IRC-Galleria

Etsi blogeja

Toiminnot

Uusimmat blogimerkinnät

« Uudemmat -

_Iltsu_Viikko 25Luonut: _Iltsu_Maanantai 17.06.2024 23:56

Tänään on maanantai ja kesäkuun seitsemästoista päivä. Kävin tänään ulkoilemassa kun pyöröilin töihin ja takaisin. Ulkoilu aurinkoisessa säässä tuntui ihanalta. Lisäksi olen opiskellut italian kieltä duolingon avulla ja olen opetellut uusia sanoja italiaksi. Olen myös katsonut Muumilaakson tarinoita kaikilla kielillä. Ratkon myös ristikoita ja silloin tällöin teen palapelejä. Puhun jonkun verran italiaa. Tänään oli aurinkoinen päivä. Nauttikaa keväästä ja auringosta. Olen kohta menossa nukkumaan. Käyn itsekin urheilemassa joka päivä. Käyn joskus treenaamassa ulkokuntosalilla. Urheilumuotoni ovat lenkkeily, kävely, juoksu ja uinti. Luen jonkun verran kirjoja ja lehtiä. Aamupalalla juon teetä ja päivällä kahvia. Olen dieetillä, joten minun täytyy katsoa, mitä suuhuni pistän päivän aikana. Katsoin myös areenasta uutta päivää. Toivon, että luette blogiani ajatuksen kanssa ja tykkäätte blogeistani. Kuuntelen kaikenlaista musiikkia, mutta pääasiassa kuuntelen SANNIA ja Cheekiä. Sannin Vahinko ja 2080-luvulla on minun lempikappaleita. CHEEK:in vahinko biisikin on hyvä. Maanantai on/on ollut inhokkipäiväni, kun olen ollut koulussa opiskelemassa. Pimeä tulee kello 21:00 aikaan. Pukeudun lämpimästi, kun käyn ulkoilemassa. Nautin näistä kesäpäivistä. Sää on kesäistä kun lämpötila on päivällä ja yöllä plussalla. Joskus teen taas jonkun smoothien omista hedelmistä ja marjoista. Silloin tällöin laitan kuvia myös Facebookiin. Käyn kerran tai pari kertaa viikossa ruokakaupassa. Herkut esimerkiksi karkit ja leivonnaiset jäävät ruokavaliostani pois ja jätän kaikki nopeat hiilihydraatit sisältävät ruoat pois. Syön hedelmiä ja marjoja päivän aikana. Söin tänään lounaaksi omia eväitä. Hyvää maanantai-illan jatkoa kaikille teille. Nyt on kesä. Hyvää yötä ja nukkukaa hyvin. Kumisaappaat on hyvä olla näillä keväisillä keleillä, joten laittakaa silloin ne jalkaan, kun kävelette sateisilla tieosuuksilla. Huomenna teen kaikkea kivaa. Olen nyt tiukalla laihdutuskuurilla. Kävin tänään lenkillä Laulurinteellä. Kävin tänään myös ruokakaupassa ja asioilla. Nyt on todella lämmin ja hyvä sää ulkoiluun. Huomenna minulla on työpäivä kello 10-14. Haaveilen joskus saavani itselleni järjestelmäkameran, sit kun se on mahdollista ja tämä järjestelmäkamera on vaan haave minun päässä. Käyn lenkillä huomenna jossain sopivassa välissä.

roihuvuori[Ei aihetta]Luonut: roihuvuoriMaanantai 17.06.2024 23:24

Tämä neiti on kyllä iloinen kun täällä saa olla ihan rauhassa transsukupolinen. Ihmiset täällä ovat hyvinkin iloisia, ystavällisiä ja avarakatseisia. Kukaan ei tuomitse eikä kysele mitään eikä muutenkaan utele. Aina jos tuossa jonkun kanssa juttelee niin kaikki ovat olleet ystävällisiä ja kohteliaita. Hallissa jos olisin ollut niin yks sun toinen olisi kysellyt, miksi on naisten vaatteet, miksi on noin pitkät hiukset, miksi olet noin naisellinen. Onneksi täällä ei ole tuollaista, täällä kyllä voi sopeutua massaan ilman sen suurempaa ihmettelyä. Onneksi muutin tänne isolle kirkolle oli kyllä hyvä juttu ja aiheutti vain positiivisia muutoksia. <3<3<3<3<3

Tomi1989KatsonLuonut: Tomi1989Maanantai 17.06.2024 21:29

Uutta videota jossa TampereenTero kesto 17minuuttia

mooni1980Puolin ja toisinLuonut: mooni1980Maanantai 17.06.2024 09:55

Onneksi olen itse parisuhteessa tällä hetkellä, mutta tulipa kuitenkin mieleeni että lausuisin muutaman sanasen nykyajan deittailukulttuurista. Onpa siitä kuitenkin itsellänikin kokemusta jokunen vuosi poikineen.

