IRC-Galleria

Tarvitset;
Hanhen pää, kaula, siipityngät, jalat, sydän, maksa ja kupu.
½ litraa verta
6rkl vehnäjauhoja
½ litraa hanhen keitinlientä
2 litraa lihalientä
1g valkopippuria
1g inkivääriä
1g hienonnettua neilikkaa
1½ rkl suolaa
6rkl sokeria
6rkl hyvää etikkaa
200g luumuja
1 litra tuoreita omenia

Hanhi kynitään ja perataan ja sisukset erotellaan varovasti toisistaan. Pää, kaula, jalat ja siiventyngät irroitetaan. Pää kaltataan ja nyljetään sekä halkaistaan, silmät poistetaan ja nokka raaputetaan puhtaaksi. Jalat kaltataan ja nyljetään, sydän halkaistaan, samoin kupu, joka samalla tyhjennetään, ja paksu keltainen kalvo poistetaan. Sappirakko poistetaan maksasta, joka käytetään hanhenmaksamakkaraan. Kaulanahka vedetään eheänä pois ja käytetään makkaraan. Kaula paloitellaan, siiventyngät kaltataan ja halkaistaan. Hanhen osat huuhdotaan hyvin ja ne saavat liota vedessä muutaman tunnin. Ne asetetaan sitten tulelle litraan kylmää vettä, keitto kuoritaan, ½rkl suolaa, 6 valkopippuria ja 4 neilikkaa lisätään, ja keitto saa kiehua tiiviin kannen alla 3 tuntia.
Luumut huuhdotaan, pannaan kiehumaan 3dl:aan kylmää vettä, joka on maustettu ruokalusikallisella sokeria, ja ne saavat kiehua kypsiksi. Noin 10 minuuttia ennen luumujen tulelta ottamista lisätään kuoritut ja lohkoiksi leikatut omenat.
Kun liha on aivan pehmeää, se otetaan kiehumasta, leikellään palasiksi ja pannaan liemimaljaan. Liemi siivilöidään ja kuoritaan, sitten se saa kiehua kokoon, kunnes sitä on ½litraa. Veri siivilöidään, siihen vatkataan jauhot ja ½litraa kylmää lihalientä; tämän suuruksen tulee paisua ½ tuntia. Lihaliemen jäännös kiehautetaan hanhiliemen keralla ja suurus kaadetaan sekaan keittoa voimakkaasti vatkatessa, ja keitto saa vielä kiehua sitä edelleen vatkatessa noin 8 minuuttia. Se nostetaan nyt tulelta, hedelmät liemineen sekä mausteet lisätään siihen ja keitto kaadetaan liemimaljaan.
Hanhenmaksamakkara leikellään viipaleiksi ja tarjotaan keiton mukana.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.