IRC-Galleria

Multakupla

Multakupla

All day. All night.

[Ei aihetta]Maanantai 08.09.2008 23:26

Viisitoistavuotias Elina kävi yläastetta Kirkkonummella ja vietti tavallista nuoren elämää. Hän oli hyväntuulinen ja suosittu tyttö. Elinan vanhempien ei tarvinnut juuri olla huolissaan tyttärensä menoista. "Elina tuli aina kotiin sovittuna aikana", äiti kertoo. "Olimme oppineet luottamaan häneen."

Eräänä perjantai-iltana joulukuussa kaksi vuotta sitten Elinan koulukaveri Minna järjesti kotibileet. Illansuussa isä vei tytön kavereineen juhliin. Elina oli sopinut kotikyydistä naapurin pojan kanssa.

"Soita, jos et mahdu autoon", isä pyysi. "Sovitaan sitten, tulenko hakemaan vai jäätkö yöksi."

"Soitan viimeistään kolmelta", Elina lupasi.

Juhlissa oli paljon nuoria, joista suurin osa reippaasti humalassa. Tarjolla oli alkoholipitoista boolia. Tanssin lomassa Elina joi muutaman pullon olutta. Hän humaltui ja joutui toisen tytön kanssa riitaan. "Ja mähän en tänne jää!" hän äkkiä suuttui ja ryntäsi ulos ilman kenkiä ja ulkovaatteita.

Minna juoksi hänen peräänsä, mutta Elina katosi metsään. Kello kävi yhtä, tuuli puhalsi jäätävästi ja pakkasta oli liki kymmenen astetta. Kun nuoret olivat etsineet häntä turhaan tunnin, he soittivat hänen vanhemmilleen ja poliisille. Koirapartio, vapaaehtoisen pelastuspalvelun ryhmä ja alueen asukkaat haravoivat metsää. Epätoivoiset vanhemmat ja ystävät samosivat lumessa ja huutelivat Elinaa.

Lämpökameralla varustettu helikopteri kierteli metsän yllä.

Seuraavana aamuna kuntohiihtäjä huomasi metsätiellä verisiä jalanjälkiä. Ne johtivat pienelle kalliolle kahdeksan kilometrin päässä Minnan kotoa. Elina makasi sen laella kevyen lumen peittämänä. Hän oli aamuyön tunteina paleltunut kuoliaaksi.

Valitettavasti Elinan tapaus ei ole ainutlaatuinen. Alkoholi on lapsille ja nuorille vaarallinen seuralainen. Se aiheuttaa Suomessa joka vuosi parin alle 15-vuotiaan nuoren kuoleman. Lisäksi se on osallisena noin sadassa 15-24-vuotiaan itsemurhassa tai tapaturmassa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.