IRC-Galleria

MIMMIMOII

MIMMIMOII

Mimmiamandas.devote.se

Hullu, VITUN hulluKeskiviikko 08.07.2009 22:49

Det är ett lågtryck som har bildats över Polen som för med sig regnet. På onsdagseftermiddagen var det på väg att nå Gotland, som väntas få den rikligaste nederbörden.

– Det är osäkert vart de kraftigaste regnstråken går men för Gotlands del har vi sagt 40-70 millimeter det närmaste dygnet, säger Sten Laurin, meteorolog på SMHI.

I Sörmland väntas 20-40 millimeter. Stockholms län, Uppland samt Västmanland kan få 30-50, eventuellt mer vid kusten.

SMHI har lagt en varning på den lägsta nivån, klass 1, som varnar för väder som väntas innebära "vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner".

– Det finns en viss översvämningsrisk och man får exempelvis se upp när man kör bil, säger Laurin.

På onsdagen orsakade häftiga skyfall olyckor i Sverige då ett tak rasade in på Borlänge sjukhus och vatten forsade in på avdelningen. Ingen skadades i raset. På Öland fick flera butiker i ett köpcentrum i Färjestaden utrymmas och stängas sedan delar av varuhuset svämmat över.

Regnovädret från Polen släpper sitt grepp om södra Gotland fram mot torsdagseftermiddagen medan det enligt prognosen lämnar Stockholm någon gång på fredag.






Joo moro, o vem e kanske hit?!! när man sku gå under vägarna i sådana där underbroar så va de HELT översvämmat. Säkert 4-5 meter vatten.40-70 millimeter <---- obs, vanligtvis e de 5-10 millimeter...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.