IRC-Galleria

[Ei aihetta]Torstai 31.01.2008 13:56

Stressin hallintaa...

http://www.kuntoplus.fi/Crosslink.jsp?d=1360&a=11219

Vaikutat olevan pahasti stressaantunut!
Et voi jatkaa pitkään tällaisessa tilanteessa. Elimistö kestää ankaraakin stressiä lyhyitä aikoja, mutta ei loputtomiin.



Puhu tilanteesta hyvän ystävän, kumppanisi tai muun läheisen ihmisen kanssa, niin et ole yksin ongelman kanssa. Kun stressi käy ylitsepääsemättömän pahaksi tulee ongelma helposti pidettyä sisällään ja jopa eristäydyttyä muista, mikä vain tekee tilanteesta entistä pahemman kestää.



Pyri selvittämään stressin syyt. Käy läpi vastauksesi ja mieti voitko vaikuttaa joihinkin stressitekijöihin elämässäsi. Jos asioille ei kerta kaikkiaan voi mitään, kannattaako niiden takia silloin stressata?



Pyri muuttamaan stressiä aiheuttavia olosuhteita tai asioita. Pyri eroon asioista, joita et hallitse tai jotka ovat sinulle ylivoimaisia, ja korvaa ne sinulle sopivammilla.


Pyydä apua. Aseta asiat tärkeys- ja kiireellisyysjärjestykseen. Mitkä on tetävä välittömästi, mitkä voivat odottaa. Kieltäydy tai delegoi eteenpäin tehtävät, jotka eivät kuulu tehtäviisi tai osaamiseesi tai joita et yksinkertaisesti ehdi.



Vahvista itseäsi stressiä vastaan kaikin tavoin. Liikunta on tutkitusti siihen paras keino. Lajilla ei ole väliä. Voit myös liittää liikunnan työpäivään esimerkiksi kulkemalla työmatkat mahdollisuuksien mukaan pyörällä tai kävellen tms. Jos et jo harrasta liikuntaa, aloita mahdollisimman pian!


Usko itseesi: onnistut selättämään stressin!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.