On silmiinpistävää kuinka yksilökeskeistä on ainakin oman sukupolveni ajattelutapa. Otetaanpa tähän haarukkaan nyt vaikka 1970- ja 1980-luvuilla syntyneet.
Tämä tulee esille niin parisuhteissa kuin deitti-ilmoituksissakin. Lähtökohta tuntuu kaikessa olevan oma elämä ja omat tarpeet.

Vanhempi miespuolinen kollegani totesi aikoinaan havainneensa, että miehillä on tapana ajatella vain itseään hyvin kypsälle iälle asti. ”Minä minä, minä minä, minä minä 50-kymppiseksi asti. Kunnes sitten ruvetaan ajattelemaan että entäpä se toinen ihminen”, hän puuskahti. Toki hän puhui omasta kokemuksestaan ja omista havainnoistaan eikä tätä tietenkään voi yleistää kaikkiin – ja sama asia pätee myös naisiin.
Tämä oli kuitenkin ajatuksia herättävä toteamus.

Oletko huomannut että deitti-ilmoituksissa ja ensimmäisillä treffeillä moni korostaa sitä mitä itse haluaa? Ilmoitus voi olla täydellinen luettelo ominaisuuksista joita ihannekumppanilla tulisi olla. Hänen tulee olla sellainen ja tällainen ja tuollainen ja antaa minulle sitä ja tätä ja tuota. Samat asiat todetaan usein suhteen tai deittailun alkaessa.
Lisäksi esitellään itseä kuin viimeistä päivää. Minun urani sitä ja tätä. Minun harrastukseni sitä ja tätä. Minun aikatauluni sitä ja tätä. Minun ystäväni sitä ja tätä.

Mutta heps ja stop.

Oletko koskaan ajatellut mitä voisit itse antaa toiselle ihmiselle? Mitä sinulla on tarjottavana? Mikä tekee sinusta hyvän kumppanin joka ansaitsee toisen hyvän kumppanin?
Suosittelisin jokaiselle tämän äärelle pysähtymistä ja tuokion pohdiskelua.

Entäpä jos kirjoittaisit deitti-ilmoitukseen: ”Voin halata ja lohduttaa sinua kun itket” tai ”voin hieroa hartiasi ihan pyytämättä kun tulet väsyneenä töistä”, tai ”olen hyvä kuuntelija ja voit purkaa huoliasi minulle”?
Jokainen voi kohdallaan miettiä miten ilmoituksesta saa sellaisen josta saa käsityksen siitä että ilmoituksen laatijallakin on jotakin tarjottavaa.

Aina voi toki esittää joitakin toiveita, että ilmoituksen lukijakin näkee kannattaako hänen ottaa yhteyttä ilmoittajaan. Mutta jos toiveet ovat luokkaa: ”Mikäli kuuntelet musiikkia, et soita sitä ainakaan YouTubesta”, niin aletaankohan olla jo aika pinnallisella tiellä? (Tämä esimerkki on ihan tosielämästä.)
Totesin kerran että jos ihmiset tietäisivät mitä yksinäisyys on, he eivät valittaisi leivänmuruista pöydällä. (Tällä en tarkoittanut sitä etteikö olisi ystäviä vaan ylipäätään yksineläjän tuntemuksia.)

Pysähdyhän pohtimaan näitä asioita hetkeksi jos toiseksi.

Tsemppiä kaikille sinkuille kumppanin etsintään ja muistathan korostaa ilmoituksessasi mitä itse voit tarjota toiselle ihmiselle. Ehkäpä tällainen ilmoitus herättää enemmän aitoa kiinnostusta ja kunnioitusta.

MiittisIkkunat vihdoinkin pesty.Luonut: MiittisMaanantai 17.06.2024 05:27

Sain eilenä pestyä kaikki ikkunat ei siinä mennyt kun vaan vähän yli tunti vuoteen ei tarvitse pestä sekä siinä samalla tamppasin mun kämpän matot kun nyt kunnolla innostuin siivoamaan imuroin joka nurkan. Juhannus tällä viikolla tätä olen odottanut pääsee viettämään sitä poikaystävän kanssa olen tuossa torstaina lähdössä ja olen sunnuntaihin asti takuueläke tulee juuri sopivasti niin on rahaa ruokiin ja juomiin vaikka kävin shoppailemassa niin tili ei ollut onneksi vielä miinuksella. Aijon ensi kuussa siirtää taas 70 euroa säästöön ja siitä sama summa joka kuukausi niin saa rahaa aika kivasti säästötilille. Päätin samalla sen että nyt en enää shoppaile enempää kesävaatteita mulla on kaappi ihan niitä täynnä mutta oli kiva kun New Yorker liikkeestä löytyi halvalla kivoja vaatteita ja aijon ehdottomasti mennä sinne shoppailemaan syksyllä. Uusi viikko alkaa ja pari viikkoa enää töitä niin mulla on koko heinäkuu lomaa fiilis on hyvä tällä hetkellä tästä tulee varmasti mukava viikko huomenna ja keskiviikkona olen menossa töihin. Saa nähdä millainen meininki on tällä viikolla siellä että tappeleeko kaikki työkaverit keskenään ja huutavat. Seuraan vaan aina sivusta ja eikä ikinä onneksi koske minua. Menen tänään pitkälle lenkille koska on näin kiva ilma eilenä en jaksanut liikkua mihinkään. Alan tässä pesemään nyt pyykkiä koska on aikaa sekä jaan viikonlääkkeet dosettiin. Huomenna kun menen töihin niin otan tuon mun Eevee repun käyttöön juuri sopiva kaikki tavarat mahtuu niin hyvin siihen tuo mulle nyt paljon iloa elämään se reppu todella hyvä löytö puolenkuun pelit liikkeestä tykkään pokemonista niin paljon aijon myöhemmin kerätä lisää pokemon krääsää.

