IRC-Galleria

Menneen viikon tapahtumiaTorstai 24.12.2009 16:47

Edellisenä keskiviikkona meillä oli viimeiset futistreenit ennen taukoa, ulkona tietenkin. Pakkasta oli muutama aste, mutta sehän ei karskeja sakemanneja estänyt pukeutumasta shortseihin. Muutamilla, jotka tykkäsivät edelleen pitää t-paitaa, oli sentään jonkin sortin pitkähihainen lämpöpaita alla, mutta yksi sankari joukosta löytyi, joka saapui treeneihin t-paidassa ja shortseissa, eikä pukenut mitään lisää koko treenien aikana. Mikäs siinä.

Perjantaina iski yllättävä lumi sade iltapäivällä, ja liikenne muuttui hyvinkin paljon verkkaisemmaksi. Oli siinä varmasti autoilijoilla hauskaa.

Sunnuntaina vaihtarit, jotka lähtevät takaisin kotimaahansa jo ensi kuussa, olivat järjestäneet tapaamisen tänne Bielefeldiin "Jäähyväisjuhlien" merkeissä. Paikalle saapui reilu 30 vaihtaria ja päivä oli erittäin mukava. Pisteenä iin päälle lunta satoi reippaanlaisesti aamusta aina iltaan asti, ja iltapäivällä olikin kunnon lumisota erään ravintolan kattoterassilla, kun se oli peittynyt täysin lumeen. Kyllä latinoita jaksaa yhä edelleenkin lumi innostaa. Autoilijoita sen sijaan ei varmaankaan kovin hirveästi, kusi sukassa yrittivät pitää autonsa kaistojen välissä. Täällä päin kun ei ole totuttu lumen tuloon, kun sitä ei läheskään joka talvi tule.

Maanantai-iltana meillä oli Rotarien joulujuhla. Ennakkoon oli jo ilmoitettu, että meidän vaihtarien pitäisi jonkin sortin esiintymistä siellä harrastaa, ja vielä paikan päälläkin yksi Rotari valisti, että pari vuotta sitten yksi vaihtari oli joutunut laulamaan jonkun joululaulun aivan yksinään.
Ohjelmasta piti kuitenkin huolen paikallisen lukion abiturientit musiikkiesityksineen. Illan aikana kuultiin Mozartin ja Bachin lisäksi Karl Jenkinsiä, John Rutteria ja Joaquin Rodrigoa. Rotarit pitivät tutun linjansa esityksen aikana: heidän mielestään aina, kun joku esiintyy, paras tapa kunnioittaa sitä on laittaa silmät kiinni..
Tilaisuudessa syötiin oikein pitkän kaavan mukaan ja menu oli loistava: Salaattia jättikatkarapujen, herkkusienten, paahdettujen kastanjioiden ja saksanpähkinöiden kera, tomaattikeittoa, hirvenlihaa perunoiden ja puna- sekä ruusukaalin kera ja jälkiruokana piparkakkumousseeta ja jäätelöä hedelmien ja pistaasin kanssa. Nams!

Eilen ja tiistaina pääsin ensimmäistä kertaa kokemaan, millaista hommaa nämä vanhemmat täällä tilalla tekevät. Tiistai-iltana autoin pakkaamaan vihanneksia takaisin kylmiöihin seuraavaa päivää odottamaan ja se oli ihan mukavaa hommaa. Laatikkotolkulla vaan vihanneksia lavalle ja siitä sitten roklan avulla sinne mistä löytyi tilaa.

Eilen puolestaan autoin vihannesten pesemisessä ja lastaamisessa. Näillä on aivan normaalilla pesurummulla varustettu pesukone, jolla pestään vihannekset. Eniten hommaa oli porkkanoiden kanssa, joita tulikin ladottua 15 laatikon verran. Ensin porkkanalaarista porkkanat pienempään lootaan, siitä koneeseen ja sillä välin kun kone pesi edellistä erää, ladottiin seuraavaa jo valmiiksi. Sitten puhtaat porkkanat taas lootaan ja siitä lavalle. Porkkanoiden lisäksi lastissa oli mm. punajuuria ja selleriä. Yhteensä tuli 30 laatikkoa puhtaita vihanneksia, jotka isä sitten traktorilla ajoi johonkin odottamaan aikoja parempia. Hommassa ei ollut mitään valittamista, päinvastoin.

Huomenna olisi tarkoitus lähteä jatkamaan joulunviettoa Lindauhun, sukulaisten luokse. Tänään on ohjelmassa ainakin kuusen sisääntuonti, muusta ei ole mitään tietoa.

Valkea joulu pysyi kuin pysyikin täällä, kun vesisateet eivät nyt ainakaan aatoksi tänne ehtineet. Lähipäiville on tännekin luvattu plus asteita, mutta Etelä-Saksaan jopa +11..

Oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille koti-Suomeen!!!!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.