IRC-Galleria

Sue_Cidal

Sue_Cidal

\,,/_(oO)_\,,/

Tutkivaa journalismiaTorstai 28.08.2008 21:55

Mitä kertoo medialukutaidostani se seikka, etten voinut välttyä kuulemalta mikä tositv-sarja alkoi?
Paneuduin aiheeseen loputtoman ärsytyksen myötä, ja päivän uutissaldon tutkinnasta tuli painajainen. Iltalehti: nettiversion viihdeuutisista 60% oli pelkkää Big Brother-hehkutusta. Sisarlehti vähän maltillisemmin: 30%. Siis vain alle kolmasosa kaikesta skeidasta oli sitä itseään! Puolittain kauhusta, puolittain ällötyksestä (törmäsin kuvaan siitä sotanorsusta yläosattomissa jossain porealtaassa - pidän kyllä naisistakin tietyissä rajoissa, toim.huom.) kalpeana naputtelin maikkarin sivuille. Siellä inhotuskerroin syveni noin 50%:sta kaikista viihdeotsikoista. Ja ennenkuin ehdit edes harkita kysymistä - EI - en todellakaan pystynyt kirjoittamaan osoiteriville enää Subia kaiken tämän informaatiotulvan jälkeen.

En edelleenkään ymmärrä, mikä tuon hillittömän suosion aiheuttaa. Kaikki kerrostalokyttääjät ja ihmiset, jotka asuvat niin korvessa, etteivät pysty kyttäämään naapureitaan. Mainoslauseeksi kaikkien turhuuksien äidille - 24/7:lle sopisi "osta 24/7, tulee halvemmaksi kuin keskustakämppä ja kiikarit". Vai katsooko sitä kukaan? Entä jos tämä on jokin outo salaliitto - lehdet kirjoittavat ja katsojaluvut valehdellaan. Ovatko ne hörhöt palkattuja heilumaan alasti ja kuhisemaan sekaisin toistensa kanssa? Ilmeisesti alkoholipalkalla, koska "bileitä" pidetään... vai pidetäänkö niitäkään? Kaljapulloissa on kuitenkin vettä, ihan varmasti.

Tuskinpa koko taloa on olemassakaan. Muutamien vuosien päästä, kun näiden henkilöiden vaitiolosopimukset raukeavat, meille paljastetaan, että kyseessä onkin ollut joku studio, 24/7 on kuvattu valmiiksi. Ja tyypit käyneet himassa nukkumassa.

Viihdeuutisissa kerrotaan BB-Minnan muhinoineen itse Kola-Ollin kanssa. Mitä helvettiä? BB-Minna ja Kola-Olli? Suomen A-listan julkkikset! Sitäpaitsi, jos sattuisivat vahingossa lisääntymään, mikähän etuliite lapsen nimeen laitettaisiin? Iltalehden kannessa vaunuista irvistää Maito-Marjaana! 17 vuotta täytettyään suloinen tositv:n ensimmäinen toisen polven pikku muru saattaisi poseerata saman lehden sisäsivulla nimellä DD-Marjaana?

Okei, no oletetaan, että Big Brother on totta, ja ihmiset ovat aitoja, omia itsejään. Millaisia superjulkkiksia näistä luusereista keltainen lehdistö taas leipookaan- voittaja saa töitä ehkä vuodeksi kaikkien mahdollisten karjamarkkinoiden ja perhekirppisten juontajana. Muutamat pääsevät kaikkiin tv-chatteihin ja pälisemään turhia naistenlehtiin tai ehkä jopa Seiskaan, jos on tarpeeksi mediapersoona. Siis tyhmä ja ruma, mahdollisesti puhevammainen, mutta on kivat tissit/hyvä perse.

Tässä vaiheessa, kun uusi "tuotantokausi" on rullannut yhden vai pari päivää, on jo talossa kuulemma vedetty kännit ja heiluttu alasti. No niin, kiva juttu, mitäs nähtävää viimeisellä viikolla sitten enää on?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.