_Iltsu_Kesäkuinen sunnuntaipäiväLuonut: _Iltsu_Sunnuntai 16.06.2024 23:56

Tänään on sunnuntai ja kesäkuun kuudestoista päivä. Kävin tänään ulkoilemassa kun kävin isäni kanssa ruokakaupassa. Ulkoilu aurinkoisessa säässä tuntui ihanalta. Lisäksi olen opiskellut italian kieltä duolingon avulla ja olen opetellut uusia sanoja italiaksi. Olen myös katsonut Muumilaakson tarinoita kaikilla kielillä. Ratkon myös ristikoita ja silloin tällöin teen palapelejä. Puhun jonkun verran italiaa. Tänään oli aurinkoinen päivä. Nauttikaa keväästä ja auringosta. Olen kohta menossa nukkumaan. Käyn itsekin urheilemassa joka päivä. Käyn joskus treenaamassa ulkokuntosalilla. Urheilumuotoni ovat lenkkeily, kävely, juoksu ja uinti. Luen jonkun verran kirjoja ja lehtiä. Aamupalalla juon teetä ja päivällä kahvia. Olen dieetillä, joten minun täytyy katsoa, mitä suuhuni pistän päivän aikana. Katsoin myös areenasta uutta päivää. Toivon, että luette blogiani ajatuksen kanssa ja tykkäätte blogeistani. Kuuntelen kaikenlaista musiikkia, mutta pääasiassa kuuntelen SANNIA ja Cheekiä. Sannin Vahinko ja 2080-luvulla on minun lempikappaleita. CHEEK:in vahinko biisikin on hyvä. Maanantai on/on ollut inhokkipäiväni, kun olen ollut koulussa opiskelemassa. Pimeä tulee kello 21:00 aikaan. Pukeudun lämpimästi, kun käyn ulkoilemassa. Nautin näistä kevätpäivistä. Sää on keväistä kun lämpötila on päivällä ja yöllä plussalla. Joskus teen taas jonkun smoothien omista hedelmistä ja marjoista. Silloin tällöin laitan kuvia myös Facebookiin. Käyn kerran tai pari kertaa viikossa ruokakaupassa. Herkut esimerkiksi karkit ja leivonnaiset jäävät ruokavaliostani pois ja jätän kaikki nopeat hiilihydraatit sisältävät ruoat pois. Syön hedelmiä ja marjoja päivän aikana. Söin tänään lounaaksi makkaraa ja perunoita. Hyvää sunnuntai-illan jatkoa kaikille teille. Nyt on kevät. Hyvää yötä ja nukkukaa hyvin. Kumisaappaat on hyvä olla näillä keväisillä keleillä, joten laittakaa silloin ne jalkaan, kun kävelette sateisilla tieosuuksilla. Huomenna teen kaikkea kivaa. Olen nyt tiukalla laihdutuskuurilla. Kävin tänään lenkillä keskustassa. Nyt on todella lämmin ja hyvä sää ulkoiluun. Huomenna minulla on työpäivä kello 10-14. Haaveilen joskus saavani itselleni järjestelmäkameran, sit kun se on mahdollista ja tämä järjestelmäkamera on vaan haave minun päässä. Käyn lenkillä huomenna jossain sopivassa välissä.
Voisin mutta nyt ei ole oikea hetki yrittää sitä uudelleen ei ole sopivaa siis työtilaa ja resurssia ja on aika ja tila jona yritän palautua..

Vaikutus alkaa kotipihan läheltä käsin jo 1990 luvulla..


