IRC-Galleria

Sue_Cidal

Sue_Cidal

\,,/_(oO)_\,,/

Mummonmuusi ja mummonliha pyörykätKeskiviikko 17.09.2008 14:09

Ryhdyin eilen myös ruokakriitikoksi tässä kaiken muun ohella. Viime kauppareissu meni nähtävästi vähän alle riman, ja illan gourmet-aterian jäljiltä sieluuni jäi lähtemättömät arvet. Ostin nimittäin lempparituotteen sijaan hetkellisessä mielenhäiriössä Mummon Muusia.

Katsoin tarkasti valmistusohjeet ja toimin tasan tarkkaan ohjeen mukaan. Ihmettelin jo vedenkeittovaiheessa paketin takakannesta silmille hyppäävää lausetta: "lisää halutessasi suolaa ja muita mausteita". Mitä mausteita muusiin yleensä laitetaan? Paprikajauhetta? Chiliä? Kanelia? Tuo lause kaihersi mieltä, kun sekoittelin muusijauhetta veteen. Vaniljasokeria?

Viiden minuutin odottelun jälkeen kävin kattilaan kiinni ja vispilä kädessä olin valmis syöksymään herkun kimppuun. Mitä helvettiä? Herkullinen ja tyylipuhdas paskan aromi tulvahti nenään kannen raosta. Seos näytti ja tuntui tapettiliisteriltä. Suositeltu vispaaminen ei tehnyt koostumukselle mitään. Itseasiassa haju oli niin ällöttävä, etten viitsinyt kauaa yrittääkään. Lisäsin mausteet, tällä kertaa suolaa ja oliiviöljyä. Vahvan makuinen ja tumma ekstravirgin-oliiviöljy pelasti nimittäin viimeksi kaiken, mitä pelastettavissa oli, kun herjalla kokeilin Extra-halpismuusia. Se näytti myös samalta kuin tämä, lopputulos oli...siedettävä?

Lisäsin vielä hiukan oliiviöljyä.

Lopulta, kun oliiviöljyä oli kaksi desilitraa puolen litran "muusissa", luovutin. Ominaistuoksu tunkeutui edelleen iloisesti läpi oliiviöljyn. Eihän se näin pahanmakuista voisi olla, olihan se herttinen sentään Mummon muusia. Lähestulkoon suomalainen brändi, tai jotain.

Nostin muusia tyytyväisenä - ehkä hiukan epäileväisenä - kauhallisen salaatin ja lihapullien seuraan. Salaatinkastiketta ja ketsuppia. Voilá!

Ja nam saatana. Siltähän se maistui, miltä tuoksuikin. Mummolan puucee feat mummon kutoma villasukka, joka on kököttänyt mummolan vintillä 20 vuotta pahvilaatikossa. Eli kyllä tuli mummo mieleen, mutta ei muusi. Siis hetkinen? Jos resepti on oikeasti jonkun mummelin kehittämä, niin selväksi kävi ainakin, ettei kyseessä oleva henkilö ole minkäänlaista kotitalouskoulua käynyt. Totesin kuitenkin, että onhan sitä jotain syötävä, ja kun kotonakin on opetettu, ettei ruokaa saa jättää - sotkin kaikki lautasella nököttäneet ainesosat yhteen. Mummo opetti, että olin auttamattomasti väärässä. Edelleen. Nyt jo salaatti ja lihapullatkin maistuivat samalta scheisseltä. Ei helvetti.

Aamulla kun heräsin, olo oli järkyttävä. Flunssa, päänsärky, tukkoinen olo ja kuume aikovat siis selättää minut reilun viikon taistelun jälkeen. Tämäkin vielä. Varmaan johtui siitä muusista. Julistan Mummon muusin tästä päivästä totaaliseen boikottiin.



(Ei vaan, seuraavan kerran, kun tapetoin, tiedän kyllä, mistä käyn hakemassa liisterin...jos haluan seiniin mummolan tuoksun)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.