IRC-Galleria

Krisse-Sydan

Krisse-Sydan

Roukken Roul!!!
Historia pähkinänkuoressa

Olipa kerran Kristiina Tuominen, joka tarttui koskettimiin ala-asteella ja alkoi säveltää piisejä joskus 9 v:nä. Eka bändi oli vuonna 1993, tokalla bändillä riekuttiinkin sitten vuosina 1995-2003 ja sen aikana ehti olla muitakin lukuisia bändejä ja projekteja.

2004 manifestoitui Liekehtivät Oravat (nimi EI liity Absoluuttisen Nollapisteen piisiin!), joka toimi taidekollektiivina (keikka- ja taidenäyttelyjärkkäystä, bändikeikkoja, runonlausuntaa, pienlehteilyä ja performanssia) 8.3.2006 asti, jolloin Kristiina "Orava" Tuominen lakkautti ryhmän toiminnan viimeisen keikan lopuksi.

Liekehtivien Oravien jälkeen Kristiina perusti Roihuavat Sydämet-ryhmän keväällä 2006 jonka alaisuudessä hän teki performanssi- ja runonlausuntakeikkaa Kristiina Sydän nimellä ja ahkeroi Krisse Sydämenä dj-hommissa. Roihuava Sydän kollektiivina ehti järkätä parikin taidenäyttelyä mutta esiintyä vain kerran kunnes roihu sammutettiin syksyllä 2006 muitten jäsenien työkiireitten ja sairaslomien vuoksi.

2006 syystalvella Kristiina Tuomisen luoma roolihahmo Krisse Sydän hahmo siirtyi dj-hommista performanssitaiteen puolelle. 2007 talvi meni esiintyessä, kevät lomaillessa, ja syksyllä hommia paiskittiin taas huimien performanssien äärellä. Elokuussa Freak Out Festivalilla Krisse Sydän esiintyi ensimmäistä kertaa Muru "Kuriton Katti" Kissan kanssa. Tällöin Krisse Sydän esitti julkisesti myös ekaa kertaa Krisse Sydän-musiikkia, josta myöhemmin tuli jonkinlainen pohja tulevalle.

2008 kesällä Krisse Sydän perusti Krisse Sydän ja Iloiset Orjat -kokoonpanon, joka esiintyi ensimmäistä kertaa elokuun Metsärock 2008:ssa eli noin vuosi sen jälkeen kun Krisse Sydän oli ensimmäistä kertaa esitellyt yleisölle performanssitaiteen ohessa Iloiset Orjat-musiikkiaan.

Erinäisten kokoonpanomuutosten jälkeen Krisse Sydän ja Iloiset Orjat vaihtoi nimeään Krisse Sydämeksi ja Särkyneiksi Sydämiksi kevätkesällä 2009. Stanzaran lähdettyä poppoosta heinäkuussa Krisse Sydän kokosi itsensä ja Muru Kissan lisäksi ympärilleen nuorista ja ihanista soittajista koostuvan kokoonpanon. Särkyneitten Sydämien vastaanotto keikoilla on ollut järjestään haltioituneen innostunutta.

Tällä hetkellä Krisse Sydän ja Särkyneet Sydämet (=KS&SS) tekee pistokeikkoja samalla kun tekee esituotantoa tulevaa äänitettään varten. Lokakuun loppupuolella on tarkoitus olla äänitteen taltiointiviikonloppuja ja marraskuussa 20.-21.11. viikonloppuna äänitallenne julkistetaan muodossa tai toisessa! Marras- ja joulukuussa KS&SS suorittanee myös satunnaisia esiintymisiä samalla kun valmistelee jo toista äänitettään

2010 tammikuussa KS&SS aikoo performoida spesiaalikeikan, helmikuussa KS&SS suuntaa alustavasti VegFest-tukikeikkakiertueelle, maaliskuussa poppoo nähtäneen AEA2010-festivaalilla, huhtikuussa KS&SS aikoo aloittaa kuukausittaiset cover-iltamat syyskuulle asti, jolloin on tarkoitus tehdä cover-kiertue sekä Tampereella että sittemmin myös koko Suomessa. Kesän yhtye aikoo viettää erinäisissä pienissä ja vähän suuremmissa festivaaleissa yleisöä hämmentäen, ihastuttaen ja vihastuttaen ;-) Loppuvuosi 2010 kuluu sitten niin kuin kuluu, sinne asti ei vuonna 2009 ole tarkoitus tietääkään.


Krisse Sydän ja Särkyneet Sydämet kokoonpano nykyisellään:

Krisse Sydän - kitara, laulu, taustanauhojen teko

Anna A Fungus - kitara, laulu, yms...

Hanna H Raivopingviini - basso ja taustalaulu

Muru Kissa - laulu, rytmisoittimet

Esse - rummut

MISSter Simppa Keripukki - konerumpurytmi

Mr/ms Lelurumpu - hassu rumpusaundi ja vilkkuvalot

LIITY YHTEISÖÖN IRC-GALLERIASSA (Krisse Sydän ja Iloiset Orjat) JA FACEBOOKISSA (http://www.facebook.com/group.php?gid=105216628139) JA TSEKKAA BÄNDI KEIKOILLA AINA KUIN MAHDOLLISTA!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.