IRC-Galleria

6pisteen viikonloppuSunnuntai 09.08.2009 18:47

Pahoin runneltu Haka jatkoi siihen mihin eilen jäi (kokoonpanosta pois Lauri Jansson, Aj Korhonen, Sami Huusko, Henri Korhonen eli puolustus on jouduttu laittamaan aivan uuteen uskoon ja eilen kevari onnettemuudessa ollut Juhoville Eloranta jonka jalka murtui neljästä kohtaan, pikaisia paranemisia hänelle ja toivottavasti mies saadaan kuntoon), ja otti voiton arvaamattomasta vastustajastaan PaTesta. Peli alkoi kello: 12.00 eli tuntia aikaisemmin mitä eilen tällä kertaa ottelu pelattiin melkein täyden katsomon edessä Kajaanin Liikuntapuistossa, aurinko paistoi eilisen tapaa ja helle oli hirvittävä, mutta tämä ei kuitenkaan Hakan gladiaattori alotuskokoonpanoa hetkauttanut: Haverinen-Juvonen-Nikkanen-Juntunen-Huotari-Osman-Kyllönen(C)-Kettunen-Nukarinen-Väisänen-Oikarinen. Tuomareina toimivat Viitanen-Putaala-Nieminen, tuomari kolmikko hoitti hommansa kiitettävästi ja antoi joukkueiden pelata sopivan kovaa ja linja myös säilyi tasaisena läpi ottelun, isokiitos tästä tuomari kolmikolle.
Viitanen viheltää pelin käyntiin Haka lähtee suoraan aloituksesta hirveällä ryminällä kohti PaTen maalia, pian tehtiinkin jo vaihtoja, kun aloituksesta viivästynyt Stein tuli kentälle teipattuaan jalkansa ja Väisänen pois, joten näin Nikkanen nousi keskikentälle ja Kettunen kärkeen tekemään tuhojaan. Kauaa ei tarvinnut yleisön odottaa avaus maalia, kun Nikkanen laittaa korkean ja kierteisen pallon maalille ja hups moken käsien välistä uppoaa sisään, näin siis Nikkasen kauden ekalla maalilla Hakalle 1-0 johto. Tämänkin jälkeen Haka painaa PaTen maalilla armottomasti mutta lisäosumia ei saatu. Peli muuttui kokonaan, PaTe saa aivan sivurajan tuntumasta vapaapotkun ensimäisen puoliajan viimeisellä minuutilla, ainoasta edes puolikkaasta paikasta PaTella, keskitys pallo uppoaa maaliin Eskon kautta. Tässä oli hienoista epäselvyyttä puolustuksen ja maalivahdin välillä, niinkuin tunnetusti Hakan tämän kauden peleissä on nähty. Pettyneet Hakan pelaajat marssivat tauolle pääalaspäin painuneena ja vaihtoja tapahtui Nikkanen jäi vaihtoon ja Tuikka kentälle laitaan viilettämään ekallapuoliajalla tosin tuli jo Keränen keskikentälle Nikkasen siirryttyä kärkeen.
Toiselle puoliajalle lähdettiin tasaisissa merkeissä ja molemmat painoivat kovasti ja Hakan vasemmalla laidalla Peke teki hyviä juoksuja, palloa ei vain saatu kunnolla hänelle pelattua hyvistä yrityksistä huolimatta. Hakan nerokkaan ja kauniin hyökkäyksen, (jota oli juonimassa taas kovalla prosentilla töitä paiskinut J.Kyllönen) päätteeksi Nukarinen tuikkaa pallon verkon perukoille ja Haka leiritys repeää riemusta. Tätä riemua ei kauaa kestänyt, kun PaTe tulee suoraan helpon oloisesti ja peli on 2-2. Valmentajat rupeavat jo miettimään miten saadaan eloa porukkaan. Päävalmentaja Olli "benitez" Leinonen tekee rohkean vaihdon ja laittaa Nikkasen sisään ja Keränen vaihtoon. Haka rupeaa pikkuhiljaa heräämään painaen kovasti Kyllösen, Nikkasen ja Kettusen voimalla ja puolustuksessa kaksikko Stein-Juntunen hoitaa loistavasti oman paikkansa tässä olivat kaikki rahkeet voittoon, ottelua pelaamatta 15minuuttia. Atte Kettunen, joka jälleen kerran teki töitä repi ja raastoi käressä vain yhdellä jalalla, pääsi lähietäisyydeltä tälläämään! Ja siellä on! Peli on 3-2 Hakalle, nyt Haka ei sortunut samanlaiseen lepsuiluun kuin edellisen maalin jälkeen. PaTe haki vimmatusti tasoitusmaalia, mutta Haka kestää ja näin ensinmäinen voitto PaTesta kautta aikain 4. ottelussa näiden kahden joukkueen välillä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, 6pisteen viikonloppu antaa Hakalle hyvät rahkeet kohti huippua ja tavoite kohti 1divaria on taas lähempänä.