IRC-Galleria

Sue_Cidal

Sue_Cidal

\,,/_(oO)_\,,/
Hyvä nimimerkki "Barokkia, vaan ei rockia" - lämmin kiitos kannanotostasi otsikolla Rockjuhlat Karanojan kaatopaikalle. Sait minut eilisaamuna purskauttamaan kahvit nenästäni esimieheni työpöydälle. Toivoit Varikonniemen rantojen urbanisointia - en löytänyt tätä sivistyssanakirjasta, mutta sain mielleyhtymän, että haluaisit piilottaa rannan kerrostalokaavoituksen alle. Tämähän on toki jo Vanajanrannassa toteutettu, joten ole hyvä ja muuta sinne, jos luonnonmukainen ranta häiritsee.

Päähuomiosi on kuitenkin Linnanpuiston joka kesäviikonloppuisissa rockjuhlissa. Löysin vain kaksi, Kesäloma Express touko-kesäkuun vaihteessa ja Wanaja-festival heinäkuun puolessa välissä, joten olisikohan Sinun aika opetella laskemaan? Tiedoksesi haluan myös tuoda, ettei Keskiaikamarkkinoilla ole bändejä, Linnajazzit ovat jazzia ja Sotapojan Taivasta ei ole. Jos tarkoitit Linnan Juhlia, musiikista vastasi pääosin panssarisoittokunta vierailevine solisteineen. Tapauksessasi pari muuta tyylilajia edustavaa yhtyettä riittää luokittelemaan tämänkin tapahtuman likaisiksi rockjuhliksi.

Saat selitellä vieraillesi jatkuvaa rock-meteliä, koska se kuuluu kotiisi Asemantaka/Sairionranta-alueelle häiritsevästi. Suosittelen ensiksi piipahdusta terveyskeskuksessa, etteivät pääsi sisällä kuuluvat äänet häpäise Sinua ystäviesi seurassa - meille nimittäin ovat viimeksi "häiritsevästi" Vanajaveden yli kuuluneet Yön ja Kotiteollisuuden Wanaja-setit 2007. Ylistät kirjoituksessasi mm. Poria. Mahtaako siellä olla rauhallisempaa ja siistimpää, verraten Pori Jazzit kestävät viikon siinä, missä Wanaja-festival kaksi päivää. Voin toimittaa Sinulle henkilökohtaisesti kotiin kannettuna helmitaulun ja kalenterin, jotta kykenisit erottamaan nämä kaksi ajanmäärettä.

Olet keskustellut asiasta muutaman vanhemman henkilön kanssa. Olisinkin pelästynyt, jos olisit väittänyt löytäneesi Hämeenlinnasta muutaman nuoremman henkilön. Keskusteluihinne perustuen heität argumentin, että melusaaste vaikuttaa hermoihin, aiheuttaa unettomuutta ja terveyshaittoja. Olen osittain samaa mieltä, sillä naapurini Iskelmäradion jatkuva (ma-su noin klo 7-12 ja uudestaan klo 16-19:30 -salkkaritauko- 20:00-22:00) huudattaminen on saanut myös minut menettämään hermoni, on aiheuttanut unettomuuttakin yövuorojen jälkeen - mutta esimerkiksi syöpää tai tuhkarokkoa se ei minulle ole ainakaan vielä saanut tartutettua.

Arvostelusi ulottuu myös viranomaistahoihin. Ihmettelet hätäkeskuksesta saamaasi tylyä palvelua asian tiimoilta. Olen samaa mieltä, kyllähän hätäkeskuksen pitäisi tällaiseen tarttua: olisivat lähettäneet valkotakkiset ja pistäneet Sinut pakkopaitaan päänsisäisiä rockjuhliasi järjestelemään. Eihän tällaiset asiat kuulu hätäkeskukselle! Kun jurputtamalla pidit hätälinjaa vähäpätöisin ja itsekeskeisin syin varattuna, saatoit hyvinkin aiheuttaa jonkun oikeasti apua kaivanneen ihmisen kuoleman. Oletko valmis vastaamaan kuolemantuottamuksesta vain sen takia, että toiselta puolelta kaupunkia kantautunut musiikki häiritsi Sinua?

Lisäksi kommentoit rockjuhlien kävijöiden käyttäytymistä. Tiedoksesi, että Helsingistä tänne maaseudun rauhaan eläkepäiviään viettämään muuttanut Marimekkokuvioinen ja Vironlaivalta tuodulta Chanelilta kilometrien päähän haiskahtava arvokas rouvashenkilö osaa myös kaatua korkokengillään pikkujouluissa. Ja oksentaa hotellin hissiin mennessään. Ihan niinkuin minäkin pissiä kyykyssä Linnanpuiston nurkkiin.

Saat rauhoitella mieltäsi tällä kauniilla kuvallani torilta, jonka nappasin perjantai-iltana 29.8.08 kello 20:30. Varmasti missään muussa kaupungissa ei perjantai-iltana ole yhtä hurja meininki.



Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.