IRC-Galleria

Paha_Asia

Paha_Asia

Huumorintajuton kukkavittutäti.

Uusimmat blogimerkinnät

Paatoksella.Sunnuntai 27.11.2005 20:14

Voisin alkaa tässä luettelemaan kaikenlaisia kliseisiä sananparsia joilla kuvaillaan lunta, talvea ja joulua,mutta sen sijaan ajattelin esittää oman näkemykseni.

Lumi. Taivaalta sataa metritolkulla valkosta, vetistä, kylmää sontaa. Ja sitä saa sitten katella iät ja ajat. "Puhtaan valkoinen" lumivaippa. Onko kukaan koskaan nähnyt oikeasti puhtaanvalkoista tienpiennarta? Jos en ole värisokea, niin se taitaa olla enemmänkin mustaharmaapaskanruskea. Ja tottakai siellä täällä on kirkkaankeltaisia (koiran?)kusiläiskiä. Ja toki aamusella on aina niin mukavaa koittaa rämpiä kouluun metrihangessa.

Talvi. Kylmää, edellämainittua lunta, synkkää ja pimeää. Lehdettömät puut on jotenkin niin lohduton näky. En osaa sen kummemmin selittää että miksi. Ehkä niiden tummuus lisää pimeyttä ja synkkyyttä entisestään. Mielenkiintoista kun aamulla kouluun/töihin lähtiessä on pilkkopimeää, ja sieltä tullessa on pilkkopimeää. Ja kylmä. Ja sitä valkoista paskaa sataa. Tai sitten on -30 astetta pakkasta. Ulos lähteminen on työn ja tuskan takana, pitää muistaa laittaa ainakin yhdet välihousut farkkujen alle, polvisukat, säärystimet, villasukat, villapaidan alle lyhythihanen ja pitkähihanen, ainakin kahdet lapaset ja ainakin yksi pipo, ellei jopa kaksi. Ja silti on kylmä.

Joulu. Lempiaiheeni. Mikä ihme siinä viehättää? Ruuhkat kaupoissa, ei toivoakaan että saisit äkkiä haettua sen maitopurkin, jotta saat aamukahvit juotua. Jonot kiertää puoli puotia. Kiireisiä, stressaantuneita perheenäitejä jotka litistävät tämmösen huonokäytöksisen ongelmanuoren kärryjen väliin. Ja joka helvetin joulu ihmiset ronttaa mulle tyhjänpäiväistä krääsää, jota en alun alkaenkaan halunnut, ja sitten pitäisi vielä vetää tekohymy korvasta korvaan ja olla kiitollinen. Ei, ei ei. Pitäisi saada kaverit lupaamaan etteivät osta minulle joululahjoja, koska en itsekkään jaksa lähteä kiertelemään kauppoja etsiäkseni tyhjänpäiväistä krääsää. En ole vielä onnistunut.
Ja joululaulut alkaa muuten soida ärsyttävän aikaisin kaupoissa, ja ne soi vielä tammikuussakin. Ja ne iänikuset joulupiirretyt... Okei, onhan se hemmetin lumiukko-piirretty jo perinne, mutta se pitää joka helvetin joulu esittää, vaikka siinä ei ole tasan tarkkaan mitään ihanaa. Ja toisella kanavalla penskat soittelee joulupukille. Onko sekään nyt sitten oikein, että valehdellaan mukeloparoille niin häikäilemättömästi.

Sormet on kohmeessa, ei kykene enää kirjottamaan. Olen puhunut.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.