Fyysiset esineet ja tuotokset on yksi keino yrittää muutosta nyt mutta nyt ei ole oikea hetki ja sitä niin tehdä..
Oli todella kiva shoppailupäivä eilenä kaverin kanssa käytiin ekana puolenkuun pelit liikkeessä mistä ostin Super Sonico animefiguurin maksoi 30 euroa todella hyvä löytö nyt sen on tuolla mun olohuoneen tv tasolla koristeena telkkarin vieressä muiden figuurien kanssa sitten oltiin New Yorker liikkeessä niin sieltä ostin vaikka mitä kun sai halvalla yhden pinkin mekon mikä maksoi 13 euroa, pinkki napapaita 5 euroa ja sitten kivat violetit shortsit 7 euroa. Mulla meni eilenä shoppailuun noin 50 euroa sen päätin että rahaa sai mennä nyt sen verran kaveri osti ja löysi myös vaikka mitä suunniteltiin että syksyllä tehdään taas seuraava shoppailureissu. Mennään ostelemaan kivoja syysvaatteita ja tottakai menemme puolenkuun pelit liikkeeseen taas siellä oli todella paljon pokemon krääsää. Aijon ostaa sieltä sitten pokemonia ensi kerralla pehmoleluja, julisteita..sitten siellä oli hienoja pokemon mukeja. Mä olisin halunnut jäädä koko päiväksi sinne puolenkuun pelit liikkeeseen.
Käytiin Burger kingissä syömässä se on yksi mun lempi ruokapaikka kun olimme hyvin syöneet niin jaksoimme shoppailla. Heräsin äsken taas keskellä yötä mun unirytmi on vähän sekaisin no huomenna arki alkaa taas niin luulen että se kyllä tasaantuu. Juhannus lähestyy ja sitä odotan innolla lähden viettämään sitä poikaystävän luokse. Olen kaikki juhannukset ollut sen luona saunotaan, juodaan, valvotaan, katsomme animea, tehdään hyvää ruokaa..sekä nautitaan siitä kun ei ole mikään kiire. Päätin tällä viikolla että tänään pesen mun kämpän ikkunat koska mulla on koko päivä aikaa. Ikkunat on aika likaiset ja mä pesen ne aina kerran vuodessa kesällä eikä siinä mene kun parisen tuntia. Pyykkiä pitäisi taas pestä kun sitäkin on kertynyt no katsoo pesenkö jo tänään koska mulla on koko aamu aikaa.
Aijon nukkua päikkärit tänään jos vaan nukuttaa tai sitten yritän olla koko päivän hereillä otan kohta aamulääkkeet huomenna jaan viikonlääkkeet dosettiin kaikkia on ei tarvitse hakea mitään ensi viikolla.

_Iltsu_Kesäkuinen lauantaipäiväLuonut: _Iltsu_Lauantai 15.06.2024 23:57

Tänään on lauantai ja kesäkuun viidestoista päivä. Kävin tänään ulkoilemassa kun kävin isäni kanssa ruokakaupassa. Ulkoilu aurinkoisessa säässä tuntui ihanalta. Lisäksi olen opiskellut italian kieltä duolingon avulla ja olen opetellut uusia sanoja italiaksi. Olen myös katsonut Muumilaakson tarinoita kaikilla kielillä. Ratkon myös ristikoita ja silloin tällöin teen palapelejä. Puhun jonkun verran italiaa. Tänään oli aurinkoinen päivä. Nauttikaa keväästä ja auringosta. Olen kohta menossa nukkumaan. Käyn itsekin urheilemassa joka päivä. Käyn joskus treenaamassa ulkokuntosalilla. Urheilumuotoni ovat lenkkeily, kävely, juoksu ja uinti. Luen jonkun verran kirjoja ja lehtiä. Aamupalalla juon teetä ja päivällä kahvia. Olen dieetillä, joten minun täytyy katsoa, mitä suuhuni pistän päivän aikana. Katsoin myös areenasta uutta päivää. Toivon, että luette blogiani ajatuksen kanssa ja tykkäätte blogeistani. Kuuntelen kaikenlaista musiikkia, mutta pääasiassa kuuntelen SANNIA ja Cheekiä. Sannin Vahinko ja 2080-luvulla on minun lempikappaleita. CHEEK:in vahinko biisikin on hyvä. Maanantai on/on ollut inhokkipäiväni, kun olen ollut koulussa opiskelemassa. Pimeä tulee kello 21:00 aikaan. Pukeudun lämpimästi, kun käyn ulkoilemassa. Nautin näistä kevätpäivistä. Sää on keväistä kun lämpötila on päivällä ja yöllä plussalla. Joskus teen taas jonkun smoothien omista hedelmistä ja marjoista. Silloin tällöin laitan kuvia myös Facebookiin. Käyn kerran tai pari kertaa viikossa ruokakaupassa. Herkut esimerkiksi karkit ja leivonnaiset jäävät ruokavaliostani pois ja jätän kaikki nopeat hiilihydraatit sisältävät ruoat pois. Syön hedelmiä ja marjoja päivän aikana. Söin tänään lounaaksi broileripihvejä ja perunoita Hyvää lauantai-illan jatkoa kaikille teille. Nyt on kevät. Hyvää yötä ja nukkukaa hyvin. Kumisaappaat on hyvä olla näillä keväisillä keleillä, joten laittakaa silloin ne jalkaan, kun kävelette sateisilla tieosuuksilla. Huomenna teen kaikkea kivaa. Olen nyt tiukalla laihdutuskuurilla. Kävin tänään lenkillä Vaahteramäellä. Nyt on todella lämmin ja hyvä sää ulkoiluun. Huomenna minulla on vapaapäivä. Haaveilen joskus saavani itselleni järjestelmäkameran, sit kun se on mahdollista ja tämä järjestelmäkamera on vaan haave minun päässä. Käyn lenkillä huomenna jossain sopivassa välissä.

Tomi1989VuokraLuonut: Tomi1989Lauantai 15.06.2024 22:34

Menee 20päivä

_Iltsu_Kesäkuinen perjantaipäiväLuonut: _Iltsu_Lauantai 15.06.2024 18:53

Tänään on perjantai ja kesäkuun neljästoista päivä. Kävin tänään ulkoilemassa kun kävin äitini kanssa mökillä. Ulkoilu aurinkoisessa säässä tuntui ihanalta. Lisäksi olen opiskellut italian kieltä duolingon avulla ja olen opetellut uusia sanoja italiaksi. Olen myös katsonut Muumilaakson tarinoita kaikilla kielillä. Ratkon myös ristikoita ja silloin tällöin teen palapelejä. Puhun jonkun verran italiaa. Tänään oli aurinkoinen päivä. Nauttikaa keväästä ja auringosta. Olen kohta menossa nukkumaan. Käyn itsekin urheilemassa joka päivä. Käyn joskus treenaamassa ulkokuntosalilla. Urheilumuotoni ovat lenkkeily, kävely, juoksu ja uinti. Luen jonkun verran kirjoja ja lehtiä. Aamupalalla juon teetä ja päivällä kahvia. Olen dieetillä, joten minun täytyy katsoa, mitä suuhuni pistän päivän aikana. Katsoin myös areenasta uutta päivää. Toivon, että luette blogiani ajatuksen kanssa ja tykkäätte blogeistani. Kuuntelen kaikenlaista musiikkia, mutta pääasiassa kuuntelen SANNIA ja Cheekiä. Sannin Vahinko ja 2080-luvulla on minun lempikappaleita. CHEEK:in vahinko biisikin on hyvä. Maanantai on/on ollut inhokkipäiväni, kun olen ollut koulussa opiskelemassa. Pimeä tulee kello 21:00 aikaan. Pukeudun lämpimästi, kun käyn ulkoilemassa. Nautin näistä kevätpäivistä. Sää on keväistä kun lämpötila on päivällä ja yöllä plussalla. Joskus teen taas jonkun smoothien omista hedelmistä ja marjoista. Silloin tällöin laitan kuvia myös Facebookiin. Käyn kerran tai pari kertaa viikossa ruokakaupassa. Herkut esimerkiksi karkit ja leivonnaiset jäävät ruokavaliostani pois ja jätän kaikki nopeat hiilihydraatit sisältävät ruoat pois. Syön hedelmiä ja marjoja päivän aikana. Söin tänään lounaaksi kasvispihvejä, broileripihvejä, perunoita, kasviksia ja salaattia. Hyvää perjantai-illan jatkoa kaikille teille. Nyt on kevät. Hyvää yötä ja nukkukaa hyvin. Kumisaappaat on hyvä olla näillä keväisillä keleillä, joten laittakaa silloin ne jalkaan, kun kävelette sateisilla tieosuuksilla. Huomenna teen kaikkea kivaa. Olen nyt tiukalla laihdutuskuurilla. Kävin tänään hautausmaalla ja syömässä Kotipirtissä. Tein töitä mökillä. Nyt on todella lämmin ja hyvä sää ulkoiluun. Huomenna minulla on vapaapäivä. Haaveilen joskus saavani itselleni järjestelmäkameran, sit kun se on mahdollista ja tämä järjestelmäkamera on vaan haave minun päässä. Käyn lenkillä huomenna jossain sopivassa välissä.
Kyllä jo joutaisi tämä sairas paska jäädä kiinni ja syöttää sille ne omat lihapullansa perkele kyllä saisi itse syödä omat myrkky pullansa jos ei tykkää koirista ei se silti oikeuta tämmöisiin hirveisiin tekoihin.
Puijonlaakson koiravihaaja jatkaa terroriaan – vihapullista löytyi tällä kertaa ongenkoukkuja
Rikoskomisarion mukaan poliisilla on intressi saada teot loppumaan ja tekijä vastuuseen.Kuopion Puijonlaaksosta on jälleen löytynyt koirille äärimmäisen vaarallisia lihapullia. Kelkkailijantieltä perjantai-iltana löytyneet valmislihapullat oli tällä kertaa täytetty kolmihaaraisilla ongenkoukuilla, kertoo Itä-Suomen poliisin rikoskomisario Esko Salo.

Tuntuu turvattomalta, kiteyttää Iiro Sjövall ajatuksensa viimeisen reilun vuoden ajalta. Hän asuu Puijonlaaksossa Kelkkailijantiellä taloyhtiössä, jossa koiranomistajat ovat eläneet jatkuvassa piinassa viime vuoden huhtikuusta lähtien. Neuloilla täytettyjä lihapullia kylvävä koiravihaaja iski viimeksi alle viikko sitten. Sjövallin 12-vuotias Sisu-labradorinnoutaja ei onneksi ole joutunut uhriksi.https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/6848865#Echobox=1718451130
Uusi reppu minkä löysin puolenkuun peleistä, oli Eevee pokemon reppu heti kun mä näin sen tällä viikolla niin totesin että tuo on pakko saada todella hieno! Maksoi vaan 36 euroa se tuo mulle nyt paljon iloa elämään ja otan sen töihin käyttöön sopivan kokoinen saa kaikki eväät ja tavarat pakattua siihen. Näytän sen repun sitten kaikille mun työkavereille kun menen töihin ensi viikolla. Desucon viikonloppu harmittaa kun ei saatu kaverin kanssa lippuja sinne no onneksi on hienoja muistoja kun olimme silloin aiemmin monta kertaa desuconissa sekä sai ostettua sieltä paljon kaikkea animekrääsää millä olen sisustanut mun kämpän seinät on melkein täynnä kaikenlaisia animejulisteita sekä monta animefiguuria ja pehmolelua mitkä kaikki on mun olohuoneessa. Aijon ensi kuussa tilata puolenkuun pelit sivuilta noita animefiguureja löysin sieltä pari mitkä haluan ostaa maksaa alle 50 euroa vaan sekä siellä oli todella hienoja pokemon pehmoleluja niitäkin aijon ostaa jossain vaiheessa mä kerään kaikkea pokemon krääsää. Huomenna mä ja kaveri lähdetään shoppailemaan kaupunkiin pidetään kiva päivä! Meillä ei ole mikään kiire niin voidaan rauhassa shoppailla. Ostan vaan jotain halpaa kesävaatetta ei kauhean kallista pääasia että näyttää hyvältä sitten päällä katsoo jos löytää kivoja t-paitoja tai toppeja. Tänään näen kaveria myöhemmin ja mulla on aika rento päivä muuten ei mitään sen ihmeellisempää ihan kiva kun ei ole kiire otan kohta aamulääkkeet aamukahvi herätti minkä join äsken nyt olen ihan hereillä. Alan tässä tiskaamaan ja kuuntelen jotain hyvää musiikkia niin perjantai lähtee hyvin käyntiin ajattelin varmaan käydä tokmannilla kun on aikaa sekä lenkillä ellei sada vettä. Tästä tulee hyvä päivä!
Chương trình đào tạo lập trình game tại FPT Aptech gồm mấy kỳ?
Lập trình game là một lĩnh vực đầy tiềm năng và thu hút nhiều người đam mê công nghệ. Tại FPT Aptech, chương trình đào tạo lập trình game được thiết kế khoa học và bài bản giúp học viên nắm vững kiến thức và kỹ năng cần thiết. Vậy chương trình đào tạo này gồm mấy kỳ? Hãy cùng tìm hiểu chi tiết trong bài viết dưới đây.
Học kỳ 1: Lập trình game 2D với Unity
Trong học kỳ đầu tiên, học viên sẽ bắt đầu với lập trình game 2D bằng Unity, một trong những công cụ phát triển game phổ biến nhất hiện nay. Khóa học sẽ giúp học viên làm quen với giao diện Unity, cách thức sử dụng các công cụ và tính năng cơ bản để tạo ra các trò chơi 2D. Học viên sẽ học cách xây dựng các đối tượng game, quản lý hoạt động của chúng và tích hợp âm thanh, hình ảnh để tạo ra một trò chơi hoàn chỉnh.
Học kỳ 2: Lập trình game 3D với Unity
Tiếp nối học kỳ đầu tiên, học viên sẽ chuyển sang lập trình game 3D với Unity trong học kỳ thứ hai. Giai đoạn này sẽ tập trung vào việc xây dựng các trò chơi 3D phức tạp hơn, bao gồm việc thiết kế mô hình 3D, ánh sáng, vật lý và các hiệu ứng đặc biệt. Học viên sẽ được hướng dẫn cách tạo ra các môi trường game chân thực và hấp dẫn, từ đó nâng cao kỹ năng lập trình và khả năng sáng tạo của mình.
Học kỳ 3: Lập trình game với AI
Học kỳ thứ ba sẽ đưa học viên đến với thế giới trí tuệ nhân tạo (AI) trong lập trình game. Học viên sẽ học cách tích hợp AI vào trò chơi để tạo ra các nhân vật NPC thông minh, có khả năng tương tác và phản ứng theo nhiều tình huống khác nhau. Khóa học sẽ bao gồm các khái niệm cơ bản về AI, thuật toán tìm đường, hành vi của nhân vật và cách tối ưu hóa AI để nâng cao trải nghiệm người chơi.
Học kỳ 4: Lập trình game với Unreal
Trong học kỳ cuối cùng, học viên sẽ được học lập trình game với Unreal Engine, một công cụ mạnh mẽ và phổ biến trong ngành công nghiệp game. Khóa học sẽ giới thiệu các tính năng tiên tiến của Unreal Engine, từ việc tạo ra các đồ họa tuyệt đẹp đến lập trình hành vi phức tạp của nhân vật. Học viên sẽ hoàn thiện kỹ năng của mình bằng cách phát triển một trò chơi hoàn chỉnh sử dụng Unreal Engine, chuẩn bị cho việc bước vào thị trường lao động với đầy đủ kiến thức và kỹ năng cần thiết.
Khóa học lập trình game full-stack tại FPT Aptech mang đến một lộ trình học tập toàn diện và chuyên sâu. Thông tin chi tiết về khóa học lập trình game, vui lòng truy cập website hoặc liên hệ tới số hotline để được tư vấn nhé!
Đông trùng hạ thảo là một loại dược liệu đặc biệt có nguồn gốc từ một loài nấm sống ký sinh và phát triển trong cơ thể của ấu trùng 1 loài sâu bướm. Chính bởi nguồn gốc đặc biệt vậy mà đông trùng hạ thảo có chứa rất nhiều các loại dưỡng chất quý như: cordycepin, acid cordycepic, adenosine, các loại acid amin, vitamin, khoáng chất, enzyme, polysaccharide…

Những tác dụng của nấm đông trùng hạ thảo là:

Giúp giảm đường huyết, hỗ trợ cho người bệnh đái tháo đường type 2, người tiền tiểu đường.

Giúp chống viêm, kháng khuẩn, chống oxy hóa, tăng cường khả năng thải độc.

Giúp chống lại tế bào ung thư, ngăn chặn khối u hình thành và phát triển, hạn chế di căn.

Giúp điều hòa nội tiết, tăng cường sinh lý, tăng ham muốn.

Giúp tăng cường chức năng gan, chức năng hô hấp, hỗ trợ tiêu hóa. (ngâm mật ong với đông trùng hạ thảo)

Mật ong là một loại nguyên liệu tự nhiên có nhiều công dụng tốt cho sức khỏe của con người nếu sử dụng đúng cách như:

Giúp bổ sung đường, ngăn ngừa tình trạng tụt đường huyết.

Giúp hỗ trợ tiêu hóa, bảo vệ niêm mạc dạ dày, niêm mạc ruột, ngăn ngừa viêm nhiễm, viêm loét đường tiêu hóa.

Giúp kháng khuẩn, chống viêm giảm ho, nâng cao khả năng miễn dịch.

Giúp nâng cao sức khỏe cho hệ tim mạch.

Giúp tăng cường chức năng miễn dịch, nâng cao sức đề kháng cho cơ thể đẩy lùi các tác nhân gây bệnh.

Giúp bồi bổ thận, tăng cường chức năng thận, bảo vệ tế bào thận.

Giúp điều hòa huyết áp, giảm mỡ máu, hạ cholesterol xấu, ngăn ngừa sự hình thành mảng xơ vữa ở trong lòng mạch máu, phòng tai biến, đột quỵ.

Sử dụng nấm đông trùng hạ thảo ngâm mật ong sẽ giúp cho chúng ta có được hầu như tất cả những công dụng kể trên của cả 2 nguyên liệu thiên nhiên này.

Cách ngâm nấm đông trùng hạ thảo tươi với mật ong

Đông trùng hạ thảo ngâm mật ong là một trong những cách sử dụng phổ biến, đồng thời cũng là cách bảo quản tương đối dễ áp dụng. Với đông trùng hạ thảo tươi chúng ta sẽ chỉ cần làm theo các bước đơn giản sau đây:

Chuẩn bị nguyên liệu: 200g đông trùng hạ thảo tươi, 2 lít mật ong nguyên chất, bình thủy tinh có nắp dung tích khoảng 3 lít.

Sơ chế đông trùng hạ thảo: đông trùng hạ thảo tươi đem rửa sạch để loại bỏ bụi bẩn, tạp chất rồi để cho ráo nước.

Rửa sạch bình thủy tinh rồi hong khô.

Xếp đông trùng hạ thảo tươi vào trong bình rồi, cho từ từ mật ong vào.

Đậy nắp kín rồi để bình ở nơi khô ráo thoáng mát, không có ánh nắng mặt trời. (sợi đông trùng hạ thảo)

Với đông trùng hạ thảo tươi thì chỉ cần khoảng 10 – 14 ngày sau khi ngâm mật ong là có thể sử dụng được. Bởi vì lúc này các dưỡng chất trong đông trùng hạ thảo đã ra nhiều bên ngoài.

Cách làm đông trùng hạ thảo khô ngâm mật ong

Phương pháp ngâm mật ong với đông trùng hạ thảo khô sẽ tương tự như loại tươi, chỉ khác về tỷ lệ ngâm và cách sơ chế. Các bước thực hiện bao gồm:

Chuẩn bị nguyên liệu: 20g đông trùng hạ thảo khô, 2 lít mật ong nguyên chất, bình thủy tinh có nắp dung tích khoảng 3 lít.

Sơ chế đông trùng hạ thảo: đông trùng hạ thảo khô nếu là loại cao cấp đã được làm sạch tạp chất thì có thể dùng được luôn. Còn nếu không thì cần phải làm sạch đông trùng hạ thảo bằng nước ấm, sau đó để cho khô ráo.

Bình thủy tinh rửa sạch rồi hong khô. Sau đó xếp đông trùng hạ thảo
khô vào trong bình.

Rót từ từ mật ong vào trong bình sao cho mật ong thấm đều các sợi đông trùng hạ thảo.

Đậy nắp kín rồi để bình ở nơi khô ráo thoáng mát, không có ánh nắng mặt trời.

Với đông trùng hạ thảo khô thì thời gian ngâm mật ong sẽ khoảng 3 – 4 tuần là có thể sử dụng được

Lưu ý khi sử dụng nấm đông trùng hạ thảo ngâm mật ong

Khi ngâm đông trùng hạ thảo với mật ong, chúng ta chỉ nên sử dụng bình loại thủy tinh, không dùng bình nhựa hoặc bình kim loại sẽ không tốt.

Mật ong có hàm lượng đường cao nên người bị tiểu đường hoặc đường huyết cao không nên sử dụng đông trùng hạ thảo theo cách này.

Không dùng đông trùng hạ thảo pha mật ong cho người đang mắc bệnh truyền nhiễm, đang sốt, phụ nữ đang hành kinh hoặc trẻ em dưới 13 tuổi.

Mỗi ngày nên sử dụng đông trùng hạ thảo ngâm mật ong 1 lần, tốt nhất là dùng vào buổi sáng. Mỗi lần chỉ sử dụng khoảng 20 – 30ml pha với nước ấm, không nên dùng quá nhiều.

Theo: Đông trùng hạ thảo Biogreen

_Iltsu_Kesäkuinen torstaipäiväLuonut: _Iltsu_Torstai 13.06.2024 23:54

Tänään on torstai ja kesäkuun kolmastoista päivä. Kävin tänään ulkoilemassa kun pyöräilin töihin ja takaisin. Ulkoilu aurinkoisessa säässä tuntui ihanalta. Lisäksi olen opiskellut italian kieltä duolingon avulla ja olen opetellut uusia sanoja italiaksi. Olen myös katsonut Muumilaakson tarinoita kaikilla kielillä. Ratkon myös ristikoita ja silloin tällöin teen palapelejä. Puhun jonkun verran italiaa. Tänään oli aurinkoinen päivä. Nauttikaa keväästä ja auringosta. Olen kohta menossa nukkumaan. Käyn itsekin urheilemassa joka päivä. Käyn joskus treenaamassa ulkokuntosalilla. Urheilumuotoni ovat lenkkeily, kävely, juoksu ja uinti. Luen jonkun verran kirjoja ja lehtiä. Aamupalalla juon teetä ja päivällä kahvia. Olen dieetillä, joten minun täytyy katsoa, mitä suuhuni pistän päivän aikana. Katsoin myös areenasta uutta päivää. Toivon, että luette blogiani ajatuksen kanssa ja tykkäätte blogeistani. Kuuntelen kaikenlaista musiikkia, mutta pääasiassa kuuntelen SANNIA ja Cheekiä. Sannin Vahinko ja 2080-luvulla on minun lempikappaleita. CHEEK:in vahinko biisikin on hyvä. Maanantai on/on ollut inhokkipäiväni, kun olen ollut koulussa opiskelemassa. Pimeä tulee kello 21:00 aikaan. Pukeudun lämpimästi, kun käyn ulkoilemassa. Nautin näistä kevätpäivistä. Sää on keväistä kun lämpötila on päivällä ja yöllä plussalla. Joskus teen taas jonkun smoothien omista hedelmistä ja marjoista. Silloin tällöin laitan kuvia myös Facebookiin. Käyn kerran tai pari kertaa viikossa ruokakaupassa. Herkut esimerkiksi karkit ja leivonnaiset jäävät ruokavaliostani pois ja jätän kaikki nopeat hiilihydraatit sisältävät ruoat pois. Syön hedelmiä ja marjoja päivän aikana. Söin tänään lounaaksi omia eväitä. Hyvää torstai-illan jatkoa kaikille teille. Nyt on kevät. Hyvää yötä ja nukkukaa hyvin. Kumisaappaat on hyvä olla näillä keväisillä keleillä, joten laittakaa silloin ne jalkaan, kun kävelette sateisilla tieosuuksilla. Huomenna teen kaikkea kivaa. Olen nyt tiukalla laihdutuskuurilla. Kävin tänään lenkillä Laulurinteellä. Nyt on todella lämmin ja hyvä sää ulkoiluun. Huomenna minulla on vapaapäivä. Haaveilen joskus saavani itselleni järjestelmäkameran, sit kun se on mahdollista ja tämä järjestelmäkamera on vaan haave minun päässä. Huomenna menen äitini kaveriksi mökille ja tulen ehkä huomenna sieltä myös pois.

Tomi1989[Ei aihetta]Luonut: Tomi1989Torstai 13.06.2024 20:29

Panisitko anna abreuta?Torstai 13.06.2024 20:29, 18 vastaajaa

Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
« Uudemmat -