IRC-Galleria

B-junnut jatkoivat voittojen tiellä.Lauantai 15.08.2009 22:42

Tänään aamulla poissaolojen (Eloranta-Jansson-US-Nukarinen-Huusko-Tuikka-Huotari) tähdittämä Hakan bussi lähti uimahallilta klo: 10.45 Oulua kohti Tervareiden-94 kaatoon, joka on arvioitu tämän sarjan kovimmaksi vastustjaksemme. Muutamilla pelaajilla oli havaittavissa selkeästi väsymystä, joka myös näkyi ottelun alussa, jossa Hakan kokoonpano oli seuraavanlainen: Haverinen-Juvonen-JJuntunen-Stein-AJKorhonen-Osman-Kyllönen(c)-Nikkanen-Keränen-Kettunen-Oikarinen. Ottelun alku oli tasaista puurtamista molemmin puolin, kunnes Tervarit nakkasivat 3maalia kolmesta paikasta, tosin Tervareiden 2. maali oli selvä paitsio. Hakan pelaajien päät alkoivat jo painua alaspäin ja yritettiin ettei päästetä maalieroa hirveästi repsahtamaan. Eka puoliaikaa pelaamatta vain muutama minuutti, kun Zidane pääsee karkuun vastustajan puolustuslinjasta ja kerkee palloon ennen Tervareiden maalivahtia ja tuikkaa kavennusmaalin. Tämä toi pientä toivoa Hakan tauon palaveriin, jossa tehtiin radikaaleja muutoksia peliä lähdettiin pelamaan 3-1-4-2 muodostelmalla, kun vaihtoon astelivat Zidane, Osman ja kentälle asteli vasempaan laitaan viilettämään Härkönen ja puolustukseen Kajaanilaisen jalkapalloilun ikoni Henri Korhonen, ja oikeaan laitaan siirtyi JJuntunen ja toiseksi käreksi Juvonen. Nikkanen siirtyi keskikentän pohjalle ja toiseksi keskikentäksi Kyllösen kanssa Keränen.
Toinen puoliajalla nähtiin keltainen hurrikaani nimeltä Haka, pojat painoivat armottomasti kohti Tervarit maalia ja kavennus saatiin Kettunen riistää pallon Tervarit puolustajalta ja tarkka sijoitus alakulmaan, tämän jälkeen Haka laittoi kovemman vaihteen päälle ja Tervarit pelaajilla meni sormisuuhun, kun ei tiennyt mitä tehdä. Tasoitusmaalia saatiin odottaa vielä hieman, vaikka Hakalla oli paikkoja esimerkiksi JJ pääsi lähietäisyydeltä tälläämään mutta suoraan maalivahtiapäin. Hetkeä myöhemmin JJ kuittasi tämän ja karkasi Tervareiden kankealta puolustukselta ja siirsi pallon kylmänrauhallisesti vasempaan alakulmaan. Tämä ei kuitenkaan riittänyt Hakalle vaan armoton painostus jatkui ja jatkui kunnes Haka pelaajaa rikotiin törkeästi keskialueella ja vapari Hakalle. Palloa ylöspäin nakkaamaan menee Korhonen, joka viskasi voimalla ja tunteella pallon Tervarit maalille jossa pallo menee puolustajan takaraivon kautta maaliin ja riemu oli ylimillään Haka poppoossa. Maalin jälkeen Tervarit pääsi turhan helposti vielä vähän peliin mukaan, mutta Hakalla ei ollut missään kohtaan huolenhäivää, vaikka muutama lappukin heitettiin (JJuntunen ja Nikkanen, jolle olisi voinut antaa toisenkin keltasen). Ottelun viimeisellä minuutilla Hakan illan yksi kovista nimistä Atte "ade" Kettunen pyörittää vasemmasta laidasta ja tarkka veto! Tolpan kautta moken takaraivoon ja maaliin, hirveät tuuletuksen kaupan päälle todistivat tätä loistavaa fiilistä, mikä on tälläisen hirveän nousun jälkeen. Tervarit yrittivät lähtä aloituksesta suoraan hyökkäykseen, kaikki oli jo liian myöhäistä. Tuomari vihelsi pelin päättyneeksi.
Loistava nousu pojilta, jotka jatkoivat vielä uskoa omaan tekemiseen toisella puoliajalla ja "miracle on the grass" oli valmis. Kaikki tunnustus taitavalle Tervari porukalle, aina on ilo pelata pelaavaa porukkaa vastaan eikä vain pitkän pallon räiskiöitä, mutta pitää muistaa, peli on vasta sitten ohi, kun peliaika on täynnä, ei ennen sitä. Hakan onnistujiksi voi valita koko toisenpuoliajan joukkueen ja Stein joka kovalla itseluottamuksella luuti Hakan puolustuksen keskustassa läpi ottelun ja Atte Kettusen kaksi loistavaa maalia ja myös kapteeni Jere Kyllönen, joka jaksoi piiskata joukkuuensa tähän uskomattomaan nousuun. Pelin jälkeen Tervarit leiristä kuuli sanottavan "Hakan pojilla kävi enemmän suu kuin jalat." Paljon peli päätty, se päätty 3-5!