IRC-Galleria

Laitoin jokin aika takaperin tänne Guillermo Vargas Habacucin taideteosta käsittelevän tekstin, ja nyt harmittaa, etten ottanut asiasta paremmin selvyyttä, kunhan tyydyin voimaan pahoin ihmisten julmuuden tähden.

Asia ilmeisesti kuitenkin on niin, että että koiraa kuitenkin ruokittiin ja myöhemmin se karkasi, ei suinkaan kuollut nälkään. Tapaus vain uutisoitiin väärin, ihmiset tekivät vääriä johtopäätöksiä ja kierrättivät turhaa huhua.

Jos asia todella on näin, olen ehdottomasti kyseisen taideteoksen puolella.

Näin sanoo taiteilija itse:

"Recently, I have been critisized for my work titled "Eres lo que lees", which features a dog named Nativity. The purpose of the work was not to cause any type of infliction on the poor, innocent creature, but rather to illustrate a point. In my home city of San Jose, Costa Rica, tens of thousands of stray dogs starve and die of illness each year in the streets and no one pays them a second thought."

Muutenkin on hyvä havahtua välillä siihen, miten pielessä on oma perspektiivimme, jolla katsomme maailman tapahtumia. Kohtaamme joka puolella julmuutta ja epäoikeudenmukaisuutta, mutta havahdumme siihen vasta, kun se heitetään vasten kasvojamme.

Minusta tämä on ollut tärkeä opetus kaikille, jotka tästä asiasta ovat liikuttuneet ja ottaneet siihen kantaa. Ainakin minulle se on ollut. Tavallaan hyvin pienellä teolla, jossain hyvin kaukana, on ollut minulle suurempi merkitys, kuin millään punaisen ristin mainoskampanjalla ikinä ja olen vihdoin konkreettisesti tajunnut jotain ihmisluonteesta.

Joten pointsit hänelle. Se oli hyvin hyvin rohkea teko, vaikka tuskin hänkään tiesi, miten laajalle tämä tapaus leviäisi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.