IRC-Galleria

Rieviräime

Rieviräime

Nälkä lähtee syömällä ja akka lähtee juomalla
Raportti Mansikin varhaiseen teurastukseen johtaneista ongelmista
Mansikki oli monella tapaa pulmallinen lehmä. Se tuotti enemmän verta kuin maitoa ja sen siementäminen oli haasteellista johtuen sekä kiimankierron epäsäännöllisyydestä että traumaperäisistä käytösongelmista. Sen tuottamat vähäiset vasikatkin olivat siinä mielessä hankalia, että ne syntyivät järjestään kuolleina.

Mansikki oli myös laitumella häiriöksi johtuen sen epäonnistuneesti nupoutetuista käyräsarvista ja sammuttamattomasta vihamielisyydestä holstein-lehmiä kohtaan. Tämän lisäksi sen etusorkat kasvoivat vahvasti kieroon hyvästä hoidosta huolimatta.

Muunmuassa näistä syistä Mansikki päätettiin laittaa teuraaksi verrattaen nuorena. Kävi kuitenkin niin onnettomasti, että lehmä kuoli jo tainnutuspultin iskuun ja veri ehti pilata lihan ennen verenlaskua.

Näin päätän raporttini Mansikki-lehmän varhaisen teurastuksen syistä ja vakuutan uskottavien todisteiden valossa, että lehmän ongelmat eivät johtuneet hullunlehmäntaudista ja että meidän tilallamme ei käytetä luujauhoa vaan erilaisia kalkkivalmisteita.

Voi vittu tota juttua syntyy ku kauppa ei käy X'D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.