IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Tietokoneeni kuoli - minä myös.Lauantai 20.12.2008 02:18

Koneeseeni tuli tappovirus, joka aiheutti sen, että minun oli pistettävä kone kokonaan uuteen uskoon recoverylevyn avulla, ja nyt minulla eivät sitten näy mitkään Itä-Aasian merkit muuta kuin numeroituina laatikkoina. Sama koskee myös eräitä erikoismerkkejä, joita olen tykännyt mm. hymiöissä käyttää. Joten älkää siis ihmetelkö, jos tekstini ei ole niin "värikästä" ja "minua" kuin ennen. Älkääkä myöskään vaivautuko kirjoittamaan minulle viestejä esim. japaniksi tai lisäilkö erikoimerkkejä - ne kun EIVÄT MINULLA NYT NÄY. Pitää sitten hankkia Windows XP Home Edition -levy jossain vaiheessa.

On se kyllä kumma, kun tuo recovery-levy kyllä palautti koneen muuten alkuperäiseksi, mutta juuri ne Itä-Aasian kielitiedostot puuttuvat... Kiva vain ja ainoastaan sen takia hankkia monta kymmentä euroa maksava järjestelmälevy.

Mutta oli se kuulkaa hilkulla, että ylipäätään sain tämän koneen uudelleen toimimaan, koska virus aiheutti sen, ettei kone mennyt enää Windows-logoa pidemmälle, vaan sitten aina käynnisti itsensä uudestaan. Ja recovery-levyn mukana tulleet ohjeet neuvoivat väärin - onneksi olen sentään jopa senkin verran etevä tietokoneen käyttäjä, että osasin sitten itse päätellä, mitä pitää tehdä.

Kuulostaa typerältä, mutta tämä tietokoneeni _on_ elämäni, ja pieni pala minusta "kuoli" sen mukana, kun koneeltani nyt sitten lähtivät kahden ja puolen vuoden aikana kerätyt tiedostot aina meselokeista videoihin. Eihän siinä mennytkään hukkaan kamaa kuin sellainen 50Gt... (=______=)

Ja sitten seuraa VAROITUS. Kerron sen ohjelman nimen, joka toi koneeseeni troijalaisen, joka sitten toi kavereinaan muassa spywareja ym. mukavaa konkkaronkkaa. Zango. Älkää missään tapauksessa IKINÄ, MILLOINKAAN, KOSKAAN ladatko koneeseenne mainosohjelma Zangoa. No joo, vähän oli oma vikani, kun olin niin tyhmä, että latasin mainosohjelman koneelleni, mutta ilman sitä yksi paljon käyttämäni sivusto ei näkynyt, joten... Eikä Zango ensin mitään ongelmia aiheuttanutkaan. Sitten eräänä päivänä kun tavalliseen tapaan avaan koneen, kaikki on multihidasta, eikä oikein mikään pelitä. Sitten viruksenpoisto-ohjelmalla poistan infektoituneet tiedostot, joiden seassa lähti jokin Windowsin toimimisen kannalta elintärkeä tiedosto ja *PIM!* kone käyttökelvottomaksi.

ÄLÄ SIIS SINÄ TEE SAMAA VIRHETTÄ JA LATAA ZANGOA. KIELLÄN SINUA. Jyrkästi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.