja kulttuuritoimet.
Lisätietoja tapahtumista: www.lokaviikot.fi ja www.nuoriso.hel.fi/danceaction

Lokaviikoista tietoa antaa tuottaja Ilona Anttila. ilona.anttila@hel.fi,
p. 040 334 7228
DanceActionista tietoa antaa tiedottaja Janike Mäkelä, janike.makela@hel.fi
p. 040 334 6430
Nuorten toimintakeskus Hapessa järjestetään 24.-25.4. teatterifestivaali Narrifest, jossa esiintyvät Narrin näyttämön lasten ja nuorten teatteriryhmät. Luvassa on klassikkonäytelmiä Shakespearesta ryhmien itsensä käsikirjoittamiin teksteihin.

Ryhmät ovat vuoden aikana hitsautuneet yhteen ja pureutuneet monipuolisesti teatteri-ilmaisun osa-alueisiin.

Narrifestissä myös yleisö pääsee nauttimaan teatteriharrastuksen hedelmistä. Pääosassa ovat nuoret, teatteri ja tekemisen meininki! Tapahtuma on maksuton.

Narri on lasten ja nuorten teatteri- ja tanssitoimintaan erikoistunut Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen toimipaikka. Narrilla on yksitoista omaa teatteri- ja tanssiryhmää, joissa 11–18-vuotiaat nuoret tutustuvat ammattilaisohjaajien johdolla ilmaisun eri muotoihin.

Lisäinfoa Narrin sivuilta.

Nuorten toimintakeskus Happi, Sörnäisten rantatie 31, kolmas kerros.

Tervetuloa!

ELOKUVAROOLIEN KOEKUVAUSTILAISUUSTiistai 13.04.2010 16:17

Kompassiin tuli seuraavanlainen ilmoitus:

ELOKUVAROOLIEN KOEKUVAUSTILAISUUS
Etsimme pää- ja sivurooleja suunnitteilla olevaan kokoillan nuorten elokuvaan MISS FARKKU-SUOMI. Elokuva kuvataan Helsingissä. Etsimme 14-19-vuotiaita nuoria, aiempaa kokemusta et tarvitse.

Koekuvauksia järjestetään seuraavina päivinä:

LAUANTAINA 24.4. KLO 12.00-16.00
SUNNUNTAINA 25.4. KLO 12.00-16.00


Osoitteessa 3. LINJA 5, SISÄPIHA, 2 kerros, HELSINKI
Ovessa lukee KOEKUVAUS MISS FARKKU-SUOMI


MISS FARKKU-SUOMI
Välde on 16-vuotias isätön poika, joka asuu äitinsä kanssa pienessä yksiössä 1970-luvun Oulussa. Hän saa päivittäin kokea minkälaista on poiketa joukosta perämeren rannalla sijaitsevan karun, ahdasmielisen pikkukaupungin tasapäistävässä ja uskonnollisessa ilmapiirissä. Maailmalla tekee tuloaan punk ja uusi aalto, joiden kapinallisuus puhuttelee Väldeä. Välde ei halua olla äidin ostamissa vaatteissa kulkeva pilkan kohde, joka pakotetaan vaikenemaan ja jonka nenän edestä ovi aina suljetaan. Välden itsekunnioituksen ja menestyksen mittariksi tulee Pike, luokan kaunein tyttö, jota Välde salaa rakastaa. Kun Pike voittaa Suosikin Miss Farkkusuomi-kilpailun ja valitsee poikaystäväkseen paremmasta perheen pojan Henri Hakalan, Välde laittaa kaiken yhden kortin varaan. Hän hylkää entisen itsensä ja alkaa määrätietoisesti rakentaa itselleen uutta persoonaa. Saadakseen Piken hän haluaa tulla röyhkeäksi, kovaksi, kaikkien kunnioittamaksi rokkariksi, joka ei pelkää puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Siitä alkaa Välden etukäteen mahdottomaksi tuomittu, kipeänhauska matka kohti itsensä ja äänensä löytämistä ja käänteentekevää keikkaa Oulun Kuusrockissa, missä hän pääsee monituhatpäisen ihmisjoukon edessä esittämään Pikelle omistamansa laulut. Mutta kaikki ei lopulta mene niin kuin Välde haluaisi…

Miss Farkku-Suomi on vakava komedia nuoruuden kipeydestä. Se on nostalgiaa kumartamaton paluu aikaan kun punk rantautui Suomeen ja ankeaan pohjolaan, ja kaduille alkoi ilmestyä toinen toistaan oudomman näköisiä nuoria, joilla oli sanoma.


Tuotantoyhtiö Periferia Productions Oy

Lisätiedot: suvisoitinaho@hotmail.com

Kasaribileet!Perjantai 09.04.2010 12:30

Mitä? Bileet 80-luvun hengessä!

Missä? Nuorten toimintakeskus Hapessa tietty!

Milloin? Perjantaina 16.4. klo 18.00-22.45.

Tule ja koe 80-luku kaikilla herkuilla! Ohjelmassa muun muassa:

- 80-luvun kuumimmat hitit ja unohdetuimmat flopit!
- Noloimmat mainokset ja kasarilook-videot!
- Topatuimmat leffatrailerit!
- Musavisa ajan hengessä + himotuimmat palkinnot!
- Videopelejä ja viihdettä!
- Meikkausta tytöille ja pojille!

...ja muista! - Happi ei petä, vaikka vastassa ois ketä.

P.S. Asu vapaa, mutta pakollinen!

Ikäraja 15 v.
Tilaisuus on päihteetön.
Vapaa pääsy.

Tsekkaa myös nettisivut.
WooDoo-werstaan rakennusryhmä aloittaa 12.4., vielä mahtuu mukaan!

MIKÄ WOODOO-WERSTAS?

WooDoolla sinulla on mahdollisuus oppia kädentaitoja aina voiveitsestä väliseinän rakentamiseen ja paljon muuta kykyjesi mukaan. Paja järjestää myös erilaisia vierailuita esimerkiksi oppilaitoksiin, työpaikoille sekä erilaisiin nuorten elämän kannalta hyödyllisiin paikkoihin. Pajalla saat apua mm. yhteishaussa ja työpaikan hakemisessa sekä lisäksi autamme sinua löytämään mielekkään vaihtoehdon pajajakson jälkeen, oli se sitten opiskelupaikka, oppisopimuspaikka tai joku muu vaihtoehto.

Työharjoittelu kestää viisi kuukautta ja työpäivän pituus on kuusi tuntia (8-14) viitenä päivänä viikossa (ma-pe).

Tarkat tiedot siitä, mitä pajalla tehdään, löydät pajan omien kotisivujen kautta.

KENELLE TYÖPAJATOIMINTA ON TARKOITETTU? ONKO IKÄ-TAI MUITA RAJOITUKSIA?

Pajatoimintaan voi hakeutua helsinkiläinen nuori, joka on ilmoittautunut työvoimatoimistoon työttömäksi työnhakijaksi. Pajat on tarkoitettu ensisijaisesti 15?19 -vuotiaille työttömille nuorille..
Nuori voi osallistua pajoilla työharjoitteluun, työkokeiluun tai kuntouttavaan työtoimintaan. Alle 17-vuotias voi päästä pajalle työkokeiluun.
WooDoo-Werstaan pajajaksoilla järjestetään työharjoittelua puusepänalan, perusrakentamisen, korjausrakentamisen ja sisustusrakentamisen aloilla.

MITEN PAJALLE ILMOITTAUDUTAAN?

WooDoo-Werstaalle voi ilmoittautua milloin vain, ryhmiä alkaa noin kuukauden välein. Lisäksi jo alkaneita ryhmiä täydennetään tilanteen ja kysynnän mukaan. Hakeminen tapahtuu nettilomakkeen kautta, jonka löydät tästä linkistä.
http://www.hel.fi/wps/portal/Opetusvirasto/Tyopajat?WCM_GLOBAL_CONTEX
T=/opev/fi/Ty_pajat/Miten+pajoille+haetaan
Samalta sivulta löydät tarkat hakuohjeet pajalle.


Tiedustelut: työpaikkaneuvoja Mikko Takala puh. (09) 310 71744.

Käytännössä WooDoo-werstaalle on jatkuva haku, aina kannattaa soittaa ja kysyä! Työpaikkaneuvoja kertoo tarkemmin ja antaa tarvittaessa ohjeet, miten toimit.

http://www.woodoo-werstas.fi

WooDoo-Werstas:
Hankasuontie 8, 00390 Helsinki
PL 3943, 00099 Helsingin kaupunki
Youth Against Drugs (YAD) ry järjestää koulutuksen infopiste- ja festarityöntekijöille.

Koulutusaikataulu:
lauantai 10.4. klo 9-19
sunnuntai 11.4. klo 9-17


Koulutuksen tarkoituksena on antaa osallistujilleen valmiudet YAD ry:n infopisteillä toimimiseen sekä tietoja huumausainekysymyksistä. Lisäksi toisen päivän DanceWise-osuus syventää info-osaamista myös konemusiikkitapahtumiin ja siihen liittyviin alakulttuureihin. Koulutus on portti YAD ry:n infopiste- ja festarityöhön vapaaehtoiseksi. Koulutus on suunnattu 14-30 vuotiaille.
Viikonvaihteessa etsitään vastauksia mm. kysymyksiin:
Ketä yadilaiset oikein ovat? Miksi ihmeessä infopistetyötä tehdään? Mitä on ehkäisevä huumetyö ja vertaisvaikuttajuus? Miksi huumeita käytetään? Mistä huumeet tulevat ja miten? Mikä on synteettinen huume? Mitä mieltä YAD on piikityshuoneista tai ruiskujen jakelusta?
Ja paljon lisää!

Ohjelman aiheet:
- Mikä on YAD ry, infopistetyö ja ehkäisevä huumetyö
- huumeinfossa tietoa ainekohtaisesti huumeista ja käyttökulttuureista
- YADin huumausainepoliittiset linjaukset
- Mitä infolla pitää tietää?
- huumeet ja maailmankauppa (mistä niitä tulee ja kuka tuo ja ennen kaikkea miksi?)
- huumetestit (ovat infoilla tehtäviä kysymyssarjoja, jotka herättelevät keskustelua laajasti huumausainekysymyksistä)
- käytännöt infopisteillä
- DanceWise-toiminta
- Konemusiikkikulttuurin erityispiirteet

Koulutuksen hinta on YAD ry:n jäsenille 5€ ja muille 20€.
Jäsenmaksun vuodelle 2010 (6€) voit maksaa myös koulutuksessa käteisellä, jolloin koulutuksen hinnaksi tulee yhteensä 11€.

Osallistumismaksu sisältää koulutuksen, lämpimän ruoan molempina päivinä, aamu- ja välipalat sekä koulutusmateriaalin. Tarvittaessa voit kysellä majoitusmahdollisuutta Helsingin toimistolta. Koulutus järjestetään YAD ry:n Helsingin toimistolla osoitteessa Merimiehenkatu 12 A 1. Tarkemmat aikataulut ilmoitetaan koulutukseen ilmoittautuneille lähempänä ajankohtaa.


Lisätiedot ja ilmoittautumiset 8.4. mennessä:
Toiminnanohjaaja Saara Salmenmaa
p. 050 567 8451, saara.salmenmaa@yad.fi.
Muistathan mainita mahdolliset erityisruokavaliot!
M-Cult etsii 15-18 -vuotiaita nuoria mediaprojektiin!

Kiinnostaako sinua lähteä kehittämään nuorten draamasarjaa? Television nuortensarjat ovat aikuisten tekemiä – voivatko ne oikeasti puhutella nuoria? KAAOS-projekti tuottaa tarinoita nuorilta nuorille nettitelevisioon.

Projektissa ideoidaan sellaista sarjaa, jota itse jaksaisit katsoa! Tarkoitus on kertoa nykynuorten elämästä tarinoita, joita myös aikuisten pitäisi kuulla. Elämä voi joskus tuntua kaaokselta. Nuorena on tehtävä monia valintoja – ihmeteltävä sitä kuka minusta oikein tulee.

Kaaoksen tuotanto tapahtuu työpajoissa, joissa osallistujien aiheita kehitetään ohjelmiksi. Tulokset julkaistaan eri nettikanavilla ja ne esitetään myös kaapelitelevisiossa osana helsinkiläisen M2HZ-kanavan ja syksyllä aukeavan StadiTV:n ohjelmistoa.

Mitä KAAOKSESSA tehdään?

Projektissa pääset:
*ideoimaan henkilöitä ja luomaan käsikirjoitusta yhdessä tiimisi kanssa
*kokeilemaan näyttelijän taitojasi
*oppimaan draamasarjan tuotantoa ja uusien medioiden käyttöä
*tekemään kuvausta, äänitystä ja leikkausta ammattilaisten kanssa
*pitämään hauskaa värikkäässä tiimissä

Milloin?

* Intropaja ti 6.4 ja ke 7.4 (illat)
* Tuotantopajat su 18.4 ja pe ilta- su 23.-25.4.
* Ensi-ilta ja arviointi la – su 15.-16.5.

Yhteisten pajojen lisäksi tiimit tekevät itsenäistä työtä. Tarkemmat ajat ja paikat ilmoitetaan myöhemmin.

Miten pääset mukaan?

Ilmoita osallistumisestasi 31.3. mennessä Carlos Marroquinille osoitteeseen: camido30@gmail.com

Tervetuloa Kaaokseen!
Teatteria, tanssia, soittoa, laulua, kuvataidetta & naurua.

Monen äänen festivaali on useista esityksistä yhteen koottu tapahtuma, jossa nuoret ilmaisevat itseään taiteen eri lajein.

Nuoret ja nuorisoryhmät ovat kokoontuneet syksyn aikana ja suunnitelleet tulevaa Monen Äänen Festivaali -tapahtumaa ja teemaa. Vuoden 2010 festivaalin aiheeksi ja kantavaksi teemaksi nuoret ovat valinneet ”Sosiaalinen media ja sen vaikutukset nuorten elämässä”.

Esityksen tarina kuvaa nuorten suhteita ja suhtautumista toisiinsa, ryhmäytymisiä, erillisyyttä, ja erilaisia rooleja. Miten kukin suhtautuu erilaisiin nuorten elämään vaikuttaviin ilmiöihin, ja miksi? Esityksessä todellisuus-, mielikuvitus-, ja virtuaalimaailma sekoittuvat monin tavoin keskenään.



Vuoden 2010 MOFE:ssa ovat mukana mm. Vuosaaren peruskoulu, Keskuspuiston ammattiopisto, Uudenmaan CP-yhdistys, Street Soul, Dance Action, Funk U, Kulttuuriareena Gloria, Harjun nuorisotalo, Pikku Huopalahden nuorisotalo sekä Nuorten toimintakeskus Happesta Narrin näyttämö, Värkkäämö ja Myötätuulessa-projekti.


Monen Äänen Festivaali saa ensi-iltansa 26.3.2010 klo 18 Kulttuuriareena Gloriassa. Sisäänpääsy 5 euroa.

http://nk.hel.fi/gloria