IRC-Galleria

Miksi leijonalaukaus ei osu maaliin?Maanantai 09.05.2011 19:21

"On se nyt P-kele, ettei uppoa. Ja sillä se ei ainakaan uppoa. Ei ole uponnut seitsemään laihaan vuoteen.

Tilastot osoittavat, etteivät silmät valehtele. Joka kevät sama ongelma. Leijonien kulmahampaat ovat aivan liian tylsät.

TUOMO RUUTU on täydellinen esimerkki suomalaisesta hyökkääjästä. On luistelua, on sydäntä, on taitoakin, mutta maalintekijän vikaa ei.

Anna Ruudulle kiekko parhaaseen sektoriin, niin hän sohii sen ohi, yli tai molarin syliin. Ei maalia.

Mutta annappa Ruudulle kiekko nollakulmaan ja nykäise vielä kypärä silmille, niin sinnehän se kimpoilee. Maali!

Ruudun viidestä osumasta neljä on syntynyt tuurilla, joka ei voi enään jatkua.

Sama pätee muihinkin. Vastustajan mailan kautta menee, sivuraudasta molarin kautta menee, otsalla onnistuu, ahterilla uppoaa. Vain mailalla ei mene pömpeliin.

Maalinteon sietämätön vaikeus rassaa siksi, että Suomen hienolla joukkueella olisi muuten kaikki mahdollisuudet maailmanmestaruuteen.

...

Suomalaisilla on vinoutunut suhtautuminen maalintekoon. Viljellään kummallisia mantroja. "Ei pomppinut meille", "lisää laukauksia", "maalintekoa ei voi opettaa". Täyttä puppua.

Maalinteolla ja onnella on hyvin vähän tekemistä toistensa kanssa. Laukaus ei mene patjan tai rintalastan läpi, vaikka kuinka monta kertaa kokeilee. Ja tottakai voi opettaa ja opiskella. Ja pitää.

Onneksi apuun rientää kaikkien aikojen suomalainen maalitykki TEEMU SELÄNNE. 637 NHL-osuman mies paljasti maalinteon salat 10.tammikuuta erinomaisessa Salama-blogissaan. Selänne totesi, että hänellä voisi olla annettavaa nuorille kiekkoilijoille.

'Olen opiskellut maalintekoa jo pienestä pojasta. Se on ollut mulle suuri intohimo.', selänne kirjoitti. Ei kai Teemu ole ainoa lajissaan?"

- Pekka Aalto, Kainuun Sanomat